Viralliset ilmoitukset

Viralliset ilmoitukset

Avoimet työpaikat

Avoimet työkokeilupaikat

Avoimet työkokeilupaikat kuntarekryssä

Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä

Kuntokeidas Vesipekka

Vesipekan ajankohtaisin rss-syötteenä kaupungin sivuille

Museolla tapahtuu

Museon tapahtumat rss-syötteenä kaupungin sivuille

Ajankohtaista

Raahe Goes Green -toimintaviikko toukokuun lopulla

Iso joukko raahelaisia toimijoita – EkoIlua ry. etunenässä – yhdistää toukokuun lopulla voimia ja pistää Raahen vihertämään. Luvassa on monenlaista toimintaa ympäristöystävällisessä kestävän kehityksen hengessä. Viikko huipentuu lauantaina 27.5. Kahvila Ruiskuhuoneelle, jossa vietetään Ekotorin ja KakeRockin merkeissä mukavaa päivää näytteilleasettajien, bändien sekä kierrätysmuotinäytöksen kera. Samaan aikaan vietetään myös valtakunnallista Siivouspäivää ja sen myötä Seminaarinpuistossa nähdään Siistiä piknikohjelmaa. Kirjakirppis puolestaan järjestetään Soveliuksen talolla.

Tiistaina Raahesalissa nähdään Marko Röhrin ohjaama Järven tarina -dokumentti. Elokuva sukeltaa Suomen tuhansiin järviin, jokiin ja lampiin, joiden vanhat tarinat ja myyttiset olennot heräävät henkiin. Näytökseen on vapaa pääsy.

Keskiviikkona ja torstaina jatketaan Raahen Teatterilla kaikille avoimilla kierrätyspajoilla. Keskiviikkona muokataan t-paidoista kauppakasseja ilman ompelua ja sanomalehdistä valmistetaan kesäkukille näppärät maatuvat istutuspotit. Torstaina näprätään tyhjistä lankarullista avaimenperiä sekä matonkuteista solmeillaan amppeleita. Materiaalit, ohjaajat ja ohjeet löytyvät Raahen Teatterilta. Ekokampaamo-parturi Hiusmeri järjestää työpajoihin osallistujien kesken arvontaa luonnonkosmetiikasta.

EkoIlua ry. on saanut innostettua viikolle mukaan suuren määrän yhteistyökumppaneita, jotka huomioivat teemaa omassa toiminnassaan. Raahen kaupungin ateriapalvelut haastavat viikon aikana asiakkaitaan kiinnittämään huomiota syntyvään ruokahävikkiin sekä viettävät kouluilla ja päiväkodeissa teemapäiviä lähiruuan ja luomun kera. Ekokampaamo-parturi Hiusmeri puolestaan osallistuu viikkoon järjestämällä mm. avoimet ovat perjantaina klo 12-17 ja tuolloin on mahdollista seurata kasvivärjäyksiä, ekohoitoja ym.

Jos haluat olla vielä mukana vihreällä viikolla, niin mukaan mahtuu vielä. Ilmoita tekemisesi osoitteeseen kulttuuri@raahe.fi, niin päivitämme sen osaksi ohjelmaa. Myös lauantaiselle Ekotorille pääsee vielä mukaan, ilmoittaudu luomu-/ekohenkisen tarjontasi kanssa osoitteeseen ruokapiiri@ekoilua.fi

Viikon ohjelman järjestävät yhteistyössä EkoIlua ry, Ekokampaamo-parturi Hiusmeri Raahe, Raahen Teatteri, Ateria- ja puhtauspalvelut Raahe, Raahen nuorisotoimi, Raahen kaupunginkirjasto, 4H Kierrätyskeskus, Maailmankautta Hiirenkorva Raahe, Suomalainen Kirjakauppa Raahe, Kahvila Hippu Raahe, Raahen museo, Raahen Musiikki, Kahvila Ruiskuhuone, Raahen Kalastajainseura ry, Hanketoiminta ja kehittäminen, Irish Pub OWC sekä Raahen kulttuuripalvelut.

Alati täydentyvää ohjelmaa tarkemmin: www.kulttuuriraahe.fi/tapahtumat/rgg


Raahen matkailu
Raahen saaristo

Raahen museo
Kulttuuriraahe

Raahen seudun yrityspalvelut
Tietoa Raahesta
Raahen Satama

Raahen seutukunta
Avoimet tarjouspyynnöt