Viralliset ilmoitukset

Viralliset ilmoitukset

Avoimet työpaikat

Avoimet työkokeilupaikat

Avoimet työkokeilupaikat kuntarekryssä

Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä

Kuntokeidas Vesipekka

Vesipekan ajankohtaisin rss-syötteenä kaupungin sivuille

Museolla tapahtuu

Museon tapahtumat rss-syötteenä kaupungin sivuille

Ajankohtaista

Raahesalin kevään ohjelmistoa

Raahesalin keväässä on myynnissä jo yli 20 tapahtumaa, joista löytyy jokaiselle jotakin: lastenkulttuuria, tanssia, sirkusta, teatteria, klassista ja kevyttä musiikkia.

Raahesalin syyskauden aloittaa 3.2. turkulaisen Aurinkobaletin vierailu Kaunotar ja peto. Esitys on lämmin kertomus hyvyydestä, myötätunnosta ja rakkaudesta. Sadun lumoon uppoudutaan tanssin, teatterin ja animaation keinoin.

Heti seuraavana päivänä kuullaan lauluja 100-vuotiaan Suomen taipaleelta Virta venhettä vie -konsertin merkeissä. Raahen Laulutovereiden ja kemiläisen Ajan laulun kanssa nautitaan monipuolisesti suomalaisesta musiikista.

Tamperelainen Palatsiteatteri riemastutti lokakuun lopulla raahelaista yleisöä ja he saapuvat helmikuun puolivälissä Raaheen uudelleen: Autiotalossa -rockmusikaali nähdään uudestaan ja lauantaina on Ihan Tuuliajolla -Suomirock-musikaalin vuoro. Ihan Tuuliajolla kertoo kaikkien aikojen rock-risteilystä ja siinä kuullaan Juicen, Eppujen ja Yön hittejä 80-luvun alusta.

Raahesalin viehättävä vakiovieras Erja Lyytinen tuo Stolen Hearts -levynjulkaisukiertueen Raaheen 12.2.2017. Kitaristi-laulajan keväisellä konserttikiertueella julkaistaan Lyytisen uusin studioalbumi.

Helmikuussa Raahesalissa kuullaan kahta kotimaista alansa kärkeä: bassobaritoni Juha Uusitalo ja pianisti Jouni Somero ovat koonneet isänmaallisen konserttiohjelman osaksi Suomi 100 -juhlaa.

Perjantaina 17.2. kuullaan Kari Piirosen 50-vuotisjuhlakonsertti, jossa hän juhlistaa pitkää uraansa. Vuoden 1988 tangokuningas on esiintynyt leipätyönään niin Suomessa kuin Ruotsissakin.

Sunnuntaina on jälleen paikallisvärin vuoro, kun Laulu- ja soitinyhtye Raahe esittää koostamansa kokonaisuuden Musiikkia kotikaupungista. Konsertissa kuullaan musiikkia mm. Veikko Honkavuorelta, Matti Tuhkalalta, Pauli Ylitalolta ja Mauri Takalolta.

Tiistaina 21.2. Raahesalissa nähdään huikea visuaalinen konsertti Johanna Juhola & Imaginary Friends. Esityksessä harmonikansoittoon yhdistyvät kankaille videoina projisoidut mielikuvitusystävät: mukana ovat mm. Emma Salokoski, Tommy Lindgren, Yona ja Maija Pokela.

Seuraavana iltana päästään kansanteatterin pariin, kun keskisuomalainen Teatteri ReTe tuo lavalle esityksen Ilosia aikoja, mielensäpahoittaja! Esitys on lämmin ja lempeän hauska kertomus miehestä, joka suunnittelee vaivojaan säästämättä lähtönsä. ”Kyllä minä niin mieleni pahoitin, kun ymmärsin, että ihmisen elämä mahtuu yhteen pahvilaatikkoon.”

Hiihtoloman jälkeen päästään nauttimaan yhtyeestä, joka on soinut suomalaisten sydämissä yli 35 vuoden ajan: Agents solistinaan Vesa Haaja. Viimeisen albumi julkaistiin syyskuussa ja se kunnioittaa suomalaisen rockin ja rautalangan legendoja.

Raahesalissa nähdään vihdoin nykysirkusta maaliskuun 21. päivän illalla. Sitä tarjoilee Nykysirkusryhmä Kurronen & Laiho Co, joka on tehnyt esityksen En totellut yhdessä mm. Merikadun koulun nuorten kanssa. En totellut on manifesti nuorten unelmien puolesta. Esitys pureutuu nuoren elämän isoihin kysymysmerkkeihin nykysirkuksen avulla ja seisoo käsillään haaveiden kaatumista vastaan. Luvassa on nuorallatanssia, käsilläseisontaa, pelkojen kohtaamista ja niiden murskaamista haaveilla ja vahvuuksilla.

Samuli Putro palaa odotetuille keikoille ja liput tulivat myyntiin vasta. Lauluntekijälle ominainen akustinen ilmaisu lomittuu konserteissa sähköiseen otteeseen muodostaen kokonaisuuden, josta voi todeta, että tätä ei kannata jättää näkemättä.

Raahelaiset Heli Väisänen ja Kristiina Tähtinen ovat koonneet Raahen Musiikkiviikoille suomalaisen musiikin illan. Ohjelmassa kuullaan niin lauluja kuin pianosoolojakin.

Kansainvälistä meininkiä Raahesalissa nähdään lauantaina 25.3., kun Elvis Forever by Aron & Cool Company juhlistaa Elviksen 40-vuotisjuhlaa. Konsertissa kuullaan upeita tulkintoja Elviksen tunnetuimmista hiteistä uran eri vaiheilta.

Suomen suosituimmat liikennepuistopoliisit Maltti ja Valtti nähdään Raahesalissa maaliskuun lopulla. Esityksen pääteema on liikenneturvallisuus ja muita tärkeitä asioita ovat ystävyys ja terveelliset elämäntavat.

Kevään ensimmäinen stand up -keikka on Naurun Tasapainon kolmen vuoden voittajien yhteinen kiertue. Mukana ovat Matti Patronen, Iikka Kivi ja Robert Pettersson. Mukana häärää Jape Grönroos.

Ihastuttava näyttelijätähti Seela Sella viettää ensi vuonna 80-vuotista taivaltaan Pieni eläin -nimisen esityksen kanssa. Monologiteoksessa maailmaa katsotaan pienen eläimen silmin – esikuvana on ollut Nasu, joka on aina ollut Seelan suosikki. Tekstistä vastaa Leena Tamminen ja ohjauksesta Kari Paukkunen.

Huhtikuussa Raahesalissa kuullaan kaksi tangokonserttia: viime vuoden tangokuningas Marco Lundberg esiintyy perjantaina 7.4. ja Esko Rahkosen muistokonsertti järjestetään 21.4.2017.

Suomi 100 -henkisessä konsertissa esiintyvät Kaija Kärkinen ja Antti Korhonen. Heidän Kaiho-nimisessä ohjelmassaan kuullaan suomalaisia iskelmiä ja laulelmia uusina, taidokkaina ja tunnelmallisina sovituksina.

Kevään toinen stand up -keikka tuo Raahesaliin Mika Eirtovaaran, Mikko Vaismaan ja Arimo Mustosen. Kiertue liittyy Nelosen yhdeksänosaiseen komiikkasarjaan Stand up!

Kari Peitsamo juhlii 40-vuotista taiteilijajuhlaansa riehakkaan Shöcking Blü -ryhmän kera. Bändi tarjoaa suomenkielistä rock´n rollia, jossa ruoditaan elämän pieniä ja suuria asioita. Kappaleista löytyy rockin kliseitä ja ylilyöntejä, rakkautta ja turmellusta.

Raahesalin kevät 2017

Pe 3.2. Aurinkobaletti: Kaunotar ja peto
klo 18 Raahesali, liput 10 €, perhelippu 35 € (4 kpl)

La 4.2. Virta venhettä vie - lauluja 100-vuotiaan Suomen taipaleelta
klo 16 Raahesali, liput 15/10 €

Pe 10.2. Autiotalossa - Rockmusikaali
klo 19 Raahesali, liput 39 - 25 €, (yhteislippu molempiin rockmusikaaleihin 65 €)

La 11.2. Ihan Tuuliajolla - Suomirock-musikaali
klo 19 Raahesali, liput 39 - 25 €, (yhteislippu molempiin rockmusikaaleihin 65 €)

Su 12.2. Erja Lyytinen - Stolen Hearts -levynjulkaisukiertue
klo 19 Raahesali, liput 24,5 - 21,5 €

To 16.2. Juha Uusitalo, bassobaritoni ja Jouni Somero, piano
klo 19 Raahesali, liput 25/20 €

Su 19.2. Laulu- ja soitinyhtye Raahe
klo 18 Raahesali, liput 15/12 €

Ti 21.2. Johanna Juhola & Imaginary Friends
klo 19 Raahesali, liput 20/15 €

Ke 22.2. Ilosia aikoja - Mielensäpahoittaja
klo 19 Raahesali, liput 20/15 €

To 2.3. Juha Tapio – Ittekseen LOPPUUNMYYTY!
klo 19 Raahesali, liput 30 €

Pe 17.3. Agents & Vesa Haaja
klo 19 Raahesali, liput 25/20 €

Ti 21.3. En totellut -nykysirkusesitys
klo 18 Raahesali, liput 10 €, perhelippu 35 € (4 kpl)

To 23.3. Samuli Putro – Musiikkia maaliskuussa
klo 19 Raahesali, liput 32 - 20 €

Pe 24.3. Suomalaisin sävelin soi sydämeni laulut
Heli Väisänen, laulu ja Kristiina Tähtinen, piano
klo 19 Raahesali, liput 20/15 €

La 25.3. Elvis Forever by Aron & Cool Company
klo 19 Raahesali, liput 20/15 €

Ti 28.3. Maltti ja Valtti
klo 18 Raahesali, liput 10 €, perhelippu 35 € (4 kpl)

Pe 31.3. Naurun Tasapaino – Voittajat On the Road
klo 19 Raahesali, liput 27/22 €

Ke 5.4. Pieni eläin - Seela Sella 80 vuotta
klo 19 Raahesali, liput 25/20 €

Pe 7.4. Tangokuningas 2016: Marco Lundberg
klo 19 Raahesali, liput 25/20 €

Pe 21.4. Esko Rahkosen muistokonsertti
klo 19 Raahesali, liput 27/25 €

La 29.4. Kaija Kärkinen & Antti Korhonen: Kaiho
klo 19 Raahesali, liput 20/15 €

To 4.5. Stand up!
klo 19 Raahesali, liput 27/22 €

Pe 5.5. Kari Peitsamo Shöcking Blü
klo 19 Raahesali, liput 16 €


Raahen matkailu
Raahen saaristo

Raahen museo
Kulttuuriraahe

Raahen seudun yrityspalvelut
Tietoa Raahesta
Raahen Satama

Raahen seutukunta
Avoimet tarjouspyynnöt