Viralliset ilmoitukset

Viralliset ilmoitukset

Avoimet työpaikat

Avoimet työkokeilupaikat

Avoimet työkokeilupaikat kuntarekryssä

Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä

Kuntokeidas Vesipekka

Vesipekan ajankohtaisin rss-syötteenä kaupungin sivuille

Museolla tapahtuu

Museon tapahtumat rss-syötteenä kaupungin sivuille

Ajankohtaista

Galleria Myötätuulen keväässä maalauksia, installaatiota ja taiteilijakirjoja

Galleria Myötätuulen kevätkaudella nähdään kaikkiaan seitsemän näyttelyä. Pääpaino on maalauksissa, mutta luvassa on myös installaatiota, taiteilijakirjoja sekä tekniikoiden monimuotoisuutta.

Tammikuussa näyttelytilassa jatkaa jo joulukuussa avattu Päivi HintsasenMissä tuuli lakkasi, jonka teemoja ovat yksinkertainen kauneus ja herkkyys sekä kaipaus ja toiseuden tunne. Näyttelyn kuvateoksissa ihmiset seisovat saarillaan ja istuva puussa, yksin ja yhdessä. Kuvasarjojen lisäksi kokonaisuutta täydentää Verba-runotrilogia sekä Kuulumattomat-installaatio.

Helmikuussa vieraaksi saapuu kajaanilainen Maija-Leena Vanhatapio näyttelyllään Luonnosta luoden. Hänen teoksissaan tulee esiin pitkä suhde luontoon: sen värit, muodot ja tunnelmat esitellään hetken välähdyksinä. Teoksiin on tallentunut lukuisten vaellusten ja luonnossa vietettyjen retkien tunnelmat ja muistot, aiheina veden ja metsän vuoropuhelut sekä taivaan ja maan kohtaamiset.

Maaliskuun näyttely esittelee Arja Valkonen-Goldblattin taidetta. Kokonaisuus Aamuina koostuu maalauksista ja taiteilijakirjoista. Maalaukset ovat maisemallisia ja niissä etsitään tunnemuistoja ja näkymiä menneisyydestä: menetystä, kaihoa ja kauneutta. Taiteilijakirjat puolestaan ovat kuin pienoisveistoksia ja niissä nähdään materiaalien kirjoa – sivut koostuvat mm. lasinsirpaleista, hiuksista ja vaatteiden riekaleista.

Huhtikuussa oululainen Minna Mukari tuo näyttelynsä Metsämatkaaja. Taiteilijalle eläimet ja luonto ovat tärkeässä asemassa elämässä ja niitä aiheita hän myös käyttää maalauksissaan. Teoksissa voi aistia vapautta, mystiikkaa ja sadunomaisia maailmoja.

Toukokuu on jälleen Raahe-opiston näyttelykuukausi eli luvassa on niin lasten, nuorten kuin aikuistenkin taidetta kahdessa eri kevätnäyttelyssä. Tekniikat ovat tutun monipuoliset: maalauksia, keramiikkaa, tuunattuja huonekaluja, piirustuksia, vaatteita – mitä vain.

Kesäkuussa galleriassa esittäytyy kankaanpääläinen Ilkka Aho. Hän yhdistelee maalauksissaan vapaasti vanhojen mestareiden tekniikkaa ja modernia, nykyaikaista ajattelua. Öljyväritöiden aihevalikoimaan kuuluu figuratiivisia teoksia sekä pienempiä asetelma- ja maisemamaalauksia. Raumalaissyntyinen taiteilija on opiskellut Tukholmassa Ruotsin realistisen taiteen akatemiassa sekä Kotkan Repin instituutissa.


Ilkka Aho: Usva


Arja Valkonen-Goldblatt: Minun taloni, minun puuni


Päivi Hintsanen: Aavistus ajasta

Galleria Myötätuuli keväällä 2017
Kirkkokatu 28, 3. krs
Avoinna ma - pe klo 10 - 17
www.kulttuuriraahe.fi/taidenayttelyt/galleria_myotatuuli

Tammikuu Päivi Hintsanen – Missä tuuli lakkasi

Helmikuu Maija-Leena Vanhatapio – Luonnosta luoden

Maaliskuu Arja Valkonen-Goldblatt - Aamuina

Huhtikuu Minna Mukari - Metsämatkaaja

Toukokuu Raahe-opisto

Kesäkuu Ilkka Aho - Maalauksia

Piritta Rossi
Kulttuuritoimenjohtaja
Raahen kaupunki
Kirkkokatu 28, 92100 Raahe
piritta.rossi(at)raahe.fi044 439 3330
www.kulttuuriraahe.fi


Raahen matkailu
Raahen saaristo

Raahen museo
Kulttuuriraahe

Raahen seudun yrityspalvelut
Tietoa Raahesta
Raahen Satama

Raahen seutukunta
Avoimet tarjouspyynnöt