Ammatillinen koulutus

Raahessa on hyvät mahdollisuudet toisen asteen opintoihin ja osaamisen kehittämiseen. Laadukas lukiokoulutus, monipuoliset ammattiopinnot ja kesäyliopisto luovat osaajia työelämään ja jatko-opintoihin.

Tällä sivulla:

Koulutuskeskus Brahe

Osoite: Tervahovinkatu 2, 92150 Raahe.

Koulutuskeskus Brahe

Koulutuskeskus Brahe tarjoaa kymmeniä eri koulutusvaihtoehtoja neljällä eri toimialalla: tekniikan alat, palvelualat, luovat alat ja luonnonvara-alat. Brahessa on mahdollisuus suorittaa kaksoistutkinto eli opiskella yhtä aikaa ammatillinen perustutkinto ja ylioppilastutkinto. Koulutuskeskus Brahessa voi myös opiskella urheilupainotteisesti, suuntautua yrittäjyyteen tai suorittaa osan opinnoista kansainvälisessä vaihdossa. Polku- ja väyläopinnoissa korkea-asteelle opiskelija pääsee suorittamaan korkeakouluopintoja jo toisen asteen opintojen aikana.

Peruskoulun suorittaneet hakeutuvat opiskelemaan vuosittain yhteishaussa helmi-maaliskuussa. Jatkuva haku on avoinna ympäri vuoden, ja sen kautta opiskelemaan voivat hakeutua kaikki hakijat, jotka haluavat suorittaa ammatillisen tutkinnon tai tutkinnon osia tai muutoin kehittää osaamistaan.

  • Tekniikan alat ja palvelualat, käyntiosoite: Tervahovinkatu 2, 92150 Raahe
  • Sisustussuunnittelu, sisärakentaminen ja verhoilu, käyntiosoite: Pajakatu 9, 92150 Raahe
  • Hius- ja kauneudenhoitoala ja hieronta, käyntiosoite: Brahenkatu 11, 92100 Raahe
  • Mediakeskus Lybecker, käyntiosoite: Sofia Lybeckerin katu 1, 92100 Raahe
  • Ruukin luonto- ja hevoskeskus, käyntiosoite: Sammalkankaantie 280, 92400 Ruukki

Raahen Porvari- ja Kauppakoulu

Osoite: Merikatu 2, 92100 Raahe.

Raahen Porvari- ja Kauppakoulu

Raahen Porvari- ja Kauppakoulu tarjoaa nuorille ja aikuisille opintoväylän tieto- ja viestintätekniikan perustutkintoon (ohjelmistokehittäjä) ja liiketalouden perustutkintoon (merkonomi). Koulussa on myös mahdollista suorittaa joustavasti erilaisia ammatti- tai erikoisammattitutkintoja. Raahe esports Academy ja Raahe Coding School tarjoavat kilpapelaamisesta ja koodaamisesta kiinnostuneille lisäoppia.

Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopisto, Raahen toimipaikka

Osoite: Rantakatu 5 D, 92100 Raahe.

Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopisto, Raahen toimipaikka

Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopiston Raahen toimipaikka tarjoaa avointa yliopisto-opetusta, ammatillista täydennyskoulutusta, valmentavia ja harrastustavoitteisia kursseja sekä erilaisia yleisötilaisuuksia. Suurin osa kesäyliopiston opetuksesta on kaikille avointa iästä tai aikaisemmasta pohjakoulutuksesta riippumatta.

Kolme miestä naureskelee tietokoneen äärellä.
Raahessa on monipuolisia opintopolkuja myös peruskoulun jälkeen. Kuva: Priscilla Du Preez, Unsplash.