Ajankohtaista

2017

Raakelin kuukausitapaaminen 6.2.2017 Kreivinajassa. Kuva-Lenita ikuisti esittelynsä jälkeen osallistujat.

RAAKELIN KEVÄTRETKI KESKIVIIKKONA 14.6.2017 KLO 12.30-15.50

Raakel ry:n johtokunta toivottaa jäsenet tervetulleiksi perinteiselle kaupungin kevätretkelle! Raahen kaupungin tekninen palvelukeskus järjestää Raakel ry:n jäsenille kiertoajelun bussilla. Palvelukeskuksen johtaja Pasi Alatalo esittelee kaupungin uusia rakennuskohteita.

Lähtö Raahen linja-autoasemalta klo 12.30 ja kiertoajelun päätteeksi kahvitarjoilu teknisessä palvelukeskuksessa Pattijoella. Paluu Raahen linja-autoasemalle klo 15.30.

Linja-auton varausta ja kahvitarjoilun järjestämistä varten Raakel ry:n jäseniä pyydetään ilmoittautumaan ennakkoon retkelle keskiviikkoon 7.6. mennessä Jorma Korvelle, puhelin 040 932 0373 ja sähköposti jorma.korpi@omanetti.fi

SALIVUOROT

Liikuntahallissa tiistaisin ja torstaisin klo 15.00 - 16.30
Raahelassa keskiviikkoisin klo 12 - 13

OHJATTUA KUNTOILUA

Esa Pyhälä vetää venyttely- ja rentoutumisharjoitukset liikuntahallilla 16.3. klo 15.00.
Tervetuloa

Kreivinajan salissa klo 15.00

Tammikuu 23.1.
OP:n asiantuntija Meeri Nordström kertoo turvallisesta tietokoneen käytöstä: Nettipankki/tietoturva/digilaitteet/Pivo
Pullakahvit

Helmikuu 6.2.
Kuva Lenita esittelee palvelujaan, vanhojen valokuvien "uudistaminen kuvakirjojen teko, omat kuvat lahjatuotteisiin jne.
Lenita tuo paikalle arvottavaa.
Kuva Lenita tarjoaa pullakahvit

Maaliskuu 13.3
Raahen kaupungin henkilöstöpäällikkö, vs. Sirkka Kiilakoski vierailee kertoen 30.11.2016 allekirjoitetusta uudistetusta Raahen kaupungin ja kaupungin palveluksesta eläkkeelle siirtyneiden yhteistoiminta- sopimuksesta.
Pullakahvit

Huhtikuu 3.4.
Sääntömääräinen kevätkokous
Tilaisuudessa vierailee Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän geriatrian ylilääkäri Maisa Karjula puhumassa ajankohtaisista muistiin liittyvistä asioista.

Toukokuu 8.5.
A-klinikan tulosyksikön johtaja Antti Raappana vieraille, aiheena eläkeikä - päihteet


PORINAKERHO Kreivinajan toimintatuvassa klo 11.30 - 13.30


Tammikuu 26.1
YHDESSÄ - YKSIN
Mikä on yhdessä olemisen voima entä yksin olemisen? Kaipaammeko joskus yksinäisyyttä ja voiko ryhmässä olla yksin?

Helmikuu 23.2.
Murteet - osa minuutta

Huhtikuu 27.4.

Kevään viimeinen kokoontuminen to 27.4 klo 11.30 Kreivinajan Toimintatuvassa. Vaihdamme ajatuksia VUOROVAIKUTUKSEN KARIKOISTA JA LUOTTAMUKSESTA, joka päättää tunteita ja ihmissuhteita koskevan pohdintakokonaisuutemme. Keskustelemme myös porinakerhon mahdollisesta jatkosta ja aiheista. Suomi 100v - teemaan on ehdotettu mm. kirjan/romaanin/runon käsittelyä jonakin kertana esim. Kalle Päätalo.

Porinakerho kokoontuu Kreivinajan Toimintatuvassa kuukauden viimeinen torstai klo 11.30-13.30. Kahvikupposen ääressä vaihdamme ajatuksia päivän aiheesta. Jokainen mielipide tai hiljainen läsnäolo ovat ryhmälle yhtä arvokaita, oikeita ja vääriä ajatuksia ei ole. Osallistumiskerrat ovat jokaisen vapaasti valittavissa.

Otan ilolla vastaan kokoontumisaiheita, vierailijaehdotuksia tai vierailukohteita.
Porinakerhon vetäjä marjaliisa.alamaki@gmail.com
Tervetuloa mukaan!

2014

Porinakerhon aloitus ja jatko

Ensimmäinen Porinakerhon aloitus, jonka avasi vetäjäksi lupautunut Maria-Liisa Alamäki, keräsi 16 osanottajaa. Reijo Härönojan esitystä kuvahistoriasta kuunneltiin mielenkiinnolla ja keskustelua syntyi runsaasti, sillä monet muistivat näitä vanhoja Raahe tapahtumia oman lapsuuden tai nuoruuden ajoilta. Vahinko vain, kun Kreivinajan toimintatuvassa (saliin ei päästy) ei ollut laitteita, joilla olisi voitu siirtää kuvia suurennettuina valkokankaalle.

Esa Pyhälä kävi ja näki Sotshin loistavat talviolympialaiset

Raakel ry:n porinakerhossa 27.3.2014 oli vieraana tunnettu yleisurheiluvalmentaja ja kokenut Venäjän matkaaja Esa Pyhälä. Esa jutteli nyt leppoisaan tyyliinsä 20-henkisen suomalaisryhmän kanssa tehdystä Sotshin olympiamatkastaan. Ryhmä oli suurimmaksi Lapin miehiä ja hän ainoa pohjoispohjalainen.

- Sotsh on mahtava alue, jossa upeat eri urheilukohteet ovat laajalla alueella. Hengästyksiin asti sai välillä kävellä ylöspäin mennessä, totesi Esa

Hän tutustui myös suomalaisurheilijoihin ja jutteli Niskasen sisarusten vanhempien kanssa. Tämä oli näkynyt Suomeen tullessa tv-lähetyksessäkin. Jostakin oli kuulunut kysymysääni Esalle tarkoitettuna, että oletko sinä ollut Rautaruukilla töissä. Maailma on siis pieni tai Esa niin tunnettu, että hänet huomataan.

Esa onkin käynyt viidet kesä- ja yhdet talviolympialaiset. Nämä Sotshin olympialaiset ovat ensimmäiset talvisin tapahtuneista. Myös ja tietysti muissa arvokisoissa. Eikä ihmekään ainakaan kesäkisojen osalta, sillä Esa valmensi lahjakkaan raahelaispojan ja Lehmirannan kasvatin Petri Keskitalon nuorten 10-ottelussa maailmanmestariksi. Kolmissa ensimmäisissä olympialaisissa hän oli SUL:n puolesta ja loput omalla kustannuksellaan.

- Olen käynyt Sotshissa ensimmäisen kerran jo v. 1979-1980 ja uudestaan 1983-1986. Hän piti siellä leirejä valmentamilleen urheilijoille. Mutta se on paljon muuttunut niiltä ajoin ja se on todella mahtava ja täydellinen talviurheilukohde, kuten nämä televisiolähetykset sieltä maailmalle näyttivät.

Pyhälä on melkoinen maailmanmatkaaja ja on kokenut kaikenlaisia tilanteita, mutta yksi vaarallinen kohtaus oli jäänyt erikoisesti hänen mieleensä, ehkäpä loppuiäksi.

Esa näytti kuvia Sotshista ja muualtakin. Avauskuva oli arvokas, jossa oli Venäjän johtavia miehiä, kuten ulkoministeri Andrei Kosigsin, Rautaruukin ex-johtaja Helge Haavisto ja tietysti myös Esa itse. Kysymyksessä oli Rautaruukin Raahen tehtaan koksaamon vihkiäiset v. 1977.

Esakin kuuluu Raakel ry:een eli Raahen kaupungin palveluksesta eläkkeelle jääneiden yhdistykseen.

Sirkka Kankaalalle luovutettiin presidentin myöntämä kunniamerkki

Raakel ry:n kevätkokouksessa 24.3.2014 Sirkka Kankaalalle luovutettiin tasavallan presidentin itsenäisyyspäivänä myöntämä kunniamerkki, Suomen Valkoisen Ruusun I luokan mitali kultaristein.

Kunniamerkkiä olivat luovuttamassa Raahen kaupungin puolesta, kaupunginvaltuuston I varapuheenjohtaja Katja Hänninen ja henkilöstösihteeri Anneli Merikanto. Raakelin puolesta onnittelivat pitkäaikaista rahastonhoitajaansa, puheenjohtaja Pentti Rahkamaa ja kunniapuheenjohtaja Meeri Larsson.

Hänninen palautti mieleen Sirkan ahkeraa toimintaa yhteisten asioiden hyväksi, sillä hän pyyteettömästi mukana vapaaehtoistyössä monissa yhdistyksissä, seurakunnan kirkkoneuvostossa jne. Seurakunnan yhteisvastuukeräykseenkin on jo pitkän aikaa osallistunut.

Sirkka Kankaala kertoi, että tämä kaikki on oman lapsuuskodin perintöä, sillä silloinkin lähdettiin auttamaan ihmisiä erilaisissa toiminnoissa.

Kuvassa Raahen kaupunginvaltuuston 1. varapuheenjohtaja Katja Hänninen ja henkilöstösihteeri Anneli Merikanto Raahen kaupungin henkilöstöpalveluista luovuttamassa kunniamerkkiä.

Lue lisää liitetiedostostapdf, 60 kb