Ajankohtaista

Raahen kampusalueelle arboretum – kaupunki saamassa uuden matkailuvaltin

Raahen kaupungin Hanketoiminta ja kehittäminen -yksikössä ollaan viemässä innolla eteenpäin kampuksen - tai toisille tutummin vanhan opettajaseminaarin - piha-alueen ennallistamista entisajan loistoonsa.

Ideoita, muistoja ja tietoa alueen alkuperäiseen puutarhasuunnitelmaan liittyen voi antaa tämän lomakkeen kautta tai suoraan sähköpostilla osoitteeseen hanketoiminta@raahe.fi.

Voi Paremmin -messut Raahen liikuntahallilla la 25.3. klo 10-18

Ravitsemukseen, terveyteen ja mielen hyvinvointiin keskittyvät Voi Paremmin -messut järjestetään ensimmäistä kertaa Raahen liikuntahallilla la 25.3. klo 10-18, os. Kummatinkatu 3.

Mukana on monipuolisen näytteilleasettajakattauksen ohella mielenkiintoisia luentoja, joita pitävät mm. Pekka Hyysalo, Olli Posti ja Teemu Syrjälä. Lisätietoja osoitteessa www.voiparemmin-messut.fi.

Tilaa tuoreimmat päivitykset tapahtumistamme ja hankkeistamme sähköpostiisi

Hanketoiminnan ja kehittämisen uutiskirje tuo sinulle ajankohtaiset päivitykset ja tärkeät tärpit liittyen tapahtumiimme: Puluvärkki ICE, Pooki Flakkaa - Raahen Meripäivät, Pekan Pimiät, Tuu Mukkaan! -järjestöjen harrastemessut, Raahen Joulunavausviikko, Kampuksen Joulutori, jne. Saat ajankohtaista tietoa myös talossa toimivista hankkeista.

Uutiskirje lähetetään torimyyjille, ohjelmatuottajille ja yhteistyökumppaneille kerran kuukaudessa. Voit tutustua ensimmäiseen uutiskirjeeseen tästä. Liity postituslistalle tästä.

Yksikön vuosikello julkaistu

Hanketoiminta ja kehittäminen -yksikön vuosikello on ladattavissa täältäpng, 141 kb.

Arkkitehtiopiskelija Vilma Karjalaisen projektityö kaupunkisisustamisesta kommentoitavissa

Arkkitehtiopiskelija Vilma Karjalaisen projektityö Raahen kaupunkisisustamisesta Pohjois-Pohjanmaan liiton KAAPO-hankkeeseen liittyen on luettavissa tästäpdf, 2486 kb. Vilmalle voi lähettää kommentteja työstä sähköpostitse osoitteeseen vilmak93@gmail.com.

"Monet jäljet" -taidenäyttely Café Kampuksen tiloissa

Yksikön työpajatoimintaan osallistuvat taiteilijat ovat järjestäneet Rantakatu 7 A:n 2. kerrokseen taidenäyttelyn 12.2. alkaen. Näyttely on kaikille avoinna yksikön aukioloaikoina. Tervetuloa nauttimaan taiteesta ja kahvittelemaan Café Kampukselle!

Uusi talvitapahtuma Puluvärkki ICE löysi paikkansa Raahen tapahtumatarjonnassa

Raahen kaupungin Hanketoiminta ja kehittäminen yhdessä lukuisten yhteistyökumppanien kanssa järjesti viikonloppuna 10. - 12.2. ensimmäistä kertaa kolmen päivän talvitapahtuman, Puluvärkki ICE:n Raahen Kampusalueella. Yleisö löysi tapahtuman hyvin; virallisen arvion mukaan perjantain ja sunnuntain välisenä aikana tapahtuma-alueella vieraili yhteensä 6 000 henkilöä.

Hanketoiminta ja kehittäminen kiittää lämpimästi kaikkia kävijöitä, torikauppiaita, lukuisia yhteistyökumppaneita ja sponsoreita sekä Multian kuntaa ja potkukelkkailun MM-kisojen järjestelyorganisaatiota. Ensi vuonna uudestaan!

Nyt etsitään Wanhan Raahen talo tai miljöö 2017 -tunnustuksen saajaa

Wanha Raahe on yksi parhaiten säilyneistä puukaupungeista maassamme, jonka hyödyntämistä yhtenä Raahen matkailun vetonaulana halutaan kehittää. Vuoden talo valinnan käynnistäminen ja kriteerit on pohdittu yhdessä alueen asukkaiden ja matkailun kehittämisryhmän kanssa. Ehdokkaita tunnustuksen saajaksi voivat ilmiantaa myös muut kuin talojen asukkaat ja omistajat. Katso kriteetistö ja muut lisätiedot tästä esitteestäpdf, 306 kb ja anna oma ehdotuksesi tällä lomakkeella.

Raahe - Vanha kaupunki -ohjeita talonomistajille

Hilkka Aaltosen tekemä ohjeistus Wanhan Raahen talonasukkaile on saatavilla jälleen. Ohjeistus on ladattavissa tästä linkistäpdf, 5894 kb.

Raahen keskustan elinvoimalaskenta

Martti Wilhelms TietoJärjestelmäPalvelu Salokorpi OY:stä on tehnyt Raahen keskustan elinvoimalaskennan. Laskenta on osa KAAPO-hankkeen Raahessa toteutettavaa kokonaisuutta. Raportti on ladattavissa tästäpdf, 4512 kb.

Saturnalia ja Avoimet ovet Kampuksella 11.1.2017 klo 8-17

Kutsumme Sinut tutustumaan Hanketoiminnan ja kehittämisen vuoden 2016 toiminnan tuloksiin ja vaikuttavuuteen sekä kurkistamaan vuoden 2017 kehittämisasioihin keskiviikkona 11.1.2017 klo 8-17. Katso tästäpdf, 306 kb kutsu tilaisuuteen.

Uudenvuoden ilotulitus keräsi runsaasti yleisöä

Uudenvuoden ilotulitus keräsi Raahen Museonrantaan lauantaina 31.12. runsaasti yleisöä. Vuosi 2017, Suomen juhlavuosi, otettiin vastaan näyttävällä ilotulituksella. Ohjelmassa oli myös mm. Finlandia-hymnin kuoroesitys sekä kaupunginvaltuuston puheenjohtajan Inkeri Kerolan puhe. Hanketoiminta ja kehittäminen -yksikkö oli mukana uudenvuoden vastaanoton järjestelyissä yhdessä kaupungin muiden toimijoiden kanssa.

Jouluvalot syttyvät Kampukselle ja tapahtumatuottajien kiitoskaronkka

Kampuksella laskeudutaan tunnelmalliseen joulunaikaan, kun jouluvalot syttyvät piha-alueelle perjantaina 2.12. Samana iltana vietämme tapahtumatuottajien Pikkujoulukaronkkaa klo 18 alkaen! Katso Pooki Flakkaa - Raahen Meripäivien koostevideo 2016tästä.

Puluvärkki ICE tuo Potkukelkkailun MM-kisojen esikisat Raaheen

Hanketoiminta ja kehittäminen -yksikkö on solminut yhteistyösopimuksen Multia Teamin kanssa, joka järjestää vuosittain Potkukelkkailun MM-kisat Multialla. Yhteistyön tuloksena Raaheen syntyy uusi tapahtuma keskelle talvea - Puluvärkki ICE, jonka yhteyteen Raaheen saadaan Potkukelkkailun MM-kisojen esikisat! Seuraavat Potkukelkkailun MM-kisat järjestetään Multialla 10.-12.3.2017 ja esikisat pidetään Raahessa 10.-12.2.2017.

Luvassa on myös paljon muuta talvista ohjelmaa. Seuraa tapahtuman syntyä VisitRaahen sivuilla ja Facebookissa!

Wanhan Raahen ystävien tapaaminen 10.10.2016

Syksyn saapuessa on taas aika tavata Wanhan Raahen merkeissä. Wanhaan Raaheen kohdistuva KAAPO-hanke on edennyt ja käydään yhdessä hankkeen asioita läpi sekä mietitään yhdessä tulevia ponnistuksia Wanhan Raahen kehittämiseksi. Seuraavassa asialistaa:

- Perinnerakentamisen koulutuskokonaisuus
- Wanhan Raahen vuoden talo 2017
- KAAPO-hankkeen kuulumiset
- Jouluvalot syttyy Kampukselle ja Kampuksen Jouluikkunna 2.12.
- Wanhan Raahen kalaasit: Wanhan Raahen alueella toteutettava ravintolapäivä
- Tutustumismatka Loviisan kaupunkiin

Mukana myös Kaisa Savela KAAPO-hankkeesta.

Tapaamme 10.10. klo 17 osoitteessa Rantakatu 7 A 2. kerros (Vanha tietoteku / Seminaarin harjoituskoulu).

Tervetuloa kahaville ja särpimelle sekä praattaamaan Wanhasta Raahesta!

Mikko Kultalan maalauksia

Rantakatu 7 A:n 2. kerroksessa nähtävissä Mikko Kultalan maalauksia 1.9. - 30.9.2016. Näyttely on avoinna kaikille yksikön aukioloaikoina.

Vapaa pääsy.

Tervetuloa!

Wanhan ajan Viljanpäivämarkkinat Pekkatorilla ti 20.9. klo 10-17

Viljanpäivän tapahtumaan voitte tulla myymään käsitöitä, leivonnaisia, syksyn satoa ym. Esiintymislava käytössä. Tervetuloa!

Ilmoittautuminen sähköpostilla osoitteeseen hanketoiminta@raahe.fi tai puhelimitse 040-130 3889.

Pohjois-Pohjanmaan liiton matkailuparlamentti Raahessa to 8.9. - la 9.9.

Parlamentin pääteemana on matkailun vetovoiman lisääminen.

Ensimmäisenä päivänä keskitytään kansainvälistymiseen, sen mahdollisuuksiin ja haasteisiin: Millaista nostetta matkailu voi saada kilpailuvoitosta (Raahen saaristo vuoden retkikohde) tai suurhankkeista, millaisia kehittämistoimenpiteitä matkailussa tehdään valtakunnallisesti ja myös paikallisesti kansainvälistymisen eteen, mikä ulkomaalaista matkailijaa viehättää Suomessa? Viimeiseen kysymykseen etsimme vastausta päivän juontajan Roman Schatzin kanssa. Toisena päivänä luodaan katsaus matkailun tilaan Pohjois-Pohjanmaalla mm. aluetalouden näkökulmasta ja matkailualueiden edustajien itsensä kertomana.

Aika: 8.-9.9.2016. Tilaisuus alkaa torstaina 8.9. klo 12 ja päättyy perjantaina 9.9. klo 13
Paikka: Raahessa Kauppaporvarin kulttuuri- ja kongressitiloissa

Ilmoittautuminen ja ohjelma

Pekan Pimiät Raahessa ke 7.9. - su 11.9.

Pekan Pimiät järjestetään jälleen Raahessa 7.-11.9. Pimeneviä syysiltoja vietetään mitä moninaisimmissa merkeissä, hienojen tapahtumien vauhdittamina.

Ohjelmaa on luvassa monipuolisesti torstaista sunnuntaihin; mm. Antiikki- ja rompetori sekä peräkärrykirppis (9.-10.9.), Hämärää ja huvituksia Härkätorin puistossa (9.9.), Pimiää kauppaa (9.-10.9.) ja ajoneuvotapahtuma Rantatorilla (9.-10.9).

Tutustu monipuoliseen ohjelmaan tarkemmin osoitteessa http://www.visitraahe.fi/pekanpimiat/ tai Pekan Pimiöiden facebook-sivuilla.

Eurooppalainen ruokatori Raahessa ti 27.9. - la 1.10.

Eurooppalainen ruokatori tulee Raaheen ensimmäistä kertaa ja tuo kansainvälisiä makuja kaupungin syksyyn! Tapahtuma järjestetään 27.9.-1.10. Kävelykadulla Härkätorin puiston läheisyydessä.

Eurooppalainen ruokatori on tuttu aiemmilta vuosilta mm. Kokkolasta, Oulusta ja Vaasasta ja nyt sama väki saapuu Raaheen. Raahen kaupungin Hanketoiminta ja kehittäminen -yksikkö tuo yhteistyössä Team Fantastiquen kanssa Eurooppalaisen ruokatorin Raahen keskustaan.

Eurooppalainen ruokatori tarjoaa eurooppalaisen ruokakulttuurin parhaita paloja. Nyt on mahdollista kokea jotain erilaista, tutustua eksoottisempiin ruokiin ja herkkuihin ja ihastua eurooppalaisen ruokakulttuurin parhaisiin antimiin. Ranskasta ja Italiasta saapuva ryhmä tuo mukanaan Raaheen mm. maukkaita juustoja, makkaroita, leivonnaisia sekä oliiveja ja mausteita.

Ruokatori on avoinna tiistaista lauantaihin. Tervetuloa nauttimaan paikan päälle suussa sulavista herkuista ja ihastelemaan eurooppalaisia käsityötuotteita. Nyt on mahdollisuus ostaa jotain eksoottista itselle tai tuliaiseksi. Jokainen Team Fantastiquen myyjä on sitoutunut korkeaan laatutasoon niin tuotteiden kuin palvelunkin osalta.

Lisätietoja tapahtumasta antaa Raahen kaupungin Hanketoiminnan ja kehittämisen yksikkö; p. 040 130 3889 tai sähköpostitse hanketoiminta@raahe.fi.

Hyvä alku Raahessa -hankkeen uusi hanketyöntekjä on valittu

Hyvä alku Raahessa -hankkeeseen on valittu uusi hanketyöntekijä. Hän on sosiaaliohjaaja / sosionomi Birgitta Lahti. Hän jatkaa Henrik Ala-Uotilan hyvin alkanutta Hyvä alku Raahessa -maahanmuuttajien sosiaalisen osallisuuden tukeminen -hanketta. Hakijoita tehtävään oli kaiken kaikkiaan 23. Birgitta aloittaa työnsä 22.8.

Musiikkiteatterityöpaja ma 29.8. klo 10-18 ja ti 30.8. klo 9-15.30 Kampuksella

Tule tutustumaan musiikkiteatterin maailmaan! Mukaan mahtuu 20 ensimmäistä. Paja on maksuton eikä aiempaa musiikkiteatterikokemusta tarvita.

Musiikkiteatterityöpajassa tutustutaan musiikkiteatterin eri osa-alueisiin: musiikkiin (laulu, soitto, sävellys, sanoitus), tanssiin, näyttelijäntyöhön, käsikirjoitukseen ja ohjaukseen. Pajan sisältöä on mahdollista laajentaa nuorten toiveiden mukaisesti.

Pajan ohjaajina toimivat näyttelijä, muusikko, ohjaaja Jemina Sillanpää ja tanssija, koreografi Karolina Ginman.

Ilmoittaudu työpajaan 14.8.2016 mennessä osoitteeseen tarmo.somero@raahe.fi. Ilmoittautuminen on sitova. Työpajan toteutuminen edellyttää, että pajaan saadaan vähintään 10 nuorta.

Työpajan toteuttaa Taideyliopiston avoin kampus. Työpaja on osa Mun juttu - meidän tulevaisuus -hanketta. Hanketta rahoittaa Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus. Ks. tarkemmin www.munjuttuhanke.fi

Musiikkiteatterityöpaja toteutetaan Hanketoiminta ja kehittäminen -yksikön tiloissa; os. Rantakatu 7 F (liikuntasali).

Musiikkiteatterityöpajan esitepdf, 1446 kb

Pooki flakkasi komeasti Meripäivillä

Pooki Flakkaa - Raahen Meripäivät pidettiin tänä vuonna toista kertaa ja päivät onnistuivat odotuksiakin paremmin. Yleisöarvio tapahtumalle on yli 11 000, joka on aivan huikea tulos! Valtava kiitos kaikille meritoimijoille, torimyyjille ja osallistujille. Pooki Flakkaa - Raahen Meripäiviä juhlitaan ensi vuonna 13.-16.7.2017. Tervetuloa!

- Kävijämäärä 11 000
- Almamedia/Iltalehti verkko- ja mobiilimainokset, näyttökertoja 600 000
- Mainos Raahelaisessa, levikki 16 000
- Mainos Raahen Seudussa, levikki 7 000
- Mainos Jokilaaksojen Seutumajakka/Woimansiirrin, levikki 70 000
- Mainos Pohjoisen Opas- Guide -lehti, levikki 15 000
- Mainos Eläkkeensaajat -lehti, levikki 52 000
- Mainospaketti Maaseudun tulevaisuus -lehti, levikki 77 000 + lisäjakelu 20 000
- Mainos Aarrekartta, levikki 70 000

- Artikkelit Raahen Seudussa (13.7. ja 18.7.2016) ja Raahelaisessa (16.7.2016)
- Haastattelut ja Meripäivät teemaviikko Radio Pookissa (12.-16.7.2016)
- Haastattelu Yle Oulu Radio (14.7.2016)

- 7 kpl isoja ulkomainoksia
- 10 lyhtypylväsmainosta
- Julisteita Raahe + ympäristö, Liminka, Oulu, Oulainen 200 kpl
- Postikortteja jaettu 3 100 kpl
- Käsiohjelmaa jaettu 2 000 kpl
- Facebook-sivun kattavuus tapahtumaviikolla 88 685

Pooki Flakkaa - Raahen Meripäivät 2016

Pooki Flakkaa - Raahen Meripäivät 2016 järjestetään pe 15.- su 17.7. toista kertaa. Rantatorille kohoaa Komerssin markkinat purjelaiva-ajan tunnelmissa, ajanmukaista muotia ja herkkupuotien tarjontaa unohtamatta.

Meritapahtuma Museonrannassa, Pikkulahdella ja Terässatamassa on suorastaan pää huimaava monipuolisuudessaan. Luvassa on pelastusnäytöksiä, upeita saaristoretkiä, melontaa, vierailevia aluksia, jne.

Ohjelma löytyy piakkoin kokonaisuudessaan tapahtuman nettisivuilta: www.visitraahe.fi/pookiflakkaaraahenmeripaivat

Tänään 8.6. Semiskat Kampuksella

Tänään saapuu 60 vuotta sitten valmistuneet Semiskat Kampukselle muistelemaan menneitä ja tutustumaan Kampuksen nykyiseen toimintaan. Kampuksella odotetaan!

Luontopaja alkanut

Yksikössämme on alkanut uusi työpaja. Luontopajalla tutustutaan Raahen alueen luonnon tarjoamiin mahdollisuuksiin. Pajalla keskitytään saariston ja viheralueiden kehittämiseen, kuten kunnossapitoon, reittimerkintöjen parantamiseen, sekä rantautumis- ja viheralueiden hoitoon. Lisäksi voit tutustua kalastuselinkeinoon merellisessä Raahessa.

Pajan ohjaajana toimii Aki Leppälä (040 - 130 3887 aki.leppala@raahe.fi) Jos kiinnostuit, ota yhteyttä!

Vanhus ja Meri-tyttö TI 31.5. Raahen teatterilla

Kulttuuriosuuskunta ILME ja Raahen kaupungin ilmaisupaja Staagi ylpeänä esittävät:

Vanhus ja Meri-tyttö

-yhteisöllisesti toteutettu teatteri- ja tanssiesitys

TI 31.5. klo 19 Raahen teatterilla (Koulukatu 13, Raahe) - Vapaa pääsy!

Kesto 30 minuuttia.

Vanhus ja Meri-tyttö on saanut inspiraationsa Merestä ja sen symbolisista yhtymäkohdista ihmiselämään. Näkyväksi tulevat arjen tilanteet, ystävyys ja sydämen viisaus.

Keväällä 2016 kymmenen nuorta ja aikuista on kokoontunut viikoittain yhteen liikkumaan luovasti, improvisoimaan teatteri-kohtauksia, inspiroitumaan teksteistä, kokeilemaan uutta ja onpa pullopostejakin tullut kirjoitettua. Esitys on syntynyt yhteisestä tekemisestä.

Ohjauksesta vastaavat teatteri-ilmaisun ohjaaja, Raahen teatterin johtaja Toni Kettukangas ja tanssitaiteilija Henna Hanhineva. Käsikirjoitus on työryhmän ja näyttämöllä nähdään Ilkka Haverinen, Kaija Karvonen, Niina Korpela, Reijo Kuotesaho, Maija Ojalehto, Marko Oravisjärvi, Mervi Saarni ja Veli-Pekka Sukkala.

Projekti on toteutettu yhteistyössä Raahen kaupungin hanketoiminta ja kehittäminen -yksikön ilmaisupaja Staagin ja Kulttuuriosuuskunta ILMEen kanssa. Projekti on osa ILMEen laajempaa "Elämäntuntoa taiteesta" -yhteisötaidehanketta Pohjois-Pohjanmaalla 2014-2016. Hanketta ovat rahoittaneet Suomen Kulttuurirahasto, Pohjois-Pohjanmaan rahasto sekä Eija ja Veikko Lesosen säätiö.

Lämpimästi tervetuloa katsomaan!

Siivouspäivä Kampuksella 28.5. klo 12-16

Valtakunnallinen Siivouspäivä muuttaa Rantakatu 7:n pihapiirin kirpputoriksi, jonne kuka tahansa voi tuoda ylimääräiset tavaransa myytäväksi tai annettavaksi. Lisätietoja löydät siivouspaiva.com, facebook.com/siivouspaiva ja esitteestäpdf, 499 kb. Tervetuloa mukaan!

Vanhus ja Meri-tyttö -teatteri- ja tanssiesitys

Keväällä 2016 on kokoontunut teatteri-ilmaisun ja tanssin ryhmä osana Staagin ilmaisupajaa. 10 nuorta ja aikuista on kokoontunut viikoittain yhteen liikkumaan luovasti, improvisoimaan teatterikohtauksia, inspiroitumaan teksteistä, kokeilemaan uutta ja onpa muutama pullopostinkin tullut kirjoitettua.

Työskentelyn aiheena on ollut Meri aina elämän lempeistä laineista mullistaviin myrskyihin. Yhteisestä tekemisestä on syntynyt esitys, joka on nähtävissä Raahessa ja lähikunnissa:

Vanhus ja Meri-tyttö

-yhteisöllisesti toteutettu teatteri- ja tanssiesitys.

PE 20.5. klo 14 Tuu Mukkaan -järjestöjen harrastemessut Rantakatu 7 F, maistiaisia esityksestä - Vapaa pääsy!
MA 23.5. Esityskiertue Pyhäjoella
TI 24.5. klo 12 Kreivinaika, Raahe
TI 31.5. klo 19 Raahen Teatteri - Vapaa pääsy!

Esityksen kesto on 30 minuuttia. Ohjauksesta vastaavat taiteen ammattilaiset Toni Kettukangas ja Henna Hanhineva. Käsikirjoitus on työryhmän ja näyttämöllä nähdään Ilkka Haverinen, Kaija Karvonen, Niina Korpela, Reijo Kuotesaho, Maija Ojalehto, Marko Oravisjärvi, Mervi Saarni ja Veli-Pekka Sukkala.

Lämpimästä tervetuloa katsomaan!

Projekti on toteutettu yhteistyössä Raahen kaupungin hanketoiminta ja kehittäminen -yksikön ilmaisupaja Staagin ja Kulttuuriosuuskunta ILMEen kanssa. Projekti on osa ILMEen laajempaa "Elämäntuntoa taiteesta" -yhteisötaidehanketta Pohjois-Pohjanmaalla 2014-2016. Hanketta ovat rahoittaneet Suomen Kulttuurirahasto, Pohjois-Pohjanmaan rahasto sekä Eija ja Veikko Lesosen säätiö.

Tuu Mukkaan Järjestöjen Harrastemessut 2016

Tuu Mukkaan Järjestöjen Harrastemessut Kampusalueella Rantakatu 7:n pihapiirissä pe 20.5. klo 10-18 ja la 21.5. klo 10-16.

Messuilla esitellään Raahen seutukunnan seurojen, yhdistysten ja järjestöjen tarjoamia mahdollisuuksia harrastaa. Tuu sinäki mukkaan!

Lisätietoja:www.facebook.com/TuuMukkaan/ ja www.visitraahe.fi/tuumukkaan/.

Pooki Flakkaa -kiitosvideo

Kiitos hienoista Pooki Flakkaa -päivistä! Tässä muistoja viime kesältä: https://www.youtube.com/watch?v=Wtye5oGiB6A.

Trikkaustyöpaja 26.5.2016 Raahelassa

Trikkaus on kasvava urheilulaji, joka yhdistää elementtejä taistelulajeista, voimistelusta ja breakdancesta. Mukaan mahtuu 20 ensimmäistä ja työpaja on maksuton. Ilmoittaudu 11.5.2016 mennessä osoitteeseen mia.seppala@uniarts.fi (puh. 040 710 4366). Ilmoittautuminen on sitova ja työpajan toteutuminen edellyttää minimimäärän ilmoittautuneita.

Työpaja pidetään 26.5.2016 klo 9 - 15 Urheilutalo Raahelassa (Palokunnankatu 28, Raahe).

Tervetuloa mukaan!

KAAPO-hankkeen ensimmäinen lopputyö valmis

Arkkitehtiopiskelija Tuija Patana on tehnyt lopputyönsä aiheesta "Vetovoimainen vanha Raahe - suunnitelma identiteetin vahvistamiseksi historiaa hyödyntäen". Valtavankokoiset onnittelut hienosta työstä!

Työ on ladattavissa täältä.

Saariston menestys herätti raahelaiset

6.4.2016 Kaleva kirjoittaajpg, 2055 kb raahelaisten heränneen.

Seminaarialueen kolmas tuleminen

25.3.2016 Kalevassa julkaistiin artikkelijpg, 4326 kb Kampusalueesta.

Hyvä alku Raahessa -hanke lähtee käyntiin

Hyvä alku Raahessa -hankkeeseen on valittu hanketyöntekijäksi Henrik Ala-Uotila. Hän aloittaa tehtävässään 15.3.2016. Hankkeen sivut ovat valmisteilla.

Raahen saaristo on vuoden 2016 retkikohde!

Raahen saaristo on voittanut yleisöäänestyksessä vuoden retkikohde 2016 palkinnon. Rekkalasteittain onnitteluja!

Pohjoinen ruoka ja matkailu -hankkeen info- ja ideointipalaveri 23.2.

23.2. 2016 klo 12-16 järjestetään Raahen ja lähikuntien alueella toimiville yrityksille suunnatun ruokamatkailuhankkeen info- ja ideointipalaveri osoitteessa Rantakatu 7 A 2. kerros.

Hankkeen ensisijaisena tavoitteena on luoda alueellesi laadukkaita ruokamatkailutuotteita ja -palveluita tuottava monialainen yritysverkosto, minka avulla pohjoispohjalainen ruokamatkailu eli alan yritykset, tuotteet ja palvelut tulevat tunntuiksi maakunnassa, Suomessa ja kansainvälisesti.

Muita mukaan lähteviä kuntia/kaupunkeja ovat mm. Liminka, Lumijoki, Tyrnävä, Pudasjärvi ja Utajärvi.

Tailaamo ry: "Aurinkoinen" -taidenäyttely

Rantakatu 7 A:n tiloissa Tailaamo ry:n taidenäyttely 10.2.2016 alkaen. Näyttely on avoinna yksikön aukioloaikoina. Vapaa pääsy.

Tervetuloa!

Saturnalia 2015 -tapahtuma 4.12.2015

Kampuksella järjestetään 4.12.2015 klo 15-18 Saturnalia Happening, jossa kerrotaan yksikkömme tuloksista ja vaikuttavuudesta ensimmäisen toimintavuoden aikana.

Suunnista Rantakatu 7 A:n 2. kerrokseen ja tule kuuntelemaan, mitä täällä on oikein puuhattu! Samalla voit myös tuoda pukinkontillisen verran uusia kaupunkikehittämisen ideoita mukanasi.

Olet tervetullut!

Kampuksen joulutori 4.-5.12.2015

Raahen perinteikäs kampusalue laskeutuu vanhanajan joulutorin tunnelmaan. Torimyyjät sisällä ja ulkona kauppaavat muun muassa jouluherkkuja ja käsintehtyjä tuotteita pukinkonttiin. Mukavaa jouluista touhua ja ohjelmaa koko perheelle, perjantaina paikalla myös Joulupukki.

Toriaika perjantaina klo 15-20 ja lauantaina 12-17.

Tervetuloa!

Hantvärkkäreiden marrasmessut ja Syystäpinät 31.10.-1.11.2015

Kampuksella tapahtuu lauantaina ja sunnuntaina klo 11-17. Rantakatu 7 D:ssä on käsityö- ja lähiruokamessut. Rantakatu 7 A:ssa Taitokeskuksen ja Maakari-myymälän avajaiset sekä työpajoina lauantaina kehräkranssin ja sunnuntaina huopatossujen valmistusta. Lisäksi myös Kampus Cafe on avoinna 2. kerroksessa ja lapsiparkki (2€/lapsi) on avoinna sunnuntaina klo 11-16.

Tervetuloa!

Superviikonloppu onnistui!

Raahen oma superviikonloppu onnistui yli odotusten. LOKAALI 2015, Kylien Tori, Pekan Romppeet, ajoneuvoharrastetapahtuma, yrittäjien Pimiää kauppaa ja Pekan Pimiät saivat ihmiset liikkeelle. Tässä tunnuslukuja Superviikonlopusta:

Lokaali 2015 (retket, seminaarit ja juhlat): 620
Kylien Tori ja Pekan Romppeet: 8000
Pekan Pimiät: 1000
Häätapahtuma: 70
Nuorisotapahtumat: 870

Kävijämäärä yhteensä 10 560

Voimme olla kaikki ylpeitä Superviikonlopustamme, Raahe on näyttänyt taas parhaan puolensa ympäri Suomea tulleille vieraille. Kokonaisuus oli täysi kymppi. Suurkiitos kaikille osallistujille ja nähdään jälleen ensi vuonna Pimiöillä!

Pekan Pimiät 4. - 5.9.2015

Pekan Pimiät on Raahessa uusi syksyinen kaupunkitapahtuma, jossa venetsialaisten tapaan sanotaan hyvästit kesälle. Samaan aikaan järjestetään Rantatorilla Raahen oma rompetori, Pekan romppeet sekä harrasteajoneuvotapahtuma. Samana viikonloppuna Raahe isännöi valtakunnallista LOKAALI 2015 tapahtumaa (www.facebook.com/lokaalitapahtuma) ja juhlistaa Kylien torin 10 -vuotista taivalta.
Lisätietoja Pekan Pimiöiden facebook-sivuilta: www.facebook.com/PekanPimiat.

Hanketoiminta ja kehittäminen -yksikön työpajat

Yksikössämme toimii myös monia työpajoja:

  • MediaSauna
  • Ompelimo
  • IT-paja
  • Kampus Café
  • Myyntityöpaja

Jos olet kiinnostunut työpajoista, soita 040 135 6976 tai 040 6352 829.

Pooki Flakkaa - Raahen Meripäivät 2015

Kiitos kaikkille osallistujille, torimyyjille ja meritoimijoille hienoista Meripäivistä! Seuraavassa hieman tunnuslukuja päivistä:
- kävijämäärä 7000 henkeä
- ilmapalloja jaettu 1057 kpl
- käsiohjelmia jaettu 2300 kpl
- Raahelaisen mainos, levikki 16 000
- Voimansiirtimen mainos, levikki 62 000
- artikkelit Kalevassa, Raahelaisessa ja Raahen Seudussa 1.1.2015 - 4.7.2015
- 7 kpl isoja ulkomainoksia (8-tie pohjoisesta ja etelästä tullessa, Pekkatori, Rantatori, rautatiesilta, Ouluntie)
- julisteita Raahe, Liminka, Oulu, Vihanti + ympäristö 200 kpl
- kortteja jaettu 3100 kpl
- rintamerkkejä jaettu 710 kpl
- tykkäyksiä Facebookissa 973 kpl
- Facebook-julkaisun kattavuus tapahtumaviikolla 17 376
- Facebook-julkaisun klikkaukset (poisluettuna tykkäykset, jakamiset ja kommentit) 75 075 kpl
- verkkosivukatseluita ajalla 7.6. - 7.7.2015 9662 kpl (sivut julkaistu Huhtikuussa 2015)

Hyvän palautteen perusteella Pooki Flakkaa - Raahen Meripäivät pidetään vuonna 2016 heinäkuun puolivälissä, joka on kaksi viikkoa Pekanpäivistä ja kaksi viikkoa Rantajatseista. Pooki Flakkaalla on oma paikkansa ja ensi vuoden Meripäivillä tavataan!

KAAPO-hankkeen lättykesteillä oli mukavaa

7.7.2015 Kampusalueella pidettiin lättykestitpdf, 158 kbVanhan Raahen asukkaille. Oli todella mukavaa praatata ja kuulla mielipiteitä. Juttutuokion seurauksena on myös perustettu Vanhan Raahen kehittäjät -facebookryhmä (https://www.facebook.com/groups/857616867608276/). Halukkaat voivat liittyä mukaan ryhmään. Tästä KAAPO starttaa vanhaan kaupunkiin!

Tänään 27.6.2015 Kampus Café!

Kampus Café avoinna klo 10-16 yksikkömme tiloissa Rantakatu 7A. Osallistumme näin Maailman suurimman luokkakokouksen toteuttamiseen kampuksella ja myöskin Pekanpäivillä. Tervetuloa kahvittelemaan!

Yksikömme johtajalle tunnustus

Nouseva Rannikkoseutu ry on valinnut yksikkömme johtajan Hannele Meskuksen vuoden tulokkaaksi. Lisäksi yksikköömme on muuttanut pieni pieni norsu, joka saa meiltä uuden kodin.

VisitRaahe - matkailu- ja kulttuurisivusto toiminnassa

Raahen matkailun verkkosivusto on nyt avattu. Sivustolla mm. Pooki Flakkaa - Raahen Meripäivät - tapahtuman verkkosivut.

Lähidemokratia -toimintamalli

Lähidemokratiamalli-ehdotuspdf, 285 kb

KUKE työryhmä: Anna Myllyoja, Walter Röbbelen, Olli Silvennoinen, Niko Peltokangas, Kaisa Lumiaho, Leena Mikkola-Riekkinen, Erkki Poutanen, Kari Pietilä, Nina Kurunlahti, Sanna Keskinen, Riikka Hautala, Hannele Meskus (puheenjohtaja).

Taitokeskus Raahe ja Käsityömyymälä Maakari muuttaa yksikkömme tiloihin viikolla 12

Taitokeskus Raahe tuo tiloihimme kutomon ja kurssitoimintaa, käsityötuotemyymälä Maakarissa myydään materiaaleja ja suomalaisia käsityöyrittäjien tuotteita.
Taito Pohjois-Pohjanmaa ry toivottaa paikalliset yrittäjät Raahen seudulta tervetulleiksi tekemään yhteistyötä.
www.taitopohjoispohjanmaa.fi
Taitokeskus Raahe ja käsityötuotemyymälä Maakari ovat aloittaneet toimintansa rakennuksen ensimmäisessä kerroksessa 19.5.2015.

Yksikömme johtajakin on kuluttanut koulunpenkkiä!

Yksikkömme johtaja on suorittanut maaseudun kehittäjän erikoisammattitutkinnon. Maaseudun kehittämisen tutkintotoimikunta on myöntänyt tutkintotodistuksen tänään 12.2.2015. Tutkinto sisältää maaseudun kehittäjänä toimimisen, yrittäjyyden maaseudulla, maaseudun ja maaseutuelinkeinojen hankeosaamisen. Hurraa! Tämäkin vahvistaa entisestään yksikkömme hankeosaamista.

Menneet:

Raahen lukion kuvataideryhmä: "Vanhaa ja uutta Raahesta" -taidenäyttely

28.5.2015 - 6.9.2015

Pauliina Kanniainen: "Lintu ja tyttö" - taidenäyttely

18.2.2015 - 27.5.2015

Arja Byman: "Valoa vasten" -taidenäyttely

28.1.2015 asti

Lisätietoja:
http://raahe.fi/instancedata/prime_product_julkaisu/testi/embeds/testiwwwstructure/22868_arja_byman_valoa_vasten.pdf

Avajaiset Kampuksella Annanpäivänä 9.12.

Seminaarin vanha harjoituskoulu taas täynnä tohinaa. Hanketoiminta ja kehittäminen yksikön avajaiset ja avoimet ovet.

Lisätietoja:
http://raahe.fi/instancedata/prime_product_julkaisu/testi/embeds/testiwwwstructure/22870_avajaisjuliste.pdf