Ajankohtaista

2018

SALIVUOROT

Liikuntahallissa tiistaisin ja torstaisin klo 15.00 - 16.30
Raahelassa keskiviikkoisin klo 12 - 13

KUUKAUSITTAISET JÄSENTAPAAMISET

Kulttuuritarjontaa kesän ajalle liitteessäpdf, 508 kb

Kesäkuu: perinteinen RAAKEL ry:n KEVÄTRETKI torstaina 31.5.2018 klo 12.00 – 14.30. Raahen kaupungin Tekninen palvelukeskus järjestää Raakel ry:n jäsenille kiertoajelun bussilla.Palvelukeskuksen johtaja Pasi Alatalo esittelee kaupungin uusia rakennuskohteita. Lähtö Raahen linja-auto asemalta klo 12.00 ja kiertoajelun päätteeksi kahvitarjoilu Teknisessä palvelukeskuksessa Pattijoella. Paluu Raahen linja-autoasemalle klo 14.30. Linja-auton varausta ja kahvitarjoilun järjestämistä varten Raakel ry:n jäseniä pyydetään ilmoittautumaan ennakkoon retkelle torstaihin 24.5.2018 mennessä.
Jorma Korpi, puhelin 040 9320373 sähköposti jorma.korpi@omanetti.fi

Elokuu: Matka Suomussalmelle talvisotamuseoon ja kesäteatteriin 4.-5.8.2018, lisätiedot liitteessäpdf, 117 kb

Syyskuu: Ma 3.9.2018 klo 15.00 Kreivinajan salissa yleinen kuukausitapaaminen, joka on tarkoitettu koko jäsenistölle. Netin käyttö, Nettirassi ja Kanta tietojärjestelmät

Lokakuu: Vanhusten viikon tapahtumat vk:lla 40

Marraskuu: Ma 5.11.2018 klo 15.00 Kreivinajan salissa sääntömääräinen vuosikokous, jossa on lisäksi vieraana/aiheena jokin ajankohtainen asia.

Joulukuu: Ma 3.12. 2018 klo 15.00 Kreivinajan salissa Joulujuhla

PORINAKERHO

  • To 22.3.2018 Peruttu Seniorisoppa-toivekonsertin yhtäaikaisuuden takia.
  • To 26.4.2018 Kirja josta pidän ja jota suosittelen
  • To 17.5.2018 Patsaat elävät (huom. tapahtuma aikaistettu)


Porinakerho kokoontuu Kreivinajan Toimintatuvassa kuukauden viimeinen torstai klo 11.30-13.30.
Kahvikupposen ääressä vaihdamme ajatuksia päivän aiheesta. Jokainen mielipide tai hiljainen läsnäolo ovat ryhmälle yhtä arvokkaita, oikeita ja vääriä ajatuksia ei ole. Osallistumiskerrat ovat jokaisen vapaasti valittavissa.

Otan ilolla vastaan kokoontumisaiheita, vierailijaehdotuksia tai vierailukohteita.

Porinakerhon vetäjä Marjaliisa Alamäki, sähköposti marjaliisa.alamaki@gmail.com.

Tervetuloa mukaan!

2017

Raakelin pikkujoulut 4.12.2017.
Muistio joulujuhlastapdf, 98 kb

Yhdistys piti 20-vuotisjuhlaa Kreivinajassa 18.11.2017.

Raakelin porinakerho tutustui Langin kauppahuoneeseen, jossa kuultiin Piian ansiokas selostus ja syötiin omalla kustannuksella maukas hernekeitto.Hieno paikka ja arvokasta työtä ko. kohteessa.

Raakelin kuukausitapaaminen 6.2.2017 Kreivinajassa. Kuva-Lenita ikuisti esittelynsä jälkeen osallistujat.

2014

Porinakerhon aloitus ja jatko

Ensimmäinen Porinakerhon aloitus, jonka avasi vetäjäksi lupautunut Maria-Liisa Alamäki, keräsi 16 osanottajaa. Reijo Härönojan esitystä kuvahistoriasta kuunneltiin mielenkiinnolla ja keskustelua syntyi runsaasti, sillä monet muistivat näitä vanhoja Raahe tapahtumia oman lapsuuden tai nuoruuden ajoilta. Vahinko vain, kun Kreivinajan toimintatuvassa (saliin ei päästy) ei ollut laitteita, joilla olisi voitu siirtää kuvia suurennettuina valkokankaalle.

Esa Pyhälä kävi ja näki Sotshin loistavat talviolympialaiset

Raakel ry:n porinakerhossa 27.3.2014 oli vieraana tunnettu yleisurheiluvalmentaja ja kokenut Venäjän matkaaja Esa Pyhälä. Esa jutteli nyt leppoisaan tyyliinsä 20-henkisen suomalaisryhmän kanssa tehdystä Sotshin olympiamatkastaan. Ryhmä oli suurimmaksi Lapin miehiä ja hän ainoa pohjoispohjalainen.

- Sotsh on mahtava alue, jossa upeat eri urheilukohteet ovat laajalla alueella. Hengästyksiin asti sai välillä kävellä ylöspäin mennessä, totesi Esa

Hän tutustui myös suomalaisurheilijoihin ja jutteli Niskasen sisarusten vanhempien kanssa. Tämä oli näkynyt Suomeen tullessa tv-lähetyksessäkin. Jostakin oli kuulunut kysymysääni Esalle tarkoitettuna, että oletko sinä ollut Rautaruukilla töissä. Maailma on siis pieni tai Esa niin tunnettu, että hänet huomataan.

Esa onkin käynyt viidet kesä- ja yhdet talviolympialaiset. Nämä Sotshin olympialaiset ovat ensimmäiset talvisin tapahtuneista. Myös ja tietysti muissa arvokisoissa. Eikä ihmekään ainakaan kesäkisojen osalta, sillä Esa valmensi lahjakkaan raahelaispojan ja Lehmirannan kasvatin Petri Keskitalon nuorten 10-ottelussa maailmanmestariksi. Kolmissa ensimmäisissä olympialaisissa hän oli SUL:n puolesta ja loput omalla kustannuksellaan.

- Olen käynyt Sotshissa ensimmäisen kerran jo v. 1979-1980 ja uudestaan 1983-1986. Hän piti siellä leirejä valmentamilleen urheilijoille. Mutta se on paljon muuttunut niiltä ajoin ja se on todella mahtava ja täydellinen talviurheilukohde, kuten nämä televisiolähetykset sieltä maailmalle näyttivät.

Pyhälä on melkoinen maailmanmatkaaja ja on kokenut kaikenlaisia tilanteita, mutta yksi vaarallinen kohtaus oli jäänyt erikoisesti hänen mieleensä, ehkäpä loppuiäksi.

Esa näytti kuvia Sotshista ja muualtakin. Avauskuva oli arvokas, jossa oli Venäjän johtavia miehiä, kuten ulkoministeri Andrei Kosigsin, Rautaruukin ex-johtaja Helge Haavisto ja tietysti myös Esa itse. Kysymyksessä oli Rautaruukin Raahen tehtaan koksaamon vihkiäiset v. 1977.

Esakin kuuluu Raakel ry:een eli Raahen kaupungin palveluksesta eläkkeelle jääneiden yhdistykseen.

Sirkka Kankaalalle luovutettiin presidentin myöntämä kunniamerkki

Raakel ry:n kevätkokouksessa 24.3.2014 Sirkka Kankaalalle luovutettiin tasavallan presidentin itsenäisyyspäivänä myöntämä kunniamerkki, Suomen Valkoisen Ruusun I luokan mitali kultaristein.

Kunniamerkkiä olivat luovuttamassa Raahen kaupungin puolesta, kaupunginvaltuuston I varapuheenjohtaja Katja Hänninen ja henkilöstösihteeri Anneli Merikanto. Raakelin puolesta onnittelivat pitkäaikaista rahastonhoitajaansa, puheenjohtaja Pentti Rahkamaa ja kunniapuheenjohtaja Meeri Larsson.

Hänninen palautti mieleen Sirkan ahkeraa toimintaa yhteisten asioiden hyväksi, sillä hän pyyteettömästi mukana vapaaehtoistyössä monissa yhdistyksissä, seurakunnan kirkkoneuvostossa jne. Seurakunnan yhteisvastuukeräykseenkin on jo pitkän aikaa osallistunut.

Sirkka Kankaala kertoi, että tämä kaikki on oman lapsuuskodin perintöä, sillä silloinkin lähdettiin auttamaan ihmisiä erilaisissa toiminnoissa.

Kuvassa Raahen kaupunginvaltuuston 1. varapuheenjohtaja Katja Hänninen ja henkilöstösihteeri Anneli Merikanto Raahen kaupungin henkilöstöpalveluista luovuttamassa kunniamerkkiä.

Lue lisää liitetiedostostapdf, 60 kb