Sinustako digikummi? – Vastaa kyselyyn ja tule mukaan suunnittelemaan toimintaa

Limingan, Lumijoen, Raahen ja Siikajoen yhteisessä Digi haltuun! -hankkeessa aloitetaan digikummitoiminta, jossa vapaaehtoiset digikummit opastavat asukkaita sähköisten palveluiden käyttämisessä.

Digikummin ei tarvitse osata kaikkea tai olla atk-ammattilainen, vaan riittää, että hallitsee tietokoneen tai tabletin peruskäyttämisen ja osaa käyttää jotain sähköisiä palveluita. Tärkeää on myös halu opastaa toisia ja oppia samalla itsekin uutta. Digikummit perehdytetään toimintaan, ja mukana voi olla oman jaksamisen ja ehtimisen mukaan.

Toimintaa ollaan parhaillaan suunnittelemassa, ja varsinainen toiminta aloitetaan vuonna 2018. Nyt kartoitetaan digikummitoiminnasta kiinnostuneita sekä heidän ajatuksiaan ja ideoitaan. Vastaa digikummikyselyyn ja vinkkaa tutuillesikin! Kyselyyn vastaaminen ei sido sinua mihinkään. Kysely on avoinna 2.11.–19.11.2017 välisen ajan.

Kyselyyn voit osallistua osoitteessa: https://www.webropolsurveys.com/S/07D6EF9EA88F41A8.par

Digi haltuun! on Limingan, Lumijoen, Raahen ja Siikajoen yhteinen hanke, jonka tavoitteena on ehkäistä digisyrjäytymistä ja tukea kuntalaisia sähköisten palveluiden käyttöönottamisessa. Jotta kaikilla halukkailla olisi mahdollisuus hyödyntää sähköisiä palveluita, järjestetään Digi haltuun! -hankkeessa muun muassa koulutuksia sähköisten palveluiden käyttämisestä sekä aloitetaan digikummitoiminta. Hanke kestää 1,5 vuotta, ja sen rahoittaa Maaseuturahasto.

Lisätietoja:Heidi Niemelä Projektipäällikkö / Digi haltuun! -hanke heidi.niemela@liminka.fi 040 671 1593