Viralliset ilmoitukset

Viralliset ilmoitukset

Avoimet työpaikat

Avoimet työkokeilupaikat

Avoimet työkokeilupaikat kuntarekryssä

Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä

Kuntokeidas Vesipekka

Vesipekan ajankohtaisin rss-syötteenä kaupungin sivuille

Museolla tapahtuu

Museon tapahtumat rss-syötteenä kaupungin sivuille

Ajankohtaista

Raahen kirjamessut 5.-9.9.2018


Raahen viidennet kirjamessut järjestetään syyskuussa tutulla lukijaystävällisellä otteellaan. Luvassa on ajankohtaisia kirjailijavieraita, kirjojen myyntiä ja lukijoiden kohtaamista. Oma panostuksensa on edelleen lasten ja nuorten kirjallisuudessa ja lukemisen edistämisessä.

Perjantaina 7.9. messuilla vierailee oululainen sarjakuvataiteilija ja piirtäjä Ville Ranta, joka kuuluu alansa ehdottomasti tunnetuimpiin sekä Suomessa että ulkomailla. Hänen seitsemäs sarjakuvateoksensa Kuningas menettää päänsä (WSOY) ilmestyy elokuussa. Rantaa kuullaan perjantai-iltapäivänä Raahesalissa kaikille avoimessa yleisötilaisuudessa sekä iltaklubilla Kahvila Ruiskuhuoneella.

Lauantaina 8.9. Fregatti-salissa tavataan kaksi vahvaa pohjoista kirjailijaa: Pauliina Rauhala ja Joni Skiftesvik. Rauhala (s. 1977) kirjoittaa yhteiskunnallisesti merkittävistä aiheista taidokkaasti ja pelotta. Hänen erikoisromaaninsa Taivaslaulu oli arvostelu- ja yleisömenestys, josta tehtiin näytelmäsovitus Tampereen Työväen Teatteriin ja Oulun kaupunginteatteriin. Hänen tänä vuonna ilmestynyt romaaninsa Synninkantajat (2018) on vahva kaunokirjallinen ja psykologisesti uskottava kuvaus sisäänpäin kääntyneen uskonnollisen yhteisön elämästä 1970-luvun lopulla.

Skiftesvik (s. 1948) on toiminut vapaana kirjailijana vuodesta 1988 lähtien ja hän on tuotteliaalla urallaan julkaissut novelleja, romaaneja, elämäkertoja ja tietokirjoja. Esikoiskirja Puhalluskukkapoika ja taivaankorjaaja (1983) voitti J. H. Erkon palkinnon, ja viimeisin palkittu teos on vuonna 2014 julkaistu Valkoinen Toyota vei vaimoni. Tänä vuonna julkaistava Finlandia City on omaelämäkerrallinen, lapsuuteen sijoittuva rinnakkaisteos hänen Toyota-romaanilleen.

Oheisohjelmassa on jälleen iltaklubeja, kirjailijakierrosta, lukijapaneeleita sekä koululaisille suunnattuja dramatisoituja kirjavinkkauksia. Kirjamessujen yhteyteen on myös toivottu kirjoittajakoulutusta ja tänä vuonna pyyntöön vastataan. Raahe-opisto järjestää kirjailija Pauliina Vanhatalon johdolla Elämäni proosaa -kirjoittajakoulutuksen sunnuntaina 9.9. klo 10-16. Päivän mittaisella lyhytkurssilla käydään läpi omaelämäkerrallisen tekstin perusteita keskustellen ja kirjoittaen. Luvassa on myös palautetta niin ryhmältä kuin ohjaajaltakin.

Kirjojen myyntitapahtuma järjestetään lauantaina 8.9. kello 10-15 Kauppaporvarissa. Mukaan ovat tervetulleita kaikki kirjojen myyjät, ilmaisia pöytäpaikkoja voi varata osoitteesta kulttuuri@raahe.fi

Raahen kirjamessuja järjestää yhteistyössä Raahe-opisto, Raahen kirjaklubi, Raahen museo, Raahen Matkailuoppaat, Kahvila Ruiskuhuone, Lybeckerin opisto, Raahen kirjasto ja Raahen Teatteri.

Lisätietoja
www.kulttuuriraahe.fi/tapahtumat/kirjamessut


Raahen matkailu
Raahen saaristo

Raahen museo
Kulttuuriraahe

Raahen seudun yrityspalvelut
Tietoa Raahesta
Raahen Satama

Raahen seutukunta
Avoimet tarjouspyynnöt

Lupapiste
Kalevan menoinfo
Tonttipörssi
Jokilaaksojen turvakanava
Raahesalin lipunmyynti
Kaupunginvaltuuston verkkolähetys
Infopankki
Visit Raahe -julkaisu