Minne mennään, Suomi? - Tulevaisuusseminaari la 26.8.2017


Yksi Suomi 100 -juhlavuoden tapahtumista Raahessa on lauantaina 26.8.2017 klo 12-14 Raahesalissa järjestettävä tulevaisuusseminaari Minne mennään, Suomi?

Luvassa on kiinnostavia puheenvuoroja sekä paneelikeskustelu. Alustajiksi on kutsuttu monipuolinen joukko asiantuntijoita yhteiskunnan eri aloilta. Päivän juontaa Raahen Seudun päätoimittaja ja tuleva Oulun kaupungin viestintäjohtaja Sanna Keskinen.

Viestintätoimisto Kreab Oy:n toimitusjohtaja, visionäärinen Mikael Jungner pohtii puheenvuorossaan tulevaisuuden työelämän vaatimuksia.

Martti Ahtisaari Instituutista saadaan vieraaksi raahelaislähtöinen energiatutkija, taloustieteilijä Maria Kopsakangas-Savolainen, joka alustaa aiheella Haasteet ja mahdollisuudet tulevaisuuden energiamarkkinoilla. Kopsakangas-Savolainen toimii tutkimusprofessorina Oulun yliopiston kauppakorkeakoulussa.

Asevelvollisuuden tulevaisuuden suunnasta kertoo everstiluutnantti Mika Seppä Puolustustoimien Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun toimipisteestä. Muuttuvassa maailmassa on pohdittava monipuolisesti Suomen turvallisuus- ja puolustuspolitiikkaa ja asevelvollisuuden asema nousee aika ajoin keskusteluun. Miten, ja mihin on asevelvollisuuden osalta Suomessa varauduttava?

Työelämän kehittäjä, kasvatustieteilijä, kirjailija ja entinen raahelainen Sonja Strömsholm pohtii puheenvuorossaan, mitä on hyvä elämä tulevaisuudessa. Strömsholm uskoo vakaasti, että sisäisesti motivoituneet ihmiset voivat hyvin ja sitä kautta myös saavat aikaan isoja asioita.

Seminaariin ovat tervetulleita kaikki aiheesta kiinnostuneet - sinne on vapaa pääsy ja 100-vuotiaan Suomen kunniaksi seminaarin päätteeksi nautitaan täytekakkukahvit.

Seminaari on osa virallista Suomi 100 -ohjelmaa.

#suomi100raahe