Ajankohtaista

2017

Raakelin kuukausitapaaminen 6.2.2017 Kreivinajassa. Kuva-Lenita ikuisti esittelynsä jälkeen osallistujat.

KUTSU TEATTERIMATKALLE OULUUN la 6. 5. 2017 klo 13.00.

Yhdistyksen johtokunta toivottaa jäsenet seuralaisineen tervetulleiksi teatterimatkalle Oulun kaupunginteatteriin lauantaina 6.5. klo 13.00 esitykseen.

” PIELEEN MENI ”
Hillittömän hauska komediauutuus Lontoosta Ouluun ! Komedia Pieleen meni kertoo innokkaasta teatteriryhmästä, joka on lopultakin löytänyt voimavaroilleen sopivan näytelmän, Murha Haverstamin kartanossa.
Mutta Murphyn laki astuu voimaan ja kaikki menee pieleen. Poskettoman kaaoksen keskellä urheat näyttelijät eivät kuitenkaan lannistu, vaan laittavat likoon itsensä ja osaamisensa – ja yleisö kiittää ja kiljuu naurusta.

Teatterilipun hinta eläkeläisille 32,00 €
Bussimatkat teatteriin 10,00 €
Yhteensä 42,00 €

Maksetaan yhdistyksen tilille ennen teatterimatkaa.
Raahen kaupungin eläkeläiset / Raakel ry
Osuuspankki FI64 5381 0320 1171 69 Danske Bank FI65 8000 2615 3848 89

Lounasruokailuun ennen esitystä klo 11.30 alkaen on varattu paikat teatteriravintola Vänmannissa ja tarjoilut maksetaan itse ravintolassa :

- Buffetlounas 10,50€
- Keitto + salaattilounas 8,50 €
- Keittolounas 6,20 €
- Salattilounas 5,00 €
- Kahvitarjoilu ravintolassa näytelmän väliajalla 3,50 €

Teatterimatka tehdään yhteistyössä Raahen Rakennusmestariyhdistyksen kanssa.
Teatteriin on alustavasti varattu Raakelin jäsenille 28 paikkaa.

Sitovat ilmoittautumiset perjantaihin 31. 3. 2017 mennessä :
Jorma Korpi puh. 040 9320373 jorma.korpi@omanetti.fi


10.00 Lähtö Raahen linja-autoasemalta
10.10 Leipurinkeitaan pihalta Pattijoella
11.20 Lounas teatteriravintola Vänmannissa
13.00 Teatterinäytös alkaa, katsomopaikat varattu riveiltä 4 ja 5
14.00 Väliajalla kahvit varattu teatteriravintola Vänmanniin
15.00 Teatterinäytös päättyy
16.30 Paluu Raahen linja-autoasemalle

SALIVUOROT

Liikuntahallissa tiistaisin ja torstaisin klo 15.00 - 16.30
Raahelassa keskiviikkoisin klo 12 - 13

OHJATTUA KUNTOILUA

Esa Pyhälä vetää venyttely- ja rentoutumisharjoitukset liikuntahallilla 16.3. klo 15.00.
Tervetuloa

Kreivinajan salissa klo 15.00

Tammikuu 23.1.
OP:n asiantuntija Meeri Nordström kertoo turvallisesta tietokoneen käytöstä: Nettipankki/tietoturva/digilaitteet/Pivo
Pullakahvit

Helmikuu 6.2.
Kuva Lenita esittelee palvelujaan, vanhojen valokuvien "uudistaminen kuvakirjojen teko, omat kuvat lahjatuotteisiin jne.
Lenita tuo paikalle arvottavaa.
Kuva Lenita tarjoaa pullakahvit

Maaliskuu 13.3
Raahen kaupungin henkilöstöpäällikkö, vs. Sirkka Kiilakoski vierailee kertoen 30.11.2016 allekirjoitetusta uudistetusta Raahen kaupungin ja kaupungin palveluksesta eläkkeelle siirtyneiden yhteistoiminta- sopimuksesta.
Pullakahvit

Huhtikuu 3.4.
Sääntömääräinen kevätkokous
Tilaisuudessa vierailee Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän geriatrian ylilääkäri Maisa Karjula puhumassa ajankohtaisista muistiin liittyvistä asioista.

Toukokuu 8.5.
A-klinikan tulosyksikön johtaja Antti Raappana vieraille, aiheena eläkeikä - päihteet


PORINAKERHO Kreivinajan toimintatuvassa klo 11.30 - 13.30


Tammikuu 26.1
YHDESSÄ - YKSIN
Mikä on yhdessä olemisen voima entä yksin olemisen? Kaipaammeko joskus yksinäisyyttä ja voiko ryhmässä olla yksin?

Helmikuu 23.2.
Murteet - osa minuutta

Huhtikuu 27.4.

Vuorovaikutusten karikot

Porinakerho kokoontuu Kreivinajan Toimintatuvassa kuukauden viimeinen torstai klo 11.30-13.30. Kahvikupposen ääressä vaihdamme ajatuksia päivän aiheesta. Jokainen mielipide tai hiljainen läsnäolo ovat ryhmälle yhtä arvokaita, oikeita ja vääriä ajatuksia ei ole. Osallistumiskerrat ovat jokaisen vapaasti valittavissa.

Otan ilolla vastaan kokoontumisaiheita, vierailijaehdotuksia tai vierailukohteita.
Porinakerhon vetäjä marjaliisa.alamaki@gmail.com
Tervetuloa mukaan!

2014

Porinakerhon aloitus ja jatko

Ensimmäinen Porinakerhon aloitus, jonka avasi vetäjäksi lupautunut Maria-Liisa Alamäki, keräsi 16 osanottajaa. Reijo Härönojan esitystä kuvahistoriasta kuunneltiin mielenkiinnolla ja keskustelua syntyi runsaasti, sillä monet muistivat näitä vanhoja Raahe tapahtumia oman lapsuuden tai nuoruuden ajoilta. Vahinko vain, kun Kreivinajan toimintatuvassa (saliin ei päästy) ei ollut laitteita, joilla olisi voitu siirtää kuvia suurennettuina valkokankaalle.

Esa Pyhälä kävi ja näki Sotshin loistavat talviolympialaiset

Raakel ry:n porinakerhossa 27.3.2014 oli vieraana tunnettu yleisurheiluvalmentaja ja kokenut Venäjän matkaaja Esa Pyhälä. Esa jutteli nyt leppoisaan tyyliinsä 20-henkisen suomalaisryhmän kanssa tehdystä Sotshin olympiamatkastaan. Ryhmä oli suurimmaksi Lapin miehiä ja hän ainoa pohjoispohjalainen.

- Sotsh on mahtava alue, jossa upeat eri urheilukohteet ovat laajalla alueella. Hengästyksiin asti sai välillä kävellä ylöspäin mennessä, totesi Esa

Hän tutustui myös suomalaisurheilijoihin ja jutteli Niskasen sisarusten vanhempien kanssa. Tämä oli näkynyt Suomeen tullessa tv-lähetyksessäkin. Jostakin oli kuulunut kysymysääni Esalle tarkoitettuna, että oletko sinä ollut Rautaruukilla töissä. Maailma on siis pieni tai Esa niin tunnettu, että hänet huomataan.

Esa onkin käynyt viidet kesä- ja yhdet talviolympialaiset. Nämä Sotshin olympialaiset ovat ensimmäiset talvisin tapahtuneista. Myös ja tietysti muissa arvokisoissa. Eikä ihmekään ainakaan kesäkisojen osalta, sillä Esa valmensi lahjakkaan raahelaispojan ja Lehmirannan kasvatin Petri Keskitalon nuorten 10-ottelussa maailmanmestariksi. Kolmissa ensimmäisissä olympialaisissa hän oli SUL:n puolesta ja loput omalla kustannuksellaan.

- Olen käynyt Sotshissa ensimmäisen kerran jo v. 1979-1980 ja uudestaan 1983-1986. Hän piti siellä leirejä valmentamilleen urheilijoille. Mutta se on paljon muuttunut niiltä ajoin ja se on todella mahtava ja täydellinen talviurheilukohde, kuten nämä televisiolähetykset sieltä maailmalle näyttivät.

Pyhälä on melkoinen maailmanmatkaaja ja on kokenut kaikenlaisia tilanteita, mutta yksi vaarallinen kohtaus oli jäänyt erikoisesti hänen mieleensä, ehkäpä loppuiäksi.

Esa näytti kuvia Sotshista ja muualtakin. Avauskuva oli arvokas, jossa oli Venäjän johtavia miehiä, kuten ulkoministeri Andrei Kosigsin, Rautaruukin ex-johtaja Helge Haavisto ja tietysti myös Esa itse. Kysymyksessä oli Rautaruukin Raahen tehtaan koksaamon vihkiäiset v. 1977.

Esakin kuuluu Raakel ry:een eli Raahen kaupungin palveluksesta eläkkeelle jääneiden yhdistykseen.

Sirkka Kankaalalle luovutettiin presidentin myöntämä kunniamerkki

Raakel ry:n kevätkokouksessa 24.3.2014 Sirkka Kankaalalle luovutettiin tasavallan presidentin itsenäisyyspäivänä myöntämä kunniamerkki, Suomen Valkoisen Ruusun I luokan mitali kultaristein.

Kunniamerkkiä olivat luovuttamassa Raahen kaupungin puolesta, kaupunginvaltuuston I varapuheenjohtaja Katja Hänninen ja henkilöstösihteeri Anneli Merikanto. Raakelin puolesta onnittelivat pitkäaikaista rahastonhoitajaansa, puheenjohtaja Pentti Rahkamaa ja kunniapuheenjohtaja Meeri Larsson.

Hänninen palautti mieleen Sirkan ahkeraa toimintaa yhteisten asioiden hyväksi, sillä hän pyyteettömästi mukana vapaaehtoistyössä monissa yhdistyksissä, seurakunnan kirkkoneuvostossa jne. Seurakunnan yhteisvastuukeräykseenkin on jo pitkän aikaa osallistunut.

Sirkka Kankaala kertoi, että tämä kaikki on oman lapsuuskodin perintöä, sillä silloinkin lähdettiin auttamaan ihmisiä erilaisissa toiminnoissa.

Kuvassa Raahen kaupunginvaltuuston 1. varapuheenjohtaja Katja Hänninen ja henkilöstösihteeri Anneli Merikanto Raahen kaupungin henkilöstöpalveluista luovuttamassa kunniamerkkiä.

Lue lisää liitetiedostostapdf, 60 kb