Kirjamessut hakee päiväkirjaotteita luettavaksi


Raahen Kirjamessujen lauantai-iltana 8. syyskuuta järjestetään Rakas päiväkirja -luenta Kahvila Ruiskuhuoneen jo perinteisellä Kirjamessuklubilla. Ohjelma koostuu ääneen luetuista päiväkirjaotteista, joita nyt siis etsitään.

Tekstien kirjoitusajalla ei ole väliä. Ne voivat olla lapsuudesta, myrskyisiltä teiniajoilta tai jo seesteisessä aikuisuudessa kirjoitettuja. Jos suvussa on kulkenut vanhoja päiväkirjoja, niistäkin voi lähettää otteita. Päiväkirjoja voi lukea ääneen klubilla itse, mutta mahdollista on myös luovuttaa tekstit messujen järjestäjille, jotka hankkivat lukijat. Rohkaisuna kerrottakoon myös, että päiväkirjanäytteitä luetaan messuilla anonyymeina. Omia kirjoituksiaan voi siis tulla kuuntelemaan turvallisen henkisen etäisyyden päästä.

Luennan aikana kuulijat pääsevät kurkistamaan siihen, millaista elämää toiset ovat viettäneet. Luvassa on varmasti myös paljon samaistumisen hetkiä. Helsingissä Korjaamo Teatterilla on järjestetty Päiväkirjaklubeja vuodesta 2014 lähtien. Ne ovat olleet hyvin suosittuja ja myyneet loppuun. Vastaavaa ei ole järjestetty Raahessa aiemmin.

Otteet voi lähettää joko sähköpostilla osoitteella kulttuuri@raahe.fi tai tuoda fyysiset kopiot Raahesalin lipunmyynnin vieressä olevaan postilaatikkoon.

Kuva Tuulia Turpeenoja