Kyllä kylätaide! -hanke käynnistyy syksyllä


Raahen kaupungin kulttuuripalvelut on saanut Opetus- ja kulttuuriministeriöltä 30.000 € hankerahoitusta Kyllä kylätaide! -hankkeeseen. Kulttuuriasioista vastaava ministeri Sampo Terho myönsi lähes 900.000 euroa 20 hankkeeseen, joiden keskeinen tavoite on kulttuurin saavutettavuuden parantaminen.

Raahen lisäksi mukana Kyllä kylätaide! -hankkeessa ovat Limingan ja Pyhäjoen kunnat sekä Oulaisten kaupunki. Hakemuksessa painotettiin kuntien pitkäaikaista huolta kulttuuritoiminnan keskittymisestä entistä enemmän kunta- ja maakuntakeskuksiin.

Kyllä kylätaide! -hanke haluaa tavoittaa ihmisiä taiteen ja kulttuurin äärelle. Hanke poistaa maantieteellisiä, taloudellisia ja sosiaalisia esteitä osallistua taidetoimintaan tuomalla ammattitaidetta osaksi oman kylän arkea. Samalla hankkeessa halutaan työllistään ammattitaiteilijoita sekä löytää keinoja tuoda taidetoimintaa osaksi kylillä asuvien arkea.

Hanke kestää kaikkiaan vajaan vuoden ja luvassa on mm. Iltama-tyyppisiä tapahtumia, jotka on suunnattu kaikille ikäluokille.

Mukana yhteistyössä ovat kuntien kansalaisopistot, lähidemokratiatoimijat sekä Raahen Teatteri.