Työkokeilu

Raahessa on oma toimintamalli kaikille ilman opiskelu- tai työpaikkaa oleville kaupunkilaisille. Työttömille työnhakijoille annetaan mahdollisuus tutustua eri työpaikkoihin työkokeilun kautta.

Työkokeilussa voi kokeilla eri ammattialoja ja solmia uusia työnhaussa tarvittavia työnantajakontakteja. Työkokeilusta saatu työkokemus on arvokasta varsinkin silloin, kun sitä ei ole vielä ehtinyt kertyä. Työkokeilua ei voi kuitenkaan hyödyntää vastavalmistuneille heidän omalla alallaan työkokemuksen hankkimiseen.

Jos sinulla ei ole vielä ammatillista koulutusta, on työkokeilun ensisijainen tavoite sopivan koulutusvaihtoehdon löytyminen. Työkokeilusta voi olla myös hyötyä koulutukseen hakeutuessa.

Työkokeilupaikkoja löytyy useista Raahen kaupungin toimipaikoista ja myös alueemme yritykset ovat lähteneet tukemaan  toimintaamme antamalla työkokeilupaikan yrityksestään.Työkokeilupaikkoja voi myös hakea itsenäisesti eri yrityksistä.

Työkokeilu on TE-toimiston palvelu työttömille työnhakijoille. Varmista aina ennen työkokeilupaikan hakemista TE-toimistosta oikeutesi työkokeiluun.

Työkokeilun kesto on 1–6 kuukautta ja työaika pääsääntöisesti 6 tuntia viitenä päivänä viikossa.

Työkokeilusta ei makseta palkkaa, mutta koska olet TE-toimiston asiakas, tulet saamaan työllisyysetuuden, joka yleensä on työmarkkinatuki.

Työkokeilupaikat yrityksissä ja yhdistyksissä

    Kysy kesäajan työkokeilupaikoista yrityksissä numerosta 040-1356795  leila.riihijarvi [at] raahe.fi

Avoimet työkokeilupaikat

   Kysy kesäajan työkokeilupaikoista numerosta 040-1356795 leila.riihijarvi [at] raahe.fi

 

Sisäänkäynti aktivointikeskukseen.
Nuorten työttömien aktivointi sijaitsee osoitteessa Fellmanin puistokatu 3, Raahe. Kuva: Raahen kaupunki.

Lisätietoja työkokeiluun liittyvistä asioista saat
TE-toimistosta 029 5025 500

Työhönvalmentaja
Leila Riihijärvi
Puh. 040 135 6795
leila.riihijarvi [at] raahe.fi

Yhteydenottolomake