Viralliset ilmoitukset

Viralliset ilmoitukset

Avoimet työpaikat

Avoimet työkokeilupaikat

Avoimet työkokeilupaikat kuntarekryssä

Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä

Kuntokeidas Vesipekka

Vesipekan ajankohtaisin rss-syötteenä kaupungin sivuille

Museolla tapahtuu

Museon tapahtumat rss-syötteenä kaupungin sivuille

Ajankohtaista

Hanna Holman Pakeneva aarre -monotypianäyttely Galleria Myötätuulessa


Kallein aarre on elämänilo!

"Minulle kaikkein tärkeintä kuvien tekemisessä on se, mitä ne kommunikoivat. Tuovatko ne maailmaan lisää elämää vai lisää itsekkyyttä? Jos joudun eksyksiin, teokseni kommunikoivat itsetyytyväisyyttä. Kallein aarre - todellinen, syvä elämänilo - pakenee. Pyrkimykseni on, että näyttelyn kuvat toisivat tilaa, iloa ja elämää. Olemme kaikki elossa nyt."

Hanna Holma on Oulussa syntynyt, Jyväskylässä kasvanut, Helsingissä asuva ja työskentelevä taidegraafikko. Hän valmistui taiteen maisteriksi Taideteollisesta korkeakoulusta vuonna 1996 ja teki lopputyönsä Kuvataideakatemian taidegrafiikan laitoksella. Holma on pitänyt säännöllisesti yksityisnäyttelyitä ja osallistunut yhteis- ja ryhmänäyttelyihin Suomessa ja ulkomailla. Hänen teoksiaan on mm. Suomen valtion, Suomen eduskunnan, Rovaniemen Taidemuseon ja Oulun Taidemuseon kokoelmissa.

Tärkeimpänä taidekoulutuksenaan Holma pitää Raisa Kaipaisen ja Torsten Rügerin Elämän taide -kursseja, joilla hän opetteli hiljentymistä, itsetuntemusta ja elämänilossa pysymistä 11 vuoden ajan. Kursseilla löytyi inspiraationlähde, joka ravitsee edelleen, kun elämä liikkuu eteenpäin.

Näyttelyn teokset ovat monotypioita, uniikkeja taidegrafiikan teoksia, vuosilta 2017 ja 2018. Hanna Holma käyttää tekstiä tasa-arvoisena elementtinä kuvien kanssa: teosten nimet ovat usein pitkiä ja polveilevia. Nimet johdattavat katsojaa sekä pysähtymään kuvien äärelle että vaeltamaan teokselta toiselle kuin kuvakirjaa lukien.

Teoskuva Hämmästynyttä hiljaisuutta suuren ihmeen edessä, 2017, monotypia, 17x17 cmRaahen matkailu
Raahen saaristo

Raahen museo
Kulttuuriraahe

Raahen seudun yrityspalvelut
Tietoa Raahesta
Raahen Satama

Raahen seutukunta
Avoimet tarjouspyynnöt

Lupapiste
Kalevan menoinfo
Tonttipörssi
Jokilaaksojen turvakanava
Raahesalin lipunmyynti
Kaupunginvaltuuston verkkolähetys
Infopankki
Visit Raahe -julkaisu