Kulttuurinen nuorisotyö

Kulttuurisen nuorisotyön tarkoituksena on kulttuurin ja taiteen avulla tuoda mielekkyyttä, elämyksiä, kokemuksia, osallisuutta, yhteisöllisyyttä ja onnistumisia nuorten vapaa-aikaan.

Nuori Kulttuuri –toimintaa järjestetään seutukunnallisesti kolmen vaihtuvan teeman ympärillä, jotka ovat MOVES, SOUNDS ja TEATRIS. Vuosittain loppusyksystä järjestetään Etkot, alkukeväästä aluefestarit ja jatkoille mennään valtakunnalliseen tapahtumaan loppukeväästä. Toiminnan tarkoituksena on innostaa, kannustaa ja rohkaista nuoria kulttuurisiin harrastuksiin.

Pekanpäivillä keskiviikkona järjestetään perinteinen RaatiRoll –kulttuuritapahtuma, jossa nautitaan livemusiikista ja mukavasta tekemisestä Raahen kesässä.

Raahen ensimmäinen oma aasialaiseen populaarikulttuuriin keskittyvä con järjestettin elokuussa 2019 Tapahtumatalo Raahessa. Kazecon (kaze=tuuli) järjestetään myös ensi vuonna. 

DJ –ja discotoimintaa järjestetään läpi vuoden. Soittoharjoittelutila Bäkkärillä dj-kurssin käyneet nuoret saavat harjoitella dj-laitteilla sekä siellä pääsee testailemaan myös rumpujen, kitaran tai basson soittoa. Bäkkäri on avoinna nuorisotila Hengarin aukioloaikoina.

Koulujen loma-aikoina järjestetään retkitoimintaa liikunnallisiin ja kulttuurisiin kohteisiin.

Nuoret saavat myös itse olla suunnittelemassa ja toteuttamassa kulttuurista nuorisotyötä Raahessa. Ideoita otetaan vastaan!

#kulttuurinennuorisotyö

 

 

 

Valokuvaaja ottamassa kuvaa tanssiteatteriryhmästä Teatris2019 -tapahtumassa.
Kuva: Nuorisotoimi
Anna-Maija Heikkilä
puh. 040 830 3124
anna-maija.heikkila [at] raahe.fi