Ajankohtaista

2017

Raakelin kuukausitapaaminen 6.2.2017 Kreivinajassa. Kuva-Lenita ikuisti esittelynsä jälkeen osallistujat.

SALIVUOROT

Liikuntahallissa tiistaisin ja torstaisin klo 15.00 - 16.30
Raahelassa keskiviikkoisin klo 12 - 13

TEATTERIMATKA

Järjestämme jäsenillemme virkistys/teatterimatkan 10 -11.11. Kemiin/Haaparantaan.
Aikataulu
09.00 Lähtö linja-autoasemalta
12.00 - 14.30 Haaparanta ostoskierros
15.00 Majoittuminen Kemissä Hotelli Merihoviin
19.00 Kemin kaupungin teatterissa esitys; ONNENNUMEROT - komedia perheestä ja lottokupongista
la klo 10.00 kotimatka alkaa

Pakettiin kuuluu; kuljetukset, teatterilippu, kolmen ruokalajin illallinen, buffet aamiainen, iltasauna ja majoitus
Osallistumismaksu 2 hh 100 €/henkilö tai 1 hh 120 €/henkilö.
Lisätietoja ja sitovat ilmoittautumiset 10.10.2017 mennessä
Maksu ennen matkaa, tili ilmoitetaan ilmoittautuneille matkan varmistuttua!
Heikki Jäälinoja 044 9724940 heikki.jaalinoja@kotinet.com

PORINAKERHO

Loppuvuoden 2017 toiminta
19.10.2017 Raahen Fiioja ja ja Pekkoja
30.11.2017 Langin kartanon elämää

Porinakerho kokoontuu Kreivinajan Toimintatuvassa kuukauden viimeinen torstai klo 11.00-13.00. Kahvikupposen ääressä vaihdamme ajatuksia päivän aiheesta. Jokainen mielipide tai hiljainen läsnäolo ovat ryhmälle yhtä arvokaita, oikeita ja vääriä ajatuksia ei ole. Osallistumiskerrat ovat jokaisen vapaasti valittavissa.
Otan ilolla vastaan kokoontumisaiheita, vierailijaehdotuksia tai vierailukohteita. Porinakerhon vetäjä; marjaliisa.alamaki@gmail.com
Tervetuloa mukaan!

KUUKAUSITAPAAMISET

Järjestetään Kreivinajan salissa pääsääntöisesti kuukauden ensimmäinen maanantai klo 15.00 alkaen. Kokoontumiset aloitetaan vapaamuotoisella kahvittelulla jossa on mahdollisuus vaihtaa kuulumisia entisten työtoverien kanssa. Jokaiseen kuukausitapaamiseen järjestetään ajankohtaista ohjelmaa.

SYKSYN 2017 OHJELMA

Lokakuu Ei varsinaista kokoontumista.
3.10.2017 klo 11 - 15 Ikäihmisten messut teemalla IKÄPOLVET YHDESSÄ
Raahen liikuntahalli, Kummatinkatu 3 RAAHE

(28.10.2017 klo 14.00 RAAKEL ry:n 20 -vuotisjuhla SIIRRETTY, pidetään 18.11 klo 14.00)

6.11.2017 Palvelusetelit (Kotihoidon ja tehostetun palveluasumisen)
Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän, hoito- ja hoivapalveluiden tulosaluejohtaja Mervi Koski

18.11.2017 klo 14.00 RAAKEL ry:n 20 -vuotisjuhla, Oma ohjelma

4.12.2017 Joulujuhla

2014

Porinakerhon aloitus ja jatko

Ensimmäinen Porinakerhon aloitus, jonka avasi vetäjäksi lupautunut Maria-Liisa Alamäki, keräsi 16 osanottajaa. Reijo Härönojan esitystä kuvahistoriasta kuunneltiin mielenkiinnolla ja keskustelua syntyi runsaasti, sillä monet muistivat näitä vanhoja Raahe tapahtumia oman lapsuuden tai nuoruuden ajoilta. Vahinko vain, kun Kreivinajan toimintatuvassa (saliin ei päästy) ei ollut laitteita, joilla olisi voitu siirtää kuvia suurennettuina valkokankaalle.

Esa Pyhälä kävi ja näki Sotshin loistavat talviolympialaiset

Raakel ry:n porinakerhossa 27.3.2014 oli vieraana tunnettu yleisurheiluvalmentaja ja kokenut Venäjän matkaaja Esa Pyhälä. Esa jutteli nyt leppoisaan tyyliinsä 20-henkisen suomalaisryhmän kanssa tehdystä Sotshin olympiamatkastaan. Ryhmä oli suurimmaksi Lapin miehiä ja hän ainoa pohjoispohjalainen.

- Sotsh on mahtava alue, jossa upeat eri urheilukohteet ovat laajalla alueella. Hengästyksiin asti sai välillä kävellä ylöspäin mennessä, totesi Esa

Hän tutustui myös suomalaisurheilijoihin ja jutteli Niskasen sisarusten vanhempien kanssa. Tämä oli näkynyt Suomeen tullessa tv-lähetyksessäkin. Jostakin oli kuulunut kysymysääni Esalle tarkoitettuna, että oletko sinä ollut Rautaruukilla töissä. Maailma on siis pieni tai Esa niin tunnettu, että hänet huomataan.

Esa onkin käynyt viidet kesä- ja yhdet talviolympialaiset. Nämä Sotshin olympialaiset ovat ensimmäiset talvisin tapahtuneista. Myös ja tietysti muissa arvokisoissa. Eikä ihmekään ainakaan kesäkisojen osalta, sillä Esa valmensi lahjakkaan raahelaispojan ja Lehmirannan kasvatin Petri Keskitalon nuorten 10-ottelussa maailmanmestariksi. Kolmissa ensimmäisissä olympialaisissa hän oli SUL:n puolesta ja loput omalla kustannuksellaan.

- Olen käynyt Sotshissa ensimmäisen kerran jo v. 1979-1980 ja uudestaan 1983-1986. Hän piti siellä leirejä valmentamilleen urheilijoille. Mutta se on paljon muuttunut niiltä ajoin ja se on todella mahtava ja täydellinen talviurheilukohde, kuten nämä televisiolähetykset sieltä maailmalle näyttivät.

Pyhälä on melkoinen maailmanmatkaaja ja on kokenut kaikenlaisia tilanteita, mutta yksi vaarallinen kohtaus oli jäänyt erikoisesti hänen mieleensä, ehkäpä loppuiäksi.

Esa näytti kuvia Sotshista ja muualtakin. Avauskuva oli arvokas, jossa oli Venäjän johtavia miehiä, kuten ulkoministeri Andrei Kosigsin, Rautaruukin ex-johtaja Helge Haavisto ja tietysti myös Esa itse. Kysymyksessä oli Rautaruukin Raahen tehtaan koksaamon vihkiäiset v. 1977.

Esakin kuuluu Raakel ry:een eli Raahen kaupungin palveluksesta eläkkeelle jääneiden yhdistykseen.

Sirkka Kankaalalle luovutettiin presidentin myöntämä kunniamerkki

Raakel ry:n kevätkokouksessa 24.3.2014 Sirkka Kankaalalle luovutettiin tasavallan presidentin itsenäisyyspäivänä myöntämä kunniamerkki, Suomen Valkoisen Ruusun I luokan mitali kultaristein.

Kunniamerkkiä olivat luovuttamassa Raahen kaupungin puolesta, kaupunginvaltuuston I varapuheenjohtaja Katja Hänninen ja henkilöstösihteeri Anneli Merikanto. Raakelin puolesta onnittelivat pitkäaikaista rahastonhoitajaansa, puheenjohtaja Pentti Rahkamaa ja kunniapuheenjohtaja Meeri Larsson.

Hänninen palautti mieleen Sirkan ahkeraa toimintaa yhteisten asioiden hyväksi, sillä hän pyyteettömästi mukana vapaaehtoistyössä monissa yhdistyksissä, seurakunnan kirkkoneuvostossa jne. Seurakunnan yhteisvastuukeräykseenkin on jo pitkän aikaa osallistunut.

Sirkka Kankaala kertoi, että tämä kaikki on oman lapsuuskodin perintöä, sillä silloinkin lähdettiin auttamaan ihmisiä erilaisissa toiminnoissa.

Kuvassa Raahen kaupunginvaltuuston 1. varapuheenjohtaja Katja Hänninen ja henkilöstösihteeri Anneli Merikanto Raahen kaupungin henkilöstöpalveluista luovuttamassa kunniamerkkiä.

Lue lisää liitetiedostostapdf, 60 kb