Minne mennään, Suomi? – Tulevaisuusseminaari 26.8.2017


Yksi Suomi 100 -juhlavuoden päätapahtumista Raahessa on lauantaina 26.8. järjestettävä tulevaisuusseminaari Minne mennään, Suomi? Luvassa on kiinnostavia puheenvuoroja sekä paneelikeskustelu. Päivän juontaa Raahen Seudun päätoimittaja Sanna Keskinen.

Seminaariin on kutsuttu alustajiksi monipuolinen joukko asiantuntijoita yhteiskunnan eri aloilta. Luvassa on niin konkreettisten aiheiden kuin visioidenkin kautta läpileikkausta Suomen tulevaisuudesta.

Viestintätoimisto Kreab Oy:n toimitusjohtaja, visionäärinen Mikael Jungner pohtii puheenvuorossaan tulevaisuuden työelämän vaatimuksia. Millaista osaamista muuttuvilla työmarkkinoilla tullaan tarvitsemaan ja miten esimerkiksi teknologian kehitys vaikuttaa tulevaisuuden työntekijöihin ja työpaikkoihin.

Martti Ahtisaari Instituutista saadaan vieraaksi raahelaislähtöinen energiatutkija, taloustieteilijä Maria Kopsakangas-Savolainen, joka alustaa aiheella Haasteet ja mahdollisuudet tulevaisuuden energiamarkkinoilla. Kopsakangas-Savolainen toimii tutkimusprofessorina Oulun yliopiston kauppakorkeakoulussa.

Asevelvollisuuden tulevaisuuden suunnasta kertoo everstiluutnantti Mika Seppä Puolustusvoimien Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun toimipisteestä. Muuttuvassa maailmassa on pohdittava monipuolisesti Suomen turvallisuus- ja puolustuspolitiikkaa ja asevelvollisuuden asema nousee aika ajoin keskusteluun. Miten, ja mihin on asevelvollisuuden osalta Suomessa varauduttava?

Työelämän kehittäjä, kasvatustieteilijä, kirjailija ja entinen raahelainen Sonja Strömsholm pohtii puheenvuorossaan, mitä on hyvä elämä tulevaisuudessa. Strömsholm uskoo vakaasti, että sisäisesti motivoituneet ihmiset voivat hyvin ja sitä kautta myös saavat aikaan isoja asioita. Strömsholm tunnetaan yhtenä toimittajana kirjasta Sisu – Tarinoita itsensä ylittämisestä ja hyvän tekemisestä.

Seminaariin ovat tervetulleita kaikki aiheista kiinnostuneet – sinne on vapaa pääsy ja 100-vuotiaan Suomen kunniaksi seminaarin päätteeksi nautitaan täytekakkukahvit.

Elokuinen lauantai on myös raahelaisille nuorille koulupäivä eli he seuraavat seminaaria niin Raahesalissa kuin striimin päässä omilla kouluillaankin.


Tiedot tapahtumasta


Minne mennään, Suomi? – Tulevaisuusseminaari la 26.8.2017
klo 12 - 14 Raahesali (Kirkkokatu 28, 2. krs)
Vapaa pääsy, kahvitarjoilu

Ohjelma:
Sanna Keskinen: Tervetuloa
Maria Kopsakangas-Savolainen: Haasteet ja mahdollisuudet tulevaisuuden energiamarkkinoilla
Mikael Jungner: Mitä työ vaatii jatkossa?
Mika Seppä: Asevelvollisuus nyt ja tulevaisuudessa
Sonja Strömsholm: Mitä on hyvä elämä tulevaisuudessa?
Paneelikeskustelu

www.raahe.fi/suomi100