Valintakokeet

Musiikin mielenkiintoinen maailma odottaa taas uusia innokkaita soittajia.

Raahen musiikkiopistoon opiskelemaan voi soittimesta riippuen hakeutua noin 4-20 -vuotiaat jonkin instrumentin soittamisesta kiinnostuneet lapset ja nuoret. Hakijalla ei tarvitse olla aikaisempia musiikkiopintoja soveltuvuuskokeeseen tullessaan tai vielä varmaa tietoa siitä, mitä soitinta haluaisi soittaa. Pienimuotoisen testin avulla pyritään kartoittamaan hakijan soveltuvuus soitonopiskeluun muun muassa helppojen rytmi- ja laulutehtävien avulla. Samalla mahdollisesti jutellaan kiinnostuksen kohteista musiikinopiskelussa, jolloin hakijan ohjaaminen sopivan soittimen pariin ja oikeanlaisen opiskelupaikan löytämiseen helpottuu. Soveltuvuustesteissä mukana olevat opettajat auttavat mielellään näissä valinnoissa.Lauluopintoihin hakevien yläikäraja on 35 vuotta. Aikuisopiskelu on mahdollista myös muissa solistissa aineissa, jos hakijalla on aiempia musiikkiopintoja takanaan.

Soitinvalikoima Raaheen musiikkiopistossa on laaja: instrumentikseen on mahdollista valita viulu, sello, kontrabasso, nokkahuilu, huilu, klarinetti, oboe, fagotti, kantele, kitara, sähkökitara, lyömäsoittimet, harmonikka, piano, urut, laulu sekä vaskipuhaltimista trumpetti, käyrätorvi, pasuuna ja baritonitorvi. Solistisen opiskelupaikan lisäksi voi hakea harrastamaan musiikkia soitinvalmennukseen. Valmennuspaikan kautta on mahdollista siirtyä myöhemmin opiskelemaan solistisella oppilaspaikalla.

Kevään 2018 oppilasvalinnat on tehty ja valituille on lähetetty tieto kirjeitse kotiin. Musiikkiopistoon hyväksyttyjen nimilista musiikkiopiston Ajankohtaista-osiossa. Valintoja täydennetään mahdollisuuksien mukaan syyslukukauden alussa sekä pitkin lukuvuotta. Tiedusteluihin vastaa rehtori, puh. 040 135 6789.