Raahen Oivaviikot – Lasten ja nuorten kulttuuriviikot syksyllä 2018


Lapsille, nuorille ja lapsiperheille on koottu syksyksi muhkea paketti taidekasvatustarjontaa. Luvassa on konsertteja, teatteria, elokuvia ja oopperaa. Iso osa toiminnasta keskitetään päiväsaikaan kouluille ja päiväkodeille, mutta tarjolla on myös muutama perheille suunnattu iltatilaisuus.

Oivaviikot käynnistellään jo Raahen kirjamessujen aikaan syyskuussa. Vuosi vuodelta suosiotaan kasvattavat Dramatisoidut kirjavinkkaukset nähdään jälleen kahtena näytöksenä: aamupäivällä alakoululaiset ja iltapäivällä yläkoululaiset saavat nähdä, mitä Raahen Teatterin väki on Raahen kaupunginkirjaston henkilökunnan valitsemista teksteistä lavalle taikonut. Kirjamessuviikolla nähdään myös päivänäytös Vihannissa Kajaanin kaupunginteatterin Oi ihana Panama –teatteriesityksestä. Oululaista sarjakuvataiteilija Ville Rantaa on mahdollista nähdä ja kuulla perjantaina 7.9. klo 13 Raahesalissa. Lasten lukijapaneelin vuoro on lauantaina 8.9. Fregatti-salissa.

Syyskuun puolivälissä Raahen yläkouluilla vierailee Kajaanin kaupunginteatterin ja Vaara-kollektiivin esitys Tänään koulun jälkeen. Teos on näyttelijä Janne Kinnusen omakohtaisiin kokemuksiin perustuvat esitys kiusaamisesta – teos on kurkkuun juuttunutta naurua, slapsticiä, sirkusta ja punkkia matkalaukkuun pakattuna.

Syyskuun 20. päivä Raahesaliin saadaan koko perheen ooppera Uppo-Nalle löytää ystävän. Kyösti Haatasen sävellys nähdään Pohjoisen oopperakomppanian näytöksenä, jossa on mukana laaja kirjo musiikillista osaamista: kirkkomuusikko, tangolaulaja, jazzmies, bassobaritonitaiteilija, oopperasopraano, runonlaulaja sekä näyttelevä pianisti.

Torstaina 4.10. Raahesaliin saadaan vieraaksi Närpiäiset-musiikkinäytelmä. Uudessa musiikkiseikkailussa Jassoo ja Joltakulta matkaavat kohti Sisämaata ja Tuomentuoksusen syntymäpäiväjuhlia. Matka on täynnä mutkia, ja yöllisen seikkailun aikana tutkitaan karttaa, ihmetellään kompastusta, haaveillaan tivolista ja vietetään yö tähtitaivaan alla.

Oulun kansainvälisen lasten- ja nuortenelokuvien festivaalin kanssa järjestetään Oivaviikoilla kaksi elokuvanäytöstä. Tassu on unkarilainen elokuva vilkkaasta saksanpaimenkoiran pennusta, jota tarvitaan, kun pieni poika katoaa. Tuleeko Tassusta sankari vastoinkäymisistä huolimatta? Saksalaisitalialainen Pako Alpeilla kertoo 13-vuotiaasta Ameliesta, jolla on vaikea astma. Jääräpäinen tyttö ei tahdo sairautta hyväksyä vaan pakenee parantolasta hengenvaaralliselle vaellukselle kohti korkean vuoren huippua.

7.11. Raahesaliin saapuu vierailulle pitkästä aikaa energinen duo Mimi ja Kuku. Tällä kertaa musiikkiteatteriduo johdattaa katsojansa Ranskaan, sen kulttuuriin ja kieleen. Juokse ystävyysmaraton ja pulahda uimaan Seine-jokeen. Testaa voimasi taistelemalla hirviötä vastaan ja kokeile, pysytkö Napoleonin hevosen selässä.

Oivaviikot päättyvät Orffien päiväesityksiin marraskuun puolivälissä. Kuuntelevassa ja pohtivassa konsertissa lauletaan yhdessä Orffien lauluja. Päivätilaisuuksiin ilmoittautuminen on nyt käynnissä, ja illan yleisötilaisuuksiin on liput myynnissä. Lisätietoja ikäsuosituksista ja lippujen hinnoista osoitteesta www.kulttuuriraahe.fi/tapahtumat/oivaviikot


Oivaviikot 2018, ohjelma


Tiistai 4.9. Kajaanin kaupunginteatteri: Oi ihana Panama
klo 10.45 Ukonkantti, loppuunmyyty

Keskiviikko 5.9. Dramatisoidut kirjavinkkaukset
klo 9.30 Raahesali, alakoululaisille
klo 12.15 Raahesali, yläkoululaisille
Ilmoita ryhmäsi kulttuuri@raahe.fi

Perjantai 7.9. Vieraana sarjakuvataiteilija Ville Ranta
klo 13 Raahesali, yläkoulut, lukio, ammatilliset opinnot
Ilmoita ryhmäsi kulttuuri@raahe.fi

Lauantai 8.9. Lasten lukijapaneeli
klo 11 Fregatti-sali, tule kuulemaan Keskuskoulun oppilaiden vinkkaukset

Tiistai 11.9. Kajaanin kaupunginteatteri: Tänään koulun jälkeen
klo 11.45 Vihannin yläkoulu, loppuunmyyty

Keskiviikko 12.9. Kajaanin kaupunginteatteri: Tänään koulun jälkeen
klo 9.00 ja klo 11 Raahesali, Merikadun ja Saloisten koulun oppilaat, loppuunmyyty
klo 13 Pattasten koulu, loppuunmyyty

Torstai 20.9. Uppo-Nalle löytää ystävän -ooppera
klo 9.30 Raahesali
klo 12 Raahesali
Ilmoita ryhmäsi kulttuuri@raahe.fi

Torstai 4.10. Närpiäiset-musiikkinäytelmä
klo 18 Raahesali, liput 10 €, ryhmälippu 35 € (4 kpl)

Tiistai 16.10. Tassu -elokuva
klo 9.30 Raahesali
klo 12 Raahesali
Ilmoita ryhmäsi kulttuuri@raahe.fi

Keskiviikko 17.10. Pako Alpeilla -elokuva
klo 9.30 Raahesali
Ilmoita ryhmäsi kulttuuri@raahe.fi

Keskiviikko 7.11. Mimi ja Kuku: Seikkailu Pariisissa
klo 18 Raahesali, liput 10 €, ryhmälippu 35 € (4 kpl)

Tiistai 13.11. Lastenmusiikkiyhtye Orffit
klo 9.30 Raahesali
klo 10.30 Raahesali
klo 12.00 Raahesali
Ilmoita ryhmäsi kulttuuri@raahe.fi