Ajankohtaista

Raahen seminaarialue elää ajassa

Raahen seminaarialue on palvellut historiansa aikana monenlaisia toimijoita ja osoittautunut muuntautumiskykyiseksi koulutus- ja osaamiskeskittymäksi.

Raahe on ollut merkittävä koulukaupunki, jonne perustettiin kansakoulunopettajia valmistava naisseminaari 1896. Seminaarille rakennettiin arkkitehti Werner Polónin suunnitelmien mukaan aikakauden tyylin mukaiset, edustavat koulu- ja asuntolarakennukset, jotka ovat suurimmalta osin säilyneet. Seminaarialue kuuluu tänä päivänä Museoviraston valtakunnallisesti merkittävien rakennettujen kulttuuriympäristöjen luetteloon.

Peruskoulujärjestelmän myötä vanhat seminaarit lakkautettiin ja opettajankoulutus siirtyi yliopistoihin. Raahen seminaarialueelle perustettiin 1972 valtion omistama Raahen tietokonealan oppilaitos, ainoa laatuaan Suomessa tuohon aikaan. Oppilaitos säilyi itsenäisenä vuoteen 1997 saakka, jolloin siitä tuli Oulun seudun ammattikorkeakoulun tekniikan alan yksikkö, Raahen kampus. Jonkin aikaa alueella toimivat myös Oulun yliopisto ja Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopisto. Korkeakoulutus lakkasi alueella vuoden 2014 kuluessa.

Korkeakoulujen myötä seminaarialueesta ryhdyttiin käyttämään kampus -nimeä, joka jäi elämään seminaarin rinnalle. Alueelta valmistui noin 40 vuoden aikana lähes neljätuhatta insinööriä ja teknikkoa, joten kampus -nimikin on paikkansa ansainnut. Ja onneksi korkeakoulutuskin on palannut Raaheen, tällä kertaa ammattiopiston suojiin. Nykyisin kaiken asteisia koulurakennuskokonaisuuksia on lupa puhutella kampuksiksi.

Alue on elänyt ajassa ja tämä päivä on huomisen historiaa. Viimeisen kolmen vuoden aikana seminaarin rakennukset ovat tarjonneet tilat Raahen kaupungin Hanketoiminta ja kehittäminen -yksikölle. Kaupunkikehittämisen ja tapahtumatuotannon rinnalla yksikössä tehdään edelleen opetus- ja ohjaustyötä työpajatoiminnan muodossa.

Laita Hanketoiminta seurantaan sosiaalisessa mediassa

Seuraa Hanketoimintaa ja kehittämistä Twitterissä sekä Instagramissa. Näin saat uutisvirtaasi ajankohtaiset kuulumiset Hanketoiminnan ja kehittämisen tapahtumiin, hankkeisiin ja pajatoimintaan liittyen. Muistathan myös seurata yksikkömme kuulumisia Hanketoiminnan blogin kautta. Yksikön oma ajankohtaista -osio poistuu käytöstä Raahen kaupungin nettisivu-uudistuksen yhteydessä kesän 2018 aikana.

TIETOISKU - Netin huvit ja hyödyt ke 18.4. klo 15 Café Kampus, Rantakatu 7A

Videopuhelun soittaminen ystävälle tai kaukana asuville lapsenlapsille? Lääkereseptin uusiminen netissä? Miten netin avulla voi kuunnella musiikkia tai katsoa televisiota? Kuinka saat älypuhelimestasi askelmittarin?

Tule kuulemaan, mitä kaikkea hauskaa ja hyödyllistä netistä löytyy helpottamaan arkeasi ja yhteydenpitoasi – olipa sinulla sitten tietokone, älypuhelin tai tabletti. Voit tulla kuuntelemaan, vaikkei sinulla olisi omaa laitetta.

Raahen Matkailuoppaat Pooki Flakkaa - Raahen Meripäivillä

Raahen Matkailuoppaat ovat jälleen mukana kierroksillaan Pooki Flakkaa - Raahen Meripäivillä. Lipunmyynti alkaa 16.4.2018, Raahesalin myyntipisteestä.

Wanhan kaupungin väkeä -kierroksella tavataan entisaikojen raahelaisia ja kuullaan mielenkiintoisia tarinoita. Kierroksen ajankohta on 14.7. klo 14 ja 15.30. Kierroksen kesto on n. tunti ja kävelymatkan pituus n. 1,5 km. Lähtö Myhrbergin puistosta.

Pihakierroksella vieraillaan Katinhännän pihoilla ja tutustutaan perinteisiin pihakasveihin. Kierroksen ajankohta on 13.7. klo 18. Kierroksen kesto on n. tunti ja kävelymatkan pituus n. 2 km. Lähtö Myhrbergin puistosta.

Soveliuksen pyykkipäivä on lapsille suunnattu toiminnallinen kierros. Pekkatorilta kävellään Apteekkimuseon kautta Soveliuksen talon pihalle pyykkäämään omin käsin vanhoja työmenetelmiä käyttäen. Kierroksen ajankohta on 14.7. klo 12. Kierroksen kesto on n. 1,5 tuntia ja kävelymatkan pituus n. 500 m. Lähtö Pekkatorilta.

Café Kampus suljettu 16.4. - 18.5.2018

Harjoituskahvila Café Kampus on suljettu ajalla 16.4. - 18.5. Pajatoiminta kahviossa jatkuu uuden ohjaajan myötä jälleen 21.5. Työpajaohjaajan tehtävä on haettavana 30.4. asti Kuntarekryssä.

Café Kampus ei ota em. aikana vastaan uusia tilauksia, mutta aiemmin sovitut tilaukset hoidetaan sopimusten mukaan.

Wanhan Raahen vuoden talo tai miljöö -tunnustuksen saajaa etsitään

Wanhan Raahen vuoden talo tai miljöö -tunnustus jaetaan tänä vuonna toista kertaa ja omaa suosikkiaan tunnustuksen saajaksi voi ehdottaa juuri nyt!

Kriteerit:

-Sijaitsee Wanhan Raahen alueella
-Yksityisessä tai julkisessa omistuksessa
-Asuttu tai käytössä oleva
-Edustaa perinteistä vanhaa rakentamista tai on hyvä esimerkki ympäristöön sopivasta uudisrakentamisesta

Lue lisätietoja ja ilmianna tästä. Ilmoitathan ehdokkaasi 24.6.2018 mennessä. Loppukilpailuun edenneet kohteet julkaistaan ja yleisöäänestys avataan viikolla 26. Vuoden talo tai miljöö 2018 -tunnustus julkistetaan Pekan Pimiät -tapahtumassa 30.8.-2.9.2018.

Henkilöstö virkistäytyi liikunnallisessa tyhy-aamupäivässä 28.3.2018

Hanketoiminnan ja kehittämisen henkilöstö vietti liikunnallista tyhy-aamupäivää 28.3. kauniissa kevätsäässä. Kiitokset Vihernikkareiden luontopajalle sekä Café Kampukselle tyhy-eväistä!

Tule torimyyjäksi Pooki Flakkaa - Raahen Meripäiville

Pooki Flakkaa - Raahen Meripäivät järjestetään jälleen 13.-15.7.18 Tämän vuoden tapahtuma on jo neljäs vuosittainen Raahen kesän merellisyyttä juhlistava huipennus. Tapahtuman yhteydessä järjestetään edellisvuosien tapaan Komerssin vanhanajan markkinat, joille on nyt mahdollistua ilmoittautua myyjäksi! Olethan nopea, sillä halutut paikat viedään nopeasti!

Katso lisätiedot ja ilmoittautumislomakkeet tapahtuman kotivuilla.

Meripelastustaitokilpailut Pooki Flakkaa - Raahen Meripäivillä

Tänä vuonna Pooki Flakkaa - Raahen Meripäivillä järjestetään valtakunnalliset meripelastustaitokilpailut ja nyt ilmoittautuminen kisaan on alkanut.

Kilpailuihin kutsutaan kaikki Meripelastusseuran jäsenyhdistykset, meri- ja järvipelastustyötä tekevät viranomaiset sekä muut aiheesta kiinnostuneet yhteisöt. Alla linkki suoraan ilmoittautumislomakkeeseen. Lisätietoja saat Raahen meripelastusyhdistyksen sivuilta.

ps. Tsekkaa samalla Pooki Flakkaa - Raahen Meripäivät 2018 -tapahtumasivu facebookissa ja ruksaa itsesi mukaan!

Puluvärkki ICE järjestettiin menestyksekkäästi 3.3.2018

Puluvärkki ICE -tapahtuma järjestettiin menestyksekkäästi toista kertaa lauantaina 3.3.2018. Tapahtuma keräsi mukavasti yleisöä paikalle, virallinen kävijäarvio on 4000 henkilöä. Kiitämme lämpimästi kaikkia tapahtumaan tavalla tai toisella osallistuneita. Talvista hauskanpitoa on luvassa Puluvärkki ICE:n merkeissä myös ensi vuonna, lauantaina 16.2.2019!

Ohjaamo-toiminta käynnistyy Raahessa 1.3.2018

Hanketoiminnan ja kehittämisen, Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän, Raahen nuorisotoimen ja Raahen koulutuskuntayhtymän yhteinen Ohjaamo-hanke käynnistyy 1.3. Erityistavoitteena on nuorten ja muiden heikossa työmarkkina-asemassa olevien työllistymisen edistäminen. Hankkeessa kehitetään matalan kynnyksen ohjaamo-toimintamalli työttömille, koulutuksen ja työelämän ulkopuolella oleville sekä syrjäytymisvaarassa oleville alle 30-vuotiaille Raahen seutukunnan alueen nuorille.

Talviloma alkaa Puluvärkki ICE -tapahtumalla 3.3.2018

Raahessa järjestetään 3.3. toista kertaa liikunnallinen, koko perheen talvitapahtuma Puluvärkki ICE osoitteessa Rantakatu 7 + pihapiiri. Tuolloin on lupa pitää hauskaa hyvällä syyllä, sillä ratapotkukelkkailun mm-esiksojen ja hyväntekeväisyyshaasteviestin tuotoista puolet ohjataan hyväntekeväisyyteen - tänä vuonna syöpää sairastaville lapsille Team Rynkeby - God Morgon Oulun kautta.

Ohjelmassa on potkukelkkailun ohella myös paljon muuta. Vanhalla seminaarin alueella on tuolloin ihasteltavina mm. Antun Alpakat ja Sissi-aasi. Pientä maksua vastaan voi päästä huskyajelulle, Pohjanmaan Vossikan kyytiin tai poroajelulle! Raahen moottorikelkkailijat ovat myös mukana tapahtumassamme. Läskipyöräilyn saloihin tutustuttaa Pikkulahden Palveluiden porukat.

Kaiken tämän lisäksi alueella on torimyyjiä myymässä vuodenaikaan sopivia tuotteita sekä huolehtimassa muonituksesta.

Lämpimästi tervetuloa viettämään upea talvinen päivä Puluvärkki ICEen!

Lisätietoja osoitteessa visitraahe.fi/puluvarkki-ice sekä Facebookissa

Osallisuutta kokemusliikunnasta – Startteja matalan kynnyksen liikuntatoimintaan -työpajat jatkuvat

Osallisuutta kokemusliikunnasta – Startteja matalan kynnyksen liikuntatoimintaan -työpajat jatkuvat Raahessa tiistaina 30.1. klo 17.30-20.30. Paikkana on jälleen Café Kampus (Rantakatu 7A). Työpajan teemana on Kokemusliikunnan ideoista käytännön kokeiluihin.

Kuulemme työpajassa matalan kynnyksen liikuntatoiminnan tilanteesta ja yhteistyöstä Raahen seudulla, NOVA-hankkeessa toteutetuista kokemusliikunnan pilotoinneista sekä matalan kynnyksen toimintaan liittyvien kokeiluprojektien Leader-rahoitusmahdollisuuksista. Lisäksi työstämme aiemmassa työpajassa koottuja ja osallistujien omia matalan kynnyksen toimintaan liittyviä ideoita konkreettisiksi projektiaihioiksi.

Työpajaan on mahdollista ilmoittautua vielä parin päivän ajan, viimeistään huomenna ti 23.1. tästä. Voit kutsua mukaan myös yhteistyökumppaneita, taustayhteisösi jäseniä sekä kohderyhmään kuuluvia nuoria ideoimaan kokeiluprojekteja. Mikäli sinulla on jokin oma idea, jota haluaisit työstää työpajassa, voit ilmoittaa ideasta ilmoittautumislomakkeen kohdassa 2. Ilmoittautua voi myös suoraan Tanjalle Löytynojalle, tanja.loytynoja@popli.fi.

Tervetuloa ideoimaan ja kehittämään matalan kynnyksen liikuntatoimintaa!

Miltä Raahe kuulostaa?

Raahelaisilla ja raahe-mielisillä muusikoilla on mahdollisuus osallistua avoimeen kilpailuun ja vaikuttaa siihen, millainen on Raahen tuleva mainossävel. Lue lisää tästä esitteestäpdf, 1873 kb.

Markkinointipaja aloittanut

Toimistopajan kokonaisuuteen kuuluva markkinointipaja on startannut toimintansa ma 8.1.18. Pajan ohjaajana toimii Pirjo Isorinne. Pajalla on vapaana edelleen avoimia työkokeilupaikkoja - kysy lisää Pirjolta p. 040 130 3881 tai sähköpostitse pirjo.isorinne@raahe.fi.

LuotuKasvuun-hankkeen infotilaisuus Raahessa 17.1.2018 klo 15

Oletko luonnontuotealan yrittäjä tai luotu -yrittäjyyttä harkitseva? Tule mukaan hankkeeseen, jossa kehitetään yrittäjyysosaamista, ideoidaan ja tehdään yhdessä sekä madalletaan kynnystä yritysideoiden testaamiseen!

Aika ja paikka: Raahe 17.1.18 klo 15-17 / Hanketoiminta ja kehittäminen, Rantakatu 7A

Ilmoittautumiset: anne.siira-pietikainen@psk.fi

Lisätietoja LuotuKasvuun-hankkeen fb-sivuilla.

Café Kampus suljettu 22.12. – 7.1.2018

Harjoituskahvila Café Kampus on suljettu 22.12.-7.1.2018 välisen ajan. Olemme jälleen avoinna 8.1.2018. Haluamme toivottaa asiakkaillemme rauhallista joulua ja onnellista uutta vuotta!

Kampuksen Joulutori la 16.12. – su 17.12.2017

Raahen vanhan Seminaarin idyllinen miljöö virittäytyy joulun tunnelmaan la 16.12. klo 12-18 ja su 17.12. klo 12-16, kun kaivattu Kampuksen Joulutori järjestetään toista kertaa. Torimyyjät sisällä ja ulkona myyvät mm. jouluherkkuja ja käsintehtyjä tuotteita pukinkonttiin.

Paikalle ennättää joulukiireiltään myös Joulupukki muoreineen. Joulupukki ilahduttaa lapsia la 16.12. klo 14-18 ja su 17.12. klo 12-16. Molempina tapahtumapäivinä pihamaalla klo 12-16 tepastelevat Antun Alpakat ja Pohjanmaan Vossikka kyydittää hevosella klo 12-15. Pihalla on tehty myös tonttuhavaintoja… Café Kampus palvelee tapahtuma-ajan rakennuksessa 7A.

Lämpimästi tervetuloa hyvän joulumielen tapahtumaan!

Tapahtumapaikan osoite: Rantakatu 7, 92100 Raahe

Lisätietoja osoitteissa:

www.visitraahe.fi/kampuksenjoulutori
www.facebook.com/kampuksenjoulutori

Flashmob -tempaus ilahdutti Raahessa 13.11.2017

Antinkankaan koulun reippaat 5. luokan oppilaat pääsivät yllättämään iloisesti raahelaisia maanantaina Pattijoen puutarhan lahjoittamilla 100 ruusulla. Samalla esiteltiin 24.-25.11. järjestettävää joulukorttien maailmanennätystempausta Taikakuu-ryhmän toteuttaman jättikortin avulla.

Tapahtuman järjesti Hanketoiminnan ja kehittämisen yksikkö. Video: Henri Ylikulju.

Lue lisää Joulunavausviikosta:

www.visitraahe.fi/raahenjoulunavaus

Sinustako digikummi? – Vastaa kyselyyn ja tule mukaan suunnittelemaan toimintaa

Limingan, Lumijoen, Raahen ja Siikajoen yhteisessä Digi haltuun! -hankkeessa aloitetaan digikummitoiminta, jossa vapaaehtoiset digikummit opastavat asukkaita sähköisten palveluiden käyttämisessä.

Digikummin ei tarvitse osata kaikkea tai olla atk-ammattilainen, vaan riittää, että hallitsee tietokoneen tai tabletin peruskäyttämisen ja osaa käyttää jotain sähköisiä palveluita. Tärkeää on myös halu opastaa toisia ja oppia samalla itsekin uutta. Digikummit perehdytetään toimintaan, ja mukana voi olla oman jaksamisen ja ehtimisen mukaan.

Toimintaa ollaan parhaillaan suunnittelemassa, ja varsinainen toiminta aloitetaan vuonna 2018. Nyt kartoitetaan digikummitoiminnasta kiinnostuneita sekä heidän ajatuksiaan ja ideoitaan. Vastaa digikummikyselyyn ja vinkkaa tutuillesikin! Kyselyyn vastaaminen ei sido sinua mihinkään. Kysely on avoinna 2.11.–19.11.2017 välisen ajan.

Kyselyyn voit osallistua: https://www.webropolsurveys.com/S/07D6EF9EA88F41A8.par

Digi haltuun! on Limingan, Lumijoen, Raahen ja Siikajoen yhteinen hanke, jonka tavoitteena on ehkäistä digisyrjäytymistä ja tukea kuntalaisia sähköisten palveluiden käyttöönottamisessa. Jotta kaikilla halukkailla olisi mahdollisuus hyödyntää sähköisiä palveluita, järjestetään Digi haltuun! -hankkeessa muun muassa koulutuksia sähköisten palveluiden käyttämisestä sekä aloitetaan digikummitoiminta. Hanke kestää 1,5 vuotta, ja sen rahoittaa Maaseuturahasto.

Lisätietoja:
Heidi Niemelä Projektipäällikkö / Digi haltuun! -hanke
heidi.niemela@liminka.fi
040 671 1593

Joulunavaus Härkätorilla 25.11.2017 klo 14-16

Raahen joulu avataan näyttävästi osana valtakunnallista yhteisjoulunavausta ja Suomi 100 -juhlavuotta. Lisätietoja Visit Raahen -sivuilta.

Digi haltuun -hanke käynnistyi

Digitaalista syrjäytymistä ehkäisevä Digi haltuun! -hanke on käynnistynyt syyskuussa 2017, kun projektipäällikkö Heidi Niemelä aloitti työt hankkeessa. Hankkeen tavoitteena on tukea Limingan, Lumijoen, Raahen ja Siikajoen asukkaita sähköisten palveluiden käyttöönottamisessa ja vastata eri ikäryhmien kohtaamiin digihaasteisiin.

Maaseuturahaston rahoittaman hankkeen toteuttamisesta vastaa Limingan kunta, minkä lisäksi mukana ovat Lumijoen ja Siikajoen kunnat sekä Raahen kaupunki / Hanketoiminta ja kehittäminen. Hanke kestää 1,5 vuotta. Hankkeessa muun muassa kartoitetaan kuntien asukkaiden koulutustarpeita, järjestetään koulutuksia sähköisten palveluiden käyttämiseen sekä luodaan digikummi-toimintamalli. Asukkaat otetaan mukaan toiminnan suunnitteluun.

Digitalisaatio tuo tiedon ja palvelut ihmisten lähelle, mutta toisaalta ihmisten valmiudet käyttää internetiä ja sähköisiä palveluita vaihtelevat suuresti. Internetin ulkopuolelle jäävien palvelunsaantimahdollisuudet ovat heikentyneet, sillä yritykset ja julkinen sektori panostavat vahvasti sähköisiin palveluihin.

Lisätietoja antaa:

Heidi Niemelä, projektipäällikkö / Digi haltuun! -hanke

heidi.niemela@liminka.fi / p. 040 671 1593

Suloisia suutuntumia Café Kampuksella

Hanketoiminta ja kehittäminen -yksikössä vietettiin torstaina 28.9.2017 harjoituskahvila Café Kampuksen avajaisia. Harjoituskahvila palvelee idyllisellä vanhalla seminaarilla osoitteessa Rantakatu 7A ma-to klo 9-15 ja pe klo 9-13. Syyslomaviikolla 23.-27.10. Café Kampus on suljettu. Tule tutustumaan ja nauttimaan suloisista suutuntumista harjoituskahvilaamme!

Tule työkokeiluun Markkinointipajalle tai Werstaspajalle

Hanketoiminta ja kehittäminen -yksikössä on vapaita työkokeilupaikkoja uudelleenkäynnistyvällä Markkinointipajalla sekä uudella Werstaspajalla.

Katso pajojen esitteet tästä:

Markkinointipajapdf, 2144 kb

Werstaspajapdf, 2691 kb

Pekan Pimiöillä yli 300 myyjää

Pekan Pimiöitä vietettiin viime viikonloppuna 1.-3.9.2017 ja tapahtumaan saapui yli 300 myyjää ja kävijöitäkin yli 10 000. Kiitos kaikille osallistujille ja ensi vuoden Pimiöillä nähdään!

Pekan Pimiät Raahessa 1.-3.9.2017

Pekan Pimiät tarjoaa tunnelmallisen ja monipuolisen tapahtumaviikonlopun koko perheelle Raahessa 1.-3.9.2017

Aimpien vuosien takuuvarmat suosikit kuten Raahen Rompetori, Pimiää kauppaa, Liekkiryhmä Tulikukan näyttävä show sekä Valoa näkyvissä, Raahe! -valoinstallaatio saavat rinnalleen mm. sirkustaidetta, sävähdyttäviä musiikkiesityksiä ja ainutlaatuista mystiikkaa! Mukana on myös mm. Syksyn satoa -tori, Tuu Mukkaan! - Järjestöjen harrastemessut 2017, Raahe ilmasta -spektaakkeli, kummituskierrokset sekä lasten takuuvarma hitti Kiiltomatosuunnistus.

Katso koko ohjelma ja lisätiedot:

http://www.visitraahe.fi/pekanpimiat/

https://www.facebook.com/PekanPimiat/

Nähdään Pekan Pimiöillä!

Hyvä alku Raahessa -hankkeelle uusi hanketyöntekijä

Hyvä alku Raahessa -hankkeeseen on valittu uudeksi hanketyöntekijäksi 50 prosentin työajalla Toni Kettukangas. Birgitta Lahti jatkaa edelleen hankkeessa 50 prosenttisesti. Molemmat hanketyöntekijät ovat tavattavissa Petankki ja patonkia -tapahtumassa maanantaina 7.8.2017 klo 16.30-19.00 osoitteessa Rantakatu 7 A.

Laivakissalle nimeksi Lalli

Viime kesänä julistettu Laivakissan nimikilpailu toi paljon nimiehdotuksia joista valittiin Jenni Kalliokosken ehdottama nimi Lalli. Jenni palkitaan risteilylahjakortilla.

Kaikkien nimiä ehdottaneiden kesken arvottiin risteilylahjakortti, jonka voitti Mimosa Rusko.

Onnea Jennille ja Mimosalle!

Kiitos kaikille Raahen Meripäiville osallistuneille!

Pooki flakkasi tänä vuonna yli 16 500 kävijälle ja torimyyjälle. Kiitos myös Street Food Fiesta & Choco Festivalin ruokamyyjille.

Tapaamme jälleen Pooki Flakkaa - Raahen Meripäivillä ensi vuonna.

Pooki Flakkaa - Raahen Meripäivät 13.-16.7.2017

Pooki Flakkaa - Raahen Meripäivät juhlistaa merellistä Raahea jo kolmannen kerran

Aiempina kesinä suuren suosion saavuttanut Pooki Flakkaa - Raahen Meripäivät -tapahtuma on kasvanut tänä vuonna nelipäiväiseksi tarjoten kaupunkilaisille ja turisteille koettavaa torstaista sunnuntaihin.

Ohjelmallinen osuus painottuu lauantaille ja sunnuntaille. Komerssin vanhanajan markkinat sekä keski-eurooppalaisen tuulahduksen tapahtumaan tuova Street Food Fiesta & Choco Festival nousevat Rantatorin kupeeseen torstaista sunnuntaihin. Tapahtuman virallinen avaus tapahtuu lauantaina klo 10.

Merellisen ohjelman tarjonta on jälleen huikea kattavuudessaan. Museonrantaan saapuvat kotoisten alusten vahvistukseksi s/y Postijahti, Kaljaasi Maija ja Kaljaasi Ansio. Raahen kaupungin kummialus Ohjusvene Raahe on nähtävillä Raahen Satamassa Lapaluodossa, jonne on ilmainen linja-autokuljetus. Kuljetukset saariin ja monipuoliset saaristoristeilyt tarjoavat mahdollisuuden tutustua ainutlaatuiseen, palkittuun saaristoomme.

Voit lumoutua Flyboard-esityksistä, uppoutua Raahen purjelaivakauden kulta-aikaan tai ihastella Wanhaa Raahea opastetuilla kierroksilla. Pikkukipparin Merirosvoseikkailu ja kasvomaalauspiste viihdyttävät pienempiä meripäiväkävijöitä. Pikkulahdella pääsee osallistumaan urheilulliseen ohjelmaan Multisportin tai melonnan merkeissä. Launtai-illan tähtenä Meripäiväklubilla Ruiskuhuoneella esiintyy Pauli Hanhiniemen Retkue!

Kokonaisuudessaan monipuoliseen tapahtumatarjontaan voi tutustua VisitRaahen sivuilla sekä Facebookissa.

Raahen kaupungin Hanketoiminta ja kehittäminen lukuisten yhteistyökumppanien kanssa toivottaa sinut tervetulleeksi mukaan merellistä Raahea juhlistavaan viikonloppuun!

VisitRaahe: Pooki Flakkaa - Raahen Meripäivät

Facebook: Pooki Flakkaa - Raahen Meripäivät

Instagram: @RaahenMeripaivat#pookiflakkaa#raahenmeripäivät

Tervetuloa mukaan!

Vuoden 2017 Pooki Flakkaa - Raahen Meripäivät -muki saatavilla

Muurlan valmistama Pooki Flakkaa - Raahen Meripäivät -tapahtuman toinen vuotuinen nimikkomuki on saapunut! Mukia myydään Pooki Flakkaa - Raahen Meripäivät -tapahtumassa 13.-16.7. sekä harjoituskahvila Café Kampuksessa (os. Rantakatu 7A, I-krs) Hanketoiminnan ja kehittämisen aukioloaikoina (ma-to 8-16 ja pe 8-14.15).

Wanhan Raahen vuoden talo -yleisöäänestys on käynnistynyt

Keväällä 2017 alkanut ehdokasasetanta tuotti runsaasti ilmiantoja sopivista kandidaateista Vuoden Talo -finaaliin. Raati, jossa oli edustettuina Matkailun kehittämisryhmä ja Raahen museo sekä Hanketoiminta ja kehittäminen, valikoi näistä finalistit ja ne ovat:

 • Brahenkatu 21 ”Eläinlääkäri Johan Swanljungilta periytyvä porvaristalo ja pihapiiri rakennuksineen on huolella hoidettuna säilynyt lajissaan ainoana nyky-Raahessa.”
 • Saaristokatu 18 a ”Talo on rakennettu vanhaan ympäristöön sopivaksi, se sulautuu vanhaan Raaheen kuin olisi ollut olemassa jo sata vuotta sitten.”
 • Cortenkatu 1 ”Hienosti remontoitu talo ja pihapiiri.”
 • Brahenkatu 1 ”Idyllissä pihamiljöössä on kaksi vanhaa taloa.”
 • Cortenkatu 4 a ”Rakennuksen kunnostus toteutettu ja suunniteltu huolellisesti perinteitä kunnioittaen.”

Lue lisää valintakriteereistä, äänestämisestä ja aikataulusta täältä.

Vuoden Talo tunnustuksen jakotilaisuus on Pekan Pimiöillä la 2.9.2017!

Tutustumismatka Pietarsaaren Arboretumiin

Kävimme tutustumassa Pietarsaaressa heidän puupuistoonsa 28.6.2017 ja nyt on pää täynnä ajatuksia Seminaarin puutarhan suhteen. Innolla odotamme, millainen kokonaisuus tästä syntyy!

Digi haltuun -hankkeelle vihreää valoa

Digi haltuun! -hanke on hyväksytty keskiviikkona 14.6.2017 NorSun kokouksessa sellaisenaan! Kokonaisrahoitus hankkeessa on 97 046 euroa, josta tukea saatiin 77 637 euroa.

Hankkeen virallinen toteutusaika merkittynä on 1.9.2017-28.2.2019, eli projektipäällikkö voi aloittaa hankkeessa 1.9.2017 alkaen.

Mukana hankkeessa on Siikajoki, Lumijoki, Liminka ja Raahe / Hanketoiminta ja kehittäminen.

Raahelainen nuori, hae kesäsomettajaksi 15.6.2017 mennessä!

Raahe Keskusvaraamo hakee noin 17-22 vuotiasta nuorta, jolla on somekanavat hallussa. Aiempi kokemus markkinoinnin toteutuksesta on plussaa ja aito kiinnostus Raahea kohtaan on vahvuus, joka huomioidaan varmasti!

Tehtäviisi kuuluu Raahen kaupungissa toteutettavien tapahtumien tunnelmien välittämistä valokuvilla ja videoilla. Kiertelet Raahen kaupungin alueella eri matkailu- ja majoituskohteissa kuvaamassa. Tarpeen tullen sinulla on myös mahdollisuus käydä kuvausreissulla Kalajoella.

Edellytämme sinulta:

 • iloista ja positiivista asennetta sekä reipasta oma-aloitteisuutta
 • halua ja innostusta myönteisen Raahe -viestin eteenpäin viemiseen
 • sinulla on hyppysissäsi somekanavien (Facebook, Instagram, Twitter) tekninen hallitseminen kuin myös ...
 • some-kanavien sisällön tuottaminen (valokuvat ja videot ja niihin sisältyvä teksti)
 • olet innovatiivinen ja osaat etsiä myös uutta, raikasta kuvakulmaa ja kerrontatapaa

Tehtävä on määräaikainen, osittain koko- ja osittain osa-aikainen ja kestää noin 2 kk. Työvuorot ovat joustavat ja sijoittuvat myös iltoihin ja viikonloppuihin. Toivomme, että voit aloittaa työn mahdollisimman pian. Työtä tehdään yhdessä Raahen kaupungin ja Raahe Keskusvaraamon kanssa. Palkka PAM TES.

HAE NÄIN:
Tee itsestäsi lyhyt videoesittely ja toimita se vapaamuotoisen hakemuksen kanssa sähköpostitse viimeistään to 15.6.2017 klo 16 mennessä osoitteeseen terhi.etelainen@raahe.fi

Lisätietoja:
Terhi Eteläinen, terhi.etelainen@raahe.fi
Minna Lattunen, minna.lattunen@raahekeskusvaraamo.fi

Hanketoiminnan ja kehittämisen blogi avattu

Hanketoiminta ja kehittäminen -yksikön kuulumisia voi lukea vastedes myös blogimuodossa! Blogi löytyy osoitteesta hanketoimintaraahe.wordpress.com. Tervetuloa tutustumaan!

Työllistämisen hyvät käytännöt ja kehittämiskohteet Raahessa 6.6.2017

Tiistaina 6.6.2017 klo 12-16 järjestetään Kauppaporvarin Fregattisalissa seminaari Raahen työllisyyden hoidosta ja kehittämisestä. Lisäksi esitellään hyviä käytänteitä ja onnistumisia sekä haasteita.

KAAPO-hanke: Puutietoseminaari Kalajoella 1.6.2017

Puurakentaminen ja tulevaisuuden mahdollisuudet sekä trendit.

Aika: 1.6.2017 klo 10-15

Paikka: Santa´s Resort & Spa Hotel Sani, Kalajoen Hiekkasärkät. Jukupolku 3-5, 85100 Kalajoki.

Ennakkoilmoittautuminen 26.5. mennessä: anu.saarela@pohjois-pohjanmaa.fi

Lisätietoja: Kaj Sartorisio, kaj.sartorisio@kalajoki.fi p. 044 4691 380 ja Kaisa Savela, kaisa.savela@pohjois-pohjanmaa.fi, p.050 5696 330

Tutustu ohjelmaan tarkemmin Pohjois-Pohjanmaan liiton sivuilta.

Elinvoimaluvut julkistettiin 25 kaupunkikeskustan osalta

Perjantaina 26.5. klo 12 julkistettiin elivoimalaskennan tiedot 25 kaupunkikeskustan osalta. Raahe on mukana tässä elinvoimamittauksessa / KAAPO-hanke, Raahen kaupungin hanketoiminta ja kehittäminen. Elinvoima-asiantuntija, FM Martti Wilhelms on laskenut kaupunkikeskustojen elinvoiman 25 suomalaisesta kaupunkikeskustasta.

Raahen elinvoimaluku 2.583 on pienempi kuin vertailukaupungeissa, koska liiketilojen kokonaismäärä on suhteellisen vähäinen. Kuumat yritykset ovat niukassa vähemmistössä. Elinvoimaluvusta voi päätellä, että ostokysyntää ohjautuu myös Raahen ulkopuolelle. Tyhjiä liiketiloja on 8.5 %, mikä on selvästi alle valtakunnallisen keskiarvon 10.8 %. Raahen keskustassa on kehittämismahdollisuuksia kaupan kehittämiselle. Uudet kaupan investoinnit pitäisi pyrkiä sijoittamaan elävään keskustaan tai siihen tukeutuen. Vanhan historiallisen keskustan kehittämisessä on haastetta, mutta mahdollisuuksia.

Tutustu tarkemmin laskennan tuloksiinpdf, 1912 kb.

Tulevaisuuden kuusia Kampusalueelle

12.5.2017 istutettiin kaksi tulevaisuuden kuusta Raahen Kampusalueelle. 7 D rakennuksen eteen istutettu kuusi on samalla Seminaarin puiston ensimmäinen puu.

7 A rakennuksen taakse istutettu kuusi on istutettu kertomaan ja muistuttamaan alueella vaikuttaneen Raahen tietokonealan oppilaitoksen toiminnasta ja merkityksestä sekä innostamaan uuden oppimista tulevaisuudessakin.

Siistiä Piknikohjelmaa Seminaarin puistossa ja Siivouspäivä 27.5.2017

Valtakunnallinen Siivouspäivä 27.5. muuttaa kaupungit isoiksi kirpputoreiksi ja markkinoiksi, joille kuka tahansa voi tuoda ylimääräiset tavaransa myytäväksi tai annettavaksi. Kampuksella Seminaarin puistossa siivouspäivää ryydittää Siistiä Piknikohjelmaa, rennonletkeä tapahtuma ekoilun ja kierrättämisen hengessä.

Tule pitämään kirppariasi yhdessä muiden kanssa! Kampusalueen autottomasta pihapiiriistä Seminaarin puistossa löytyy paikka omalle myyntipöydälle, rekille tai viltille. Käytettävissä on myös muutamia valmiita 2 x 2 m torikojuja. Paikat ja kojut ovat ulkona ja ne täytetään tulojärjestyksessä. Ei ennakkovarauksia. Lisätietoja Visit Raahen sivuilta.

Pike-kaupunkikeskustojen kevätseminaari 11.5.2017

11.5. klo 10 Elävät Kaupunkikeskustat ry järjestää Pike-seminaarin Fregattisalissa (Kirkkokatu 28, 2. kerros). Seminaariin on vapaa pääsy. Ilmoittautumiset 9.5. mennessä osoitteeseen info@kaupunkikeskustat.fi tai anu.saarela@pohjois-pohjanmaa.fi. Seminaarin ohjelmapdf, 90 kb.

Raahen kampusalueelle arboretum – kaupunki saamassa uuden matkailuvaltin

Raahen kaupungin Hanketoiminta ja kehittäminen -yksikössä ollaan viemässä innolla eteenpäin kampuksen - tai toisille tutummin vanhan opettajaseminaarin - piha-alueen ennallistamista entisajan loistoonsa.

Ideoita, muistoja ja tietoa alueen alkuperäiseen puutarhasuunnitelmaan liittyen voi antaa tämän lomakkeen kautta tai suoraan sähköpostilla osoitteeseen hanketoiminta@raahe.fi.

Tilaa tuoreimmat päivitykset tapahtumistamme ja hankkeistamme sähköpostiisi

Hanketoiminnan ja kehittämisen uutiskirje tuo sinulle ajankohtaiset päivitykset ja tärkeät tärpit liittyen tapahtumiimme: Puluvärkki ICE, Pooki Flakkaa - Raahen Meripäivät, Pekan Pimiät, Tuu Mukkaan! -järjestöjen harrastemessut, Raahen Joulunavausviikko, Kampuksen Joulutori, jne. Saat ajankohtaista tietoa myös talossa toimivista hankkeista.

Uutiskirje lähetetään torimyyjille, ohjelmatuottajille ja yhteistyökumppaneille kerran kuukaudessa. Voit tutustua ensimmäiseen uutiskirjeeseen tästä. Liity postituslistalle tästä.

Yksikön tapahtumavuosikello julkaistu

Hanketoiminta ja kehittäminen -yksikön vuosikello on ladattavissa täältäpng, 141 kb.

Arkkitehtiopiskelija Vilma Karjalaisen projektityö kaupunkisisustamisesta kommentoitavissa

Arkkitehtiopiskelija Vilma Karjalaisen projektityö Raahen kaupunkisisustamisesta Pohjois-Pohjanmaan liiton KAAPO-hankkeeseen liittyen on luettavissa tästäpdf, 2486 kb. Vilmalle voi lähettää kommentteja työstä sähköpostitse osoitteeseen vilmak93@gmail.com.

"Monet jäljet" -taidenäyttely Café Kampuksen tiloissa

Yksikön työpajatoimintaan osallistuvat taiteilijat ovat järjestäneet Rantakatu 7 A:n 2. kerrokseen taidenäyttelyn 12.2. alkaen. Näyttely on kaikille avoinna yksikön aukioloaikoina. Tervetuloa nauttimaan taiteesta ja kahvittelemaan Café Kampukselle!

Uusi talvitapahtuma Puluvärkki ICE löysi paikkansa Raahen tapahtumatarjonnassa

Raahen kaupungin Hanketoiminta ja kehittäminen yhdessä lukuisten yhteistyökumppanien kanssa järjesti viikonloppuna 10. - 12.2. ensimmäistä kertaa kolmen päivän talvitapahtuman, Puluvärkki ICE:n Raahen Kampusalueella. Yleisö löysi tapahtuman hyvin; virallisen arvion mukaan perjantain ja sunnuntain välisenä aikana tapahtuma-alueella vieraili yhteensä 6 000 henkilöä.

Hanketoiminta ja kehittäminen kiittää lämpimästi kaikkia kävijöitä, torikauppiaita, lukuisia yhteistyökumppaneita ja sponsoreita sekä Multian kuntaa ja potkukelkkailun MM-kisojen järjestelyorganisaatiota. Ensi vuonna uudestaan!

Nyt etsitään Wanhan Raahen talo tai miljöö 2017 -tunnustuksen saajaa

Wanha Raahe on yksi parhaiten säilyneistä puukaupungeista maassamme, jonka hyödyntämistä yhtenä Raahen matkailun vetonaulana halutaan kehittää. Vuoden talo valinnan käynnistäminen ja kriteerit on pohdittu yhdessä alueen asukkaiden ja matkailun kehittämisryhmän kanssa. Ehdokkaita tunnustuksen saajaksi voivat ilmiantaa myös muut kuin talojen asukkaat ja omistajat. Katso kriteetistö ja muut lisätiedot tästä esitteestäpdf, 306 kb ja anna oma ehdotuksesi tällä lomakkeella.

Raahe - Vanha kaupunki -ohjeita talonomistajille

Hilkka Aaltosen tekemä ohjeistus Wanhan Raahen talonasukkaile on saatavilla jälleen. Ohjeistus on ladattavissa tästä linkistäpdf, 5894 kb.

Raahen keskustan elinvoimalaskenta

Martti Wilhelms TietoJärjestelmäPalvelu Salokorpi OY:stä on tehnyt Raahen keskustan elinvoimalaskennan. Laskenta on osa KAAPO-hankkeen Raahessa toteutettavaa kokonaisuutta. Raportti on ladattavissa tästäpdf, 4512 kb.

Saturnalia ja Avoimet ovet Kampuksella 11.1.2017 klo 8-17

Kutsumme Sinut tutustumaan Hanketoiminnan ja kehittämisen vuoden 2016 toiminnan tuloksiin ja vaikuttavuuteen sekä kurkistamaan vuoden 2017 kehittämisasioihin keskiviikkona 11.1.2017 klo 8-17. Katso tästäpdf, 306 kb kutsu tilaisuuteen.

Uudenvuoden ilotulitus keräsi runsaasti yleisöä

Uudenvuoden ilotulitus keräsi Raahen Museonrantaan lauantaina 31.12. runsaasti yleisöä. Vuosi 2017, Suomen juhlavuosi, otettiin vastaan näyttävällä ilotulituksella. Ohjelmassa oli myös mm. Finlandia-hymnin kuoroesitys sekä kaupunginvaltuuston puheenjohtajan Inkeri Kerolan puhe. Hanketoiminta ja kehittäminen -yksikkö oli mukana uudenvuoden vastaanoton järjestelyissä yhdessä kaupungin muiden toimijoiden kanssa.

Jouluvalot syttyvät Kampukselle ja tapahtumatuottajien kiitoskaronkka

Kampuksella laskeudutaan tunnelmalliseen joulunaikaan, kun jouluvalot syttyvät piha-alueelle perjantaina 2.12. Samana iltana vietämme tapahtumatuottajien Pikkujoulukaronkkaa klo 18 alkaen! Katso Pooki Flakkaa - Raahen Meripäivien koostevideo 2016tästä.

Puluvärkki ICE tuo Potkukelkkailun MM-kisojen esikisat Raaheen

Hanketoiminta ja kehittäminen -yksikkö on solminut yhteistyösopimuksen Multia Teamin kanssa, joka järjestää vuosittain Potkukelkkailun MM-kisat Multialla. Yhteistyön tuloksena Raaheen syntyy uusi tapahtuma keskelle talvea - Puluvärkki ICE, jonka yhteyteen Raaheen saadaan Potkukelkkailun MM-kisojen esikisat! Seuraavat Potkukelkkailun MM-kisat järjestetään Multialla 10.-12.3.2017 ja esikisat pidetään Raahessa 10.-12.2.2017.

Luvassa on myös paljon muuta talvista ohjelmaa. Seuraa tapahtuman syntyä VisitRaahen sivuilla ja Facebookissa!

Wanhan Raahen ystävien tapaaminen 10.10.2016

Syksyn saapuessa on taas aika tavata Wanhan Raahen merkeissä. Wanhaan Raaheen kohdistuva KAAPO-hanke on edennyt ja käydään yhdessä hankkeen asioita läpi sekä mietitään yhdessä tulevia ponnistuksia Wanhan Raahen kehittämiseksi. Seuraavassa asialistaa:

- Perinnerakentamisen koulutuskokonaisuus
- Wanhan Raahen vuoden talo 2017
- KAAPO-hankkeen kuulumiset
- Jouluvalot syttyy Kampukselle ja Kampuksen Jouluikkunna 2.12.
- Wanhan Raahen kalaasit: Wanhan Raahen alueella toteutettava ravintolapäivä
- Tutustumismatka Loviisan kaupunkiin

Mukana myös Kaisa Savela KAAPO-hankkeesta.

Tapaamme 10.10. klo 17 osoitteessa Rantakatu 7 A 2. kerros (Vanha tietoteku / Seminaarin harjoituskoulu).

Tervetuloa kahaville ja särpimelle sekä praattaamaan Wanhasta Raahesta!

Mikko Kultalan maalauksia

Rantakatu 7 A:n 2. kerroksessa nähtävissä Mikko Kultalan maalauksia 1.9. - 30.9.2016. Näyttely on avoinna kaikille yksikön aukioloaikoina.

Vapaa pääsy.

Tervetuloa!

Wanhan ajan Viljanpäivämarkkinat Pekkatorilla ti 20.9.2016 klo 10-17

Viljanpäivän tapahtumaan voitte tulla myymään käsitöitä, leivonnaisia, syksyn satoa ym. Esiintymislava käytössä. Tervetuloa!

Ilmoittautuminen sähköpostilla osoitteeseen hanketoiminta@raahe.fi tai puhelimitse 040-130 3889.

Pohjois-Pohjanmaan liiton matkailuparlamentti Raahessa to 8.9. - la 9.9.2016

Parlamentin pääteemana on matkailun vetovoiman lisääminen.

Ensimmäisenä päivänä keskitytään kansainvälistymiseen, sen mahdollisuuksiin ja haasteisiin: Millaista nostetta matkailu voi saada kilpailuvoitosta (Raahen saaristo vuoden retkikohde) tai suurhankkeista, millaisia kehittämistoimenpiteitä matkailussa tehdään valtakunnallisesti ja myös paikallisesti kansainvälistymisen eteen, mikä ulkomaalaista matkailijaa viehättää Suomessa? Viimeiseen kysymykseen etsimme vastausta päivän juontajan Roman Schatzin kanssa. Toisena päivänä luodaan katsaus matkailun tilaan Pohjois-Pohjanmaalla mm. aluetalouden näkökulmasta ja matkailualueiden edustajien itsensä kertomana.

Aika: 8.-9.9.2016. Tilaisuus alkaa torstaina 8.9. klo 12 ja päättyy perjantaina 9.9. klo 13
Paikka: Raahessa Kauppaporvarin kulttuuri- ja kongressitiloissa

Ilmoittautuminen ja ohjelma

Pekan Pimiät Raahessa ke 7.9. - su 11.9.2016

Pekan Pimiät järjestetään jälleen Raahessa 7.-11.9. Pimeneviä syysiltoja vietetään mitä moninaisimmissa merkeissä, hienojen tapahtumien vauhdittamina.

Ohjelmaa on luvassa monipuolisesti torstaista sunnuntaihin; mm. Antiikki- ja rompetori sekä peräkärrykirppis (9.-10.9.), Hämärää ja huvituksia Härkätorin puistossa (9.9.), Pimiää kauppaa (9.-10.9.) ja ajoneuvotapahtuma Rantatorilla (9.-10.9).

Tutustu monipuoliseen ohjelmaan tarkemmin osoitteessa http://www.visitraahe.fi/pekanpimiat/ tai Pekan Pimiöiden facebook-sivuilla.

Eurooppalainen ruokatori Raahessa ti 27.9. - la 1.10.2016

Eurooppalainen ruokatori tulee Raaheen ensimmäistä kertaa ja tuo kansainvälisiä makuja kaupungin syksyyn! Tapahtuma järjestetään 27.9.-1.10. Kävelykadulla Härkätorin puiston läheisyydessä.

Eurooppalainen ruokatori on tuttu aiemmilta vuosilta mm. Kokkolasta, Oulusta ja Vaasasta ja nyt sama väki saapuu Raaheen. Raahen kaupungin Hanketoiminta ja kehittäminen -yksikkö tuo yhteistyössä Team Fantastiquen kanssa Eurooppalaisen ruokatorin Raahen keskustaan.

Eurooppalainen ruokatori tarjoaa eurooppalaisen ruokakulttuurin parhaita paloja. Nyt on mahdollista kokea jotain erilaista, tutustua eksoottisempiin ruokiin ja herkkuihin ja ihastua eurooppalaisen ruokakulttuurin parhaisiin antimiin. Ranskasta ja Italiasta saapuva ryhmä tuo mukanaan Raaheen mm. maukkaita juustoja, makkaroita, leivonnaisia sekä oliiveja ja mausteita.

Ruokatori on avoinna tiistaista lauantaihin. Tervetuloa nauttimaan paikan päälle suussa sulavista herkuista ja ihastelemaan eurooppalaisia käsityötuotteita. Nyt on mahdollisuus ostaa jotain eksoottista itselle tai tuliaiseksi. Jokainen Team Fantastiquen myyjä on sitoutunut korkeaan laatutasoon niin tuotteiden kuin palvelunkin osalta.

Lisätietoja tapahtumasta antaa Raahen kaupungin Hanketoiminnan ja kehittämisen yksikkö; p. 040 130 3889 tai sähköpostitse hanketoiminta@raahe.fi.

Hyvä alku Raahessa -hankkeen uusi hanketyöntekjä on valittu

Hyvä alku Raahessa -hankkeeseen on valittu uusi hanketyöntekijä. Hän on sosiaaliohjaaja / sosionomi Birgitta Lahti. Hän jatkaa Henrik Ala-Uotilan hyvin alkanutta Hyvä alku Raahessa -maahanmuuttajien sosiaalisen osallisuuden tukeminen -hanketta. Hakijoita tehtävään oli kaiken kaikkiaan 23. Birgitta aloittaa työnsä 22.8.2016

Musiikkiteatterityöpaja ma 29.8.2016 klo 10-18 ja ti 30.8. klo 9-15.30 Kampuksella

Tule tutustumaan musiikkiteatterin maailmaan! Mukaan mahtuu 20 ensimmäistä. Paja on maksuton eikä aiempaa musiikkiteatterikokemusta tarvita.

Musiikkiteatterityöpajassa tutustutaan musiikkiteatterin eri osa-alueisiin: musiikkiin (laulu, soitto, sävellys, sanoitus), tanssiin, näyttelijäntyöhön, käsikirjoitukseen ja ohjaukseen. Pajan sisältöä on mahdollista laajentaa nuorten toiveiden mukaisesti.

Pajan ohjaajina toimivat näyttelijä, muusikko, ohjaaja Jemina Sillanpää ja tanssija, koreografi Karolina Ginman.

Ilmoittaudu työpajaan 14.8.2016 mennessä osoitteeseen tarmo.somero@raahe.fi. Ilmoittautuminen on sitova. Työpajan toteutuminen edellyttää, että pajaan saadaan vähintään 10 nuorta.

Työpajan toteuttaa Taideyliopiston avoin kampus. Työpaja on osa Mun juttu - meidän tulevaisuus -hanketta. Hanketta rahoittaa Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus. Ks. tarkemmin www.munjuttuhanke.fi

Musiikkiteatterityöpaja toteutetaan Hanketoiminta ja kehittäminen -yksikön tiloissa; os. Rantakatu 7 F (liikuntasali).

Musiikkiteatterityöpajan esitepdf, 1446 kb

Pooki flakkasi komeasti Meripäivillä

Pooki Flakkaa - Raahen Meripäivät pidettiin tänä vuonna toista kertaa ja päivät onnistuivat odotuksiakin paremmin. Yleisöarvio tapahtumalle on yli 11 000, joka on aivan huikea tulos! Valtava kiitos kaikille meritoimijoille, torimyyjille ja osallistujille. Pooki Flakkaa - Raahen Meripäiviä juhlitaan ensi vuonna 13.-16.7.2017. Tervetuloa!

- Kävijämäärä 11 000
- Almamedia/Iltalehti verkko- ja mobiilimainokset, näyttökertoja 600 000
- Mainos Raahelaisessa, levikki 16 000
- Mainos Raahen Seudussa, levikki 7 000
- Mainos Jokilaaksojen Seutumajakka/Woimansiirrin, levikki 70 000
- Mainos Pohjoisen Opas- Guide -lehti, levikki 15 000
- Mainos Eläkkeensaajat -lehti, levikki 52 000
- Mainospaketti Maaseudun tulevaisuus -lehti, levikki 77 000 + lisäjakelu 20 000
- Mainos Aarrekartta, levikki 70 000

- Artikkelit Raahen Seudussa (13.7. ja 18.7.2016) ja Raahelaisessa (16.7.2016)
- Haastattelut ja Meripäivät teemaviikko Radio Pookissa (12.-16.7.2016)
- Haastattelu Yle Oulu Radio (14.7.2016)

- 7 kpl isoja ulkomainoksia
- 10 lyhtypylväsmainosta
- Julisteita Raahe + ympäristö, Liminka, Oulu, Oulainen 200 kpl
- Postikortteja jaettu 3 100 kpl
- Käsiohjelmaa jaettu 2 000 kpl
- Facebook-sivun kattavuus tapahtumaviikolla 88 685

Pooki Flakkaa - Raahen Meripäivät 2016

Pooki Flakkaa - Raahen Meripäivät 2016 järjestetään pe 15.- su 17.7.2016 toista kertaa. Rantatorille kohoaa Komerssin markkinat purjelaiva-ajan tunnelmissa, ajanmukaista muotia ja herkkupuotien tarjontaa unohtamatta.

Meritapahtuma Museonrannassa, Pikkulahdella ja Terässatamassa on suorastaan pää huimaava monipuolisuudessaan. Luvassa on pelastusnäytöksiä, upeita saaristoretkiä, melontaa, vierailevia aluksia, jne.

Ohjelma löytyy piakkoin kokonaisuudessaan tapahtuman nettisivuilta: www.visitraahe.fi/pookiflakkaaraahenmeripaivat

Tänään 8.6.2016 Semiskat Kampuksella

Tänään saapuu 60 vuotta sitten valmistuneet Semiskat Kampukselle muistelemaan menneitä ja tutustumaan Kampuksen nykyiseen toimintaan. Kampuksella odotetaan!

Luontopaja alkanut

Yksikössämme on alkanut uusi työpaja. Luontopajalla tutustutaan Raahen alueen luonnon tarjoamiin mahdollisuuksiin. Pajalla keskitytään saariston ja viheralueiden kehittämiseen, kuten kunnossapitoon, reittimerkintöjen parantamiseen, sekä rantautumis- ja viheralueiden hoitoon. Lisäksi voit tutustua kalastuselinkeinoon merellisessä Raahessa.

Pajan ohjaajana toimii Aki Leppälä (040 - 130 3887 aki.leppala@raahe.fi) Jos kiinnostuit, ota yhteyttä!

Vanhus ja Meri-tyttö TI 31.5.2016 Raahen teatterilla

Kulttuuriosuuskunta ILME ja Raahen kaupungin ilmaisupaja Staagi ylpeänä esittävät:

Vanhus ja Meri-tyttö

-yhteisöllisesti toteutettu teatteri- ja tanssiesitys

TI 31.5. klo 19 Raahen teatterilla (Koulukatu 13, Raahe) - Vapaa pääsy!

Kesto 30 minuuttia.

Vanhus ja Meri-tyttö on saanut inspiraationsa Merestä ja sen symbolisista yhtymäkohdista ihmiselämään. Näkyväksi tulevat arjen tilanteet, ystävyys ja sydämen viisaus.

Keväällä 2016 kymmenen nuorta ja aikuista on kokoontunut viikoittain yhteen liikkumaan luovasti, improvisoimaan teatteri-kohtauksia, inspiroitumaan teksteistä, kokeilemaan uutta ja onpa pullopostejakin tullut kirjoitettua. Esitys on syntynyt yhteisestä tekemisestä.

Ohjauksesta vastaavat teatteri-ilmaisun ohjaaja, Raahen teatterin johtaja Toni Kettukangas ja tanssitaiteilija Henna Hanhineva. Käsikirjoitus on työryhmän ja näyttämöllä nähdään Ilkka Haverinen, Kaija Karvonen, Niina Korpela, Reijo Kuotesaho, Maija Ojalehto, Marko Oravisjärvi, Mervi Saarni ja Veli-Pekka Sukkala.

Projekti on toteutettu yhteistyössä Raahen kaupungin hanketoiminta ja kehittäminen -yksikön ilmaisupaja Staagin ja Kulttuuriosuuskunta ILMEen kanssa. Projekti on osa ILMEen laajempaa "Elämäntuntoa taiteesta" -yhteisötaidehanketta Pohjois-Pohjanmaalla 2014-2016. Hanketta ovat rahoittaneet Suomen Kulttuurirahasto, Pohjois-Pohjanmaan rahasto sekä Eija ja Veikko Lesosen säätiö.

Lämpimästi tervetuloa katsomaan!

Siivouspäivä Kampuksella 28.5.2016 klo 12-16

Valtakunnallinen Siivouspäivä muuttaa Rantakatu 7:n pihapiirin kirpputoriksi, jonne kuka tahansa voi tuoda ylimääräiset tavaransa myytäväksi tai annettavaksi. Lisätietoja löydät siivouspaiva.com, facebook.com/siivouspaiva ja esitteestäpdf, 499 kb. Tervetuloa mukaan!

Vanhus ja Meri-tyttö -teatteri- ja tanssiesitys

Keväällä 2016 on kokoontunut teatteri-ilmaisun ja tanssin ryhmä osana Staagin ilmaisupajaa. 10 nuorta ja aikuista on kokoontunut viikoittain yhteen liikkumaan luovasti, improvisoimaan teatterikohtauksia, inspiroitumaan teksteistä, kokeilemaan uutta ja onpa muutama pullopostinkin tullut kirjoitettua.

Työskentelyn aiheena on ollut Meri aina elämän lempeistä laineista mullistaviin myrskyihin. Yhteisestä tekemisestä on syntynyt esitys, joka on nähtävissä Raahessa ja lähikunnissa:

Vanhus ja Meri-tyttö

-yhteisöllisesti toteutettu teatteri- ja tanssiesitys.

PE 20.5. klo 14 Tuu Mukkaan -järjestöjen harrastemessut Rantakatu 7 F, maistiaisia esityksestä - Vapaa pääsy!
MA 23.5. Esityskiertue Pyhäjoella
TI 24.5. klo 12 Kreivinaika, Raahe
TI 31.5. klo 19 Raahen Teatteri - Vapaa pääsy!

Esityksen kesto on 30 minuuttia. Ohjauksesta vastaavat taiteen ammattilaiset Toni Kettukangas ja Henna Hanhineva. Käsikirjoitus on työryhmän ja näyttämöllä nähdään Ilkka Haverinen, Kaija Karvonen, Niina Korpela, Reijo Kuotesaho, Maija Ojalehto, Marko Oravisjärvi, Mervi Saarni ja Veli-Pekka Sukkala.

Lämpimästä tervetuloa katsomaan!

Projekti on toteutettu yhteistyössä Raahen kaupungin hanketoiminta ja kehittäminen -yksikön ilmaisupaja Staagin ja Kulttuuriosuuskunta ILMEen kanssa. Projekti on osa ILMEen laajempaa "Elämäntuntoa taiteesta" -yhteisötaidehanketta Pohjois-Pohjanmaalla 2014-2016. Hanketta ovat rahoittaneet Suomen Kulttuurirahasto, Pohjois-Pohjanmaan rahasto sekä Eija ja Veikko Lesosen säätiö.

Tuu Mukkaan Järjestöjen Harrastemessut 2016

Tuu Mukkaan Järjestöjen Harrastemessut Kampusalueella Rantakatu 7:n pihapiirissä pe 20.5. klo 10-18 ja la 21.5. klo 10-16.

Messuilla esitellään Raahen seutukunnan seurojen, yhdistysten ja järjestöjen tarjoamia mahdollisuuksia harrastaa. Tuu sinäki mukkaan!

Lisätietoja:www.facebook.com/TuuMukkaan/ ja www.visitraahe.fi/tuumukkaan/.

Pooki Flakkaa -kiitosvideo

Kiitos hienoista Pooki Flakkaa -päivistä! Tässä muistoja viime kesältä: https://www.youtube.com/watch?v=Wtye5oGiB6A.

Trikkaustyöpaja 26.5.2016 Raahelassa

Trikkaus on kasvava urheilulaji, joka yhdistää elementtejä taistelulajeista, voimistelusta ja breakdancesta. Mukaan mahtuu 20 ensimmäistä ja työpaja on maksuton. Ilmoittaudu 11.5.2016 mennessä osoitteeseen mia.seppala@uniarts.fi (puh. 040 710 4366). Ilmoittautuminen on sitova ja työpajan toteutuminen edellyttää minimimäärän ilmoittautuneita.

Työpaja pidetään 26.5.2016 klo 9 - 15 Urheilutalo Raahelassa (Palokunnankatu 28, Raahe).

Tervetuloa mukaan!

KAAPO-hankkeen ensimmäinen lopputyö valmis

Arkkitehtiopiskelija Tuija Patana on tehnyt lopputyönsä aiheesta "Vetovoimainen vanha Raahe - suunnitelma identiteetin vahvistamiseksi historiaa hyödyntäen". Valtavankokoiset onnittelut hienosta työstä!

Työ on ladattavissa täältä.

Saariston menestys herätti raahelaiset

6.4.2016 Kaleva kirjoittaajpg, 2055 kb raahelaisten heränneen.

Seminaarialueen kolmas tuleminen

25.3.2016 Kalevassa julkaistiin artikkelijpg, 4326 kb Kampusalueesta.

Hyvä alku Raahessa -hanke lähtee käyntiin

Hyvä alku Raahessa -hankkeeseen on valittu hanketyöntekijäksi Henrik Ala-Uotila. Hän aloittaa tehtävässään 15.3.2016. Hankkeen sivut ovat valmisteilla.

Raahen saaristo on vuoden 2016 retkikohde!

Raahen saaristo on voittanut yleisöäänestyksessä vuoden retkikohde 2016 palkinnon. Rekkalasteittain onnitteluja!

Pohjoinen ruoka ja matkailu -hankkeen info- ja ideointipalaveri 23.2.2016

23.2. 2016 klo 12-16 järjestetään Raahen ja lähikuntien alueella toimiville yrityksille suunnatun ruokamatkailuhankkeen info- ja ideointipalaveri osoitteessa Rantakatu 7 A 2. kerros.

Hankkeen ensisijaisena tavoitteena on luoda alueellesi laadukkaita ruokamatkailutuotteita ja -palveluita tuottava monialainen yritysverkosto, minka avulla pohjoispohjalainen ruokamatkailu eli alan yritykset, tuotteet ja palvelut tulevat tunntuiksi maakunnassa, Suomessa ja kansainvälisesti.

Muita mukaan lähteviä kuntia/kaupunkeja ovat mm. Liminka, Lumijoki, Tyrnävä, Pudasjärvi ja Utajärvi.

Tailaamo ry: "Aurinkoinen" -taidenäyttely

Rantakatu 7 A:n tiloissa Tailaamo ry:n taidenäyttely 10.2.2016 alkaen. Näyttely on avoinna yksikön aukioloaikoina. Vapaa pääsy.

Tervetuloa!

Saturnalia 2015 -tapahtuma 4.12.2015

Kampuksella järjestetään 4.12.2015 klo 15-18 Saturnalia Happening, jossa kerrotaan yksikkömme tuloksista ja vaikuttavuudesta ensimmäisen toimintavuoden aikana.

Suunnista Rantakatu 7 A:n 2. kerrokseen ja tule kuuntelemaan, mitä täällä on oikein puuhattu! Samalla voit myös tuoda pukinkontillisen verran uusia kaupunkikehittämisen ideoita mukanasi.

Olet tervetullut!

Kampuksen joulutori 4.-5.12.2015

Raahen perinteikäs kampusalue laskeutuu vanhanajan joulutorin tunnelmaan. Torimyyjät sisällä ja ulkona kauppaavat muun muassa jouluherkkuja ja käsintehtyjä tuotteita pukinkonttiin. Mukavaa jouluista touhua ja ohjelmaa koko perheelle, perjantaina paikalla myös Joulupukki.

Toriaika perjantaina klo 15-20 ja lauantaina 12-17.

Tervetuloa!

Hantvärkkäreiden marrasmessut ja Syystäpinät 31.10.-1.11.2015

Kampuksella tapahtuu lauantaina ja sunnuntaina klo 11-17. Rantakatu 7 D:ssä on käsityö- ja lähiruokamessut. Rantakatu 7 A:ssa Taitokeskuksen ja Maakari-myymälän avajaiset sekä työpajoina lauantaina kehräkranssin ja sunnuntaina huopatossujen valmistusta. Lisäksi myös Kampus Cafe on avoinna 2. kerroksessa ja lapsiparkki (2€/lapsi) on avoinna sunnuntaina klo 11-16.

Tervetuloa!

Superviikonloppu onnistui!

Raahen oma superviikonloppu onnistui yli odotusten. LOKAALI 2015, Kylien Tori, Pekan Romppeet, ajoneuvoharrastetapahtuma, yrittäjien Pimiää kauppaa ja Pekan Pimiät saivat ihmiset liikkeelle. Tässä tunnuslukuja Superviikonlopusta:

Lokaali 2015 (retket, seminaarit ja juhlat): 620
Kylien Tori ja Pekan Romppeet: 8000
Pekan Pimiät: 1000
Häätapahtuma: 70
Nuorisotapahtumat: 870

Kävijämäärä yhteensä 10 560

Voimme olla kaikki ylpeitä Superviikonlopustamme, Raahe on näyttänyt taas parhaan puolensa ympäri Suomea tulleille vieraille. Kokonaisuus oli täysi kymppi. Suurkiitos kaikille osallistujille ja nähdään jälleen ensi vuonna Pimiöillä!

Pekan Pimiät 4. - 5.9.2015

Pekan Pimiät on Raahessa uusi syksyinen kaupunkitapahtuma, jossa venetsialaisten tapaan sanotaan hyvästit kesälle. Samaan aikaan järjestetään Rantatorilla Raahen oma rompetori, Pekan romppeet sekä harrasteajoneuvotapahtuma. Samana viikonloppuna Raahe isännöi valtakunnallista LOKAALI 2015 tapahtumaa (www.facebook.com/lokaalitapahtuma) ja juhlistaa Kylien torin 10 -vuotista taivalta.
Lisätietoja Pekan Pimiöiden facebook-sivuilta: www.facebook.com/PekanPimiat.

Hanketoiminta ja kehittäminen -yksikön työpajat

Yksikössämme toimii myös monia työpajoja:

 • MediaSauna
 • Ompelimo
 • IT-paja
 • Kampus Café
 • Myyntityöpaja

Jos olet kiinnostunut työpajoista, soita 040 135 6976 tai 040 6352 829.

Pooki Flakkaa - Raahen Meripäivät 2015

Kiitos kaikkille osallistujille, torimyyjille ja meritoimijoille hienoista Meripäivistä! Seuraavassa hieman tunnuslukuja päivistä:
- kävijämäärä 7000 henkeä
- ilmapalloja jaettu 1057 kpl
- käsiohjelmia jaettu 2300 kpl
- Raahelaisen mainos, levikki 16 000
- Voimansiirtimen mainos, levikki 62 000
- artikkelit Kalevassa, Raahelaisessa ja Raahen Seudussa 1.1.2015 - 4.7.2015
- 7 kpl isoja ulkomainoksia (8-tie pohjoisesta ja etelästä tullessa, Pekkatori, Rantatori, rautatiesilta, Ouluntie)
- julisteita Raahe, Liminka, Oulu, Vihanti + ympäristö 200 kpl
- kortteja jaettu 3100 kpl
- rintamerkkejä jaettu 710 kpl
- tykkäyksiä Facebookissa 973 kpl
- Facebook-julkaisun kattavuus tapahtumaviikolla 17 376
- Facebook-julkaisun klikkaukset (poisluettuna tykkäykset, jakamiset ja kommentit) 75 075 kpl
- verkkosivukatseluita ajalla 7.6. - 7.7.2015 9662 kpl (sivut julkaistu Huhtikuussa 2015)

Hyvän palautteen perusteella Pooki Flakkaa - Raahen Meripäivät pidetään vuonna 2016 heinäkuun puolivälissä, joka on kaksi viikkoa Pekanpäivistä ja kaksi viikkoa Rantajatseista. Pooki Flakkaalla on oma paikkansa ja ensi vuoden Meripäivillä tavataan!

KAAPO-hankkeen lättykesteillä oli mukavaa

7.7.2015 Kampusalueella pidettiin lättykestitpdf, 158 kbVanhan Raahen asukkaille. Oli todella mukavaa praatata ja kuulla mielipiteitä. Juttutuokion seurauksena on myös perustettu Vanhan Raahen kehittäjät -facebookryhmä (https://www.facebook.com/groups/857616867608276/). Halukkaat voivat liittyä mukaan ryhmään. Tästä KAAPO starttaa vanhaan kaupunkiin!

Tänään 27.6.2015 Kampus Café!

Kampus Café avoinna klo 10-16 yksikkömme tiloissa Rantakatu 7A. Osallistumme näin Maailman suurimman luokkakokouksen toteuttamiseen kampuksella ja myöskin Pekanpäivillä. Tervetuloa kahvittelemaan!

Yksikömme johtajalle tunnustus

Nouseva Rannikkoseutu ry on valinnut yksikkömme johtajan Hannele Meskuksen vuoden tulokkaaksi. Lisäksi yksikköömme on muuttanut pieni pieni norsu, joka saa meiltä uuden kodin.

VisitRaahe - matkailu- ja kulttuurisivusto toiminnassa

Raahen matkailun verkkosivusto on nyt avattu. Sivustolla mm. Pooki Flakkaa - Raahen Meripäivät - tapahtuman verkkosivut.

Lähidemokratia -toimintamalli

Lähidemokratiamalli-ehdotuspdf, 285 kb

KUKE työryhmä: Anna Myllyoja, Walter Röbbelen, Olli Silvennoinen, Niko Peltokangas, Kaisa Lumiaho, Leena Mikkola-Riekkinen, Erkki Poutanen, Kari Pietilä, Nina Kurunlahti, Sanna Keskinen, Riikka Hautala, Hannele Meskus (puheenjohtaja).

Taitokeskus Raahe ja Käsityömyymälä Maakari muuttaa yksikkömme tiloihin viikolla 12

Taitokeskus Raahe tuo tiloihimme kutomon ja kurssitoimintaa, käsityötuotemyymälä Maakarissa myydään materiaaleja ja suomalaisia käsityöyrittäjien tuotteita.
Taito Pohjois-Pohjanmaa ry toivottaa paikalliset yrittäjät Raahen seudulta tervetulleiksi tekemään yhteistyötä.
www.taitopohjoispohjanmaa.fi
Taitokeskus Raahe ja käsityötuotemyymälä Maakari ovat aloittaneet toimintansa rakennuksen ensimmäisessä kerroksessa 19.5.2015.

Yksikömme johtajakin on kuluttanut koulunpenkkiä!

Yksikkömme johtaja on suorittanut maaseudun kehittäjän erikoisammattitutkinnon. Maaseudun kehittämisen tutkintotoimikunta on myöntänyt tutkintotodistuksen tänään 12.2.2015. Tutkinto sisältää maaseudun kehittäjänä toimimisen, yrittäjyyden maaseudulla, maaseudun ja maaseutuelinkeinojen hankeosaamisen. Hurraa! Tämäkin vahvistaa entisestään yksikkömme hankeosaamista.

Menneet:

Raahen lukion kuvataideryhmä: "Vanhaa ja uutta Raahesta" -taidenäyttely

28.5.2015 - 6.9.2015

Pauliina Kanniainen: "Lintu ja tyttö" - taidenäyttely

18.2.2015 - 27.5.2015

Arja Byman: "Valoa vasten" -taidenäyttely

28.1.2015 asti

Lisätietoja:
http://raahe.fi/instancedata/prime_product_julkaisu/testi/embeds/testiwwwstructure/22868_arja_byman_valoa_vasten.pdf

Avajaiset Kampuksella Annanpäivänä 9.12.

Seminaarin vanha harjoituskoulu taas täynnä tohinaa. Hanketoiminta ja kehittäminen yksikön avajaiset ja avoimet ovet.

Lisätietoja:
http://raahe.fi/instancedata/prime_product_julkaisu/testi/embeds/testiwwwstructure/22870_avajaisjuliste.pdf