Galleria Myötätuulen kesä ja syksy 2018


Pekanpäivillä avataan Galleria Myötätuulen kesänäyttely, jossa on Hanna Holman monotypiatekniikalla toteutettuja, elämäniloa pulppuavia teoksia. Taiteilija toivoo, että näyttelyyn astuessaan katsoja saa tilaa hengittää sekä hetken kokemuksen vapaudesta. Avajaisia vietetään torstaina 28.6. klo 18 alkaen ja sinne ovat kaikki tervetulleita.

Taiteiden yössä perjantaina 17.8. avataan Catalysti ry:n näyttely On Fragility: Omnia Vanitas. Catalysti on Suomessa asuvien monikulttuuristen taiteilijoiden yhdistys, joka haluaa laajentaa suomalaista kulttuurielämää ja tukea Suomeen muuttavia kansainvälisiä taiteilijoita. Taiteilija Ana Parran kuratoima näyttely tutkii haurauden käsitettä – lähtökohtana näyttelyssä on Vanitas-maalaustraditio, jota päivitetään nykypäivään.

Lokakuussa Galleria Myötätuuleen saadaan valokuvanäyttely Reunalla – Tarinoita Suomen tyhjeneviltä sivukyliltä. Näyttely pohjaa Tieto-Finlandia -ehdokkaanakin olleeseen samannimiseen teokseen, jossa valokuvaaja Vesa Ranta ja toimittaja Jenni Räinä kiertelevät katvealueilla ja sivukylillä. Keitä syrjäseuduilla sinnittelee, miksi he asuvat kaukana kaikesta ja kuinka he pärjäävät? Mukana teoksessa on myös kohteita Raahesta: Lampinsaaresta ja Lasikankaalta.

Marraskuun näyttely on oululaisen Heidi Kestin näyttely Pan-Pan-Pancakes of Destruction. Näyttelyssä on kaksi- ja kolmiulotteisia muovista tehtyjä teoksia, joihin usein yhdistetään jokin valonlähde. Teosten materiaalina käytetään muoviroskamassaa, jota sulatetaan kuumailmapuhaltimella post-apokalyptisiksi möhkäleiksi.

Joulukuussa Galleria Myötätuulessa avataan Kajaanin kuvataiteilijoiden näyttely. Aktiivinen yhdistys on perustettu vuonna 1954 ja siinä on 67 ammatti- ja harrastajataiteilijaa. Luvassa on siis monipuolinen ryhmänäyttely.


Näyttelyaikataulu


Heinä-elokuu
Hanna Holma: Monotypioita

Elo-syyskuu
Catalysti ry: On Fragility: Omnia Vanitas

Lokakuu
Vesa Ranta: Reunalla – Tarinoita Suomen tyhjeneviltä sivukyliltä

Marraskuu
Heidi Kesti: Pan-Pan-Pancakes of Destruction

Joulu-tammikuu
Kajaanin kuvataiteilijat ry.

Teoskuva
Vesa Ranta: Kainuu