Viralliset ilmoitukset

Viralliset ilmoitukset

Avoimet työpaikat

Avoimet työkokeilupaikat

Avoimet työkokeilupaikat kuntarekryssä

Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä

Kuntokeidas Vesipekka

Vesipekan ajankohtaisin rss-syötteenä kaupungin sivuille

Museolla tapahtuu

Museon tapahtumat rss-syötteenä kaupungin sivuille

Ajankohtaista

Raahen saaristoa markkinoidaan tunteella

Valtakunnallisen Vuoden retkikohde 2016 -voiton ainutlaatuisella saaristollaan saanut Raahe panostaa kuluvana vuonna erityisesti saariston markkinointiin ja sen tarjoamien mahdollisuuksien esiintuomiseen. Markkinointi punoutuu luonnollisesti upeiden, saaristoaiheisten valokuvien ympärille, mutta niiden rinnalle haluttiin tuoda jotain nykyaikaista, erottuvaa ja tunteisiin vetoavaa.

– Markkinoinnin tavoitteena on houkutella Raaheen uusia vierailijoita, jotta tietoisuus Raahen upeista ominaispiirteistä leviäisi mahdollisimman laajalle. Ties vaikka joku heistä rakastuisi kaupunkiin niinkin palavasti, että haluaisi tänne pysyvän kodin. Siksipä markkinoinnissa tuodaan esille ainutlaatuista ja sympaattista Raahen saaristoa sekä sen tunteitaherättäviä ominaispiirteitä, sanoo Raahen kaupungin markkinointisihteeri Annekristiina Tuovinen.

Raahen saariston markkinointikonseptissa valokuviin liitetään hyväntuulisia emoji-kuvioita sekä tunnetta ja tekemistä kuvastavia sanoja. Ne herättävät positiivisia mielikuvia ja toimivat tervetulleeksi toivottavana kutsuna Raaheen. Liminkaan ja Kalajoelle suunnitelluissa tienvarsitauluissa on kuvattuna koko tunteenpalon heräämisen polku: tule, koe, ihastu, rakastu. Samaa teemaa näkyy myös mm. messumateriaaleissa ja sosiaalisessa mediassa. Markkinointikonseptin on suunnitellut raahelainen mainostoimisto WTF Design.

– Emojit ja hymiöt ovat symboleja, jotka ovat jokaiselle ainakin jossain määrin tuttuja. Lisäksi tunnekokemukset ovat meille kaikille yhteisiä, vaikka kohde onkin eri. Jokainen meistä on joskus ihastunut tai jopa rakastunut. Positiivinen asennemuutos on ollut vallalla Raahessa jo jonkin aikaa, joten mikä olisikaan otollisempi ajankohta myös kotikaupunkirakkauden nostattamiseen ja tunteiden herättelyyn. Lisäksi tämä ratkaisu tukee hyvin kaupungin nykyaikaista linjaa olla aktiivisesti läsnä somessa, kertoo markkinointikonseptin suunnittelija ja WTF Designin yrittäjä Sanna Paakkonen.

Raahen saaristoon kuuluu sekä rannikon läheisiä, metsäisempiä sisäsaaria että kauempana avomerellä sijaitsevia pieniä avoimia luotoja. Saaret ovat virkistyskäytössä ympäri vuoden. Saaristossa voi vaikka käydä paistamassa makkaraa tikun nokassa ulkotulella ja hörpätä päälle hyvät nokipannukahvit – tai voi vain herkutella ahomansikoilla tai tyrnimarjoilla. Saaristossa saa marjastaa ja sienestää, ja kesäisin voi törmätä myös lampaisiin, jotka on tuotu saarelle laiduntamaan. Saaristoidylliä parhaimmillaan.

Lisätietoa: Annekristiina Tuovinen, 044 439 3214, annekristiina.tuovinen(at)raahe.fi


Raahen matkailu
Raahen saaristo

Raahen museo
Kulttuuriraahe

Raahen seudun yrityspalvelut
Tietoa Raahesta
Raahen Satama

Raahen seutukunta
Avoimet tarjouspyynnöt