Vuotuiset tapahtumat

Viehättävä Raahe hemmottelee asukkaitaan ja vieraitaan useilla suosituilla tapahtumilla ympäri vuoden. Tapahtumia järjestävät niin kaupunki kuin yksityiset toimijat ja yhdistykset. Erityisiä tapahtumasesonkeja Raahessa ovat kesäkausi ja joulunalusaika, mutta vakiintuneita tapahtumia järjestetään kaikkina vuodenaikoina. Poimi tarjonnasta omasi ja tule mukaan!

Poimintoja vuoden 2024 tapahtumista Raahessa

11.5. Fiian Valakiat
18.5. Vihannin markkinat
8.6. Kesärieha Raahessa
8.6.–16.8. Wanhan Raahen kesägalleria
15.6. Alpuanharjurock
19.6.–19.7. Raahen Teatteri: Ranskalainen pyjama
26.–30.6. Kotiseutujuhla Pekanpäivät
28.–29.6. Raahe Festival
12.–13.7. Pooki Flakkaa – Raahen Meripäivät
19.–26.7. Vihannin Vesihelmiviikko
25.–27.7. Raahen Rantajatsit
27.7. Olavinpäivän markkinat
2.–4.8. Pattijoki-päivät
10.8. Vihannin Härkäjuhlat
16.8. Taiteiden yö
29.8.–1.9. Raahen Pimiät
31.8. Alpuan Elomarkkinat
18.–21.9. Raahen kirjamessut
23.11. Raahen joulunavaus
1.–6.1. Wanhan Raahen joulukalenteri
9.12. Annanpäivä
14.12. Seminaarin joulu
31.12. Uudenvuoden vastaanotto

Katso lisää tapahtumavinkkejä

Näkyvyyttä tapahtumallesi

Raahelaisena tapahtumajärjestäjänä saat lisänäkyvyyttä sosiaalisessa mediassa, kun luot tapahtumallesi Facebook-tapahtuman ja lisäät sille rinnakkaisjärjestäjäksi sivut Raahen kaupunki - City of Raahe sekä Visit Raahe. Muista ilmoittaa oman tapahtumasi tiedot myös maksuttomaan Kalevan tapahtumakalenteriin.

Kesäkausi täynnä nähtävää ja koettavaa koko perheelle

Kesäkauden tapahtumaputki käynnistyy toden teolla juhannuksen jälkeisellä viikolla, kun kotiseututapahtuma Pekanpäivät käynnistyy. Kyseessä on kulttuurin, perinteen ja viihteen yhdistävä monipäiväinen kesäjuhla kaupunkimme perustajan Pehr Brahen kunniaksi.

Keskikesän odotetuin tapahtuma on koko perheen merellinen Pooki Flakkaa – Raahen Meripäivät, jossa riittää nähtävää ja koettavaa niin maalla kuin vesillä Komerssin vanhan ajan markkinoista lähtien. Heinäkuun rento fiilis huipentuu Raahen Rantajatseille, joka tuo kaupunkiin jazzin huippuluokan esiintyjien tarjoamat elämykset ja yllätykset.

Loppukesän lämpiminä iltoina viihdytään kulttuurin parissa Taiteiden yönä elokuun puolivälissä ja toivotetaan syksy tervetulleeksi Raahen Pimiöillä syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna monipuolisen viihdekattauksen, pimiän kaupan ja rompetorin ryydittämänä.

Tunnelmallinen joulunalusaika tarjoaa monipuolisia tapahtumaelämyksiä

Raahessa joulun odotus aloitetaan aina marraskuun loppupuolella, kun jokavuotinen juhlallinen Raahen joulunavaus järjestetään Härkätorilla. Joulunavauksen yhteydessä syttyvät myös perinteiset Härkätorin talvivalot, jotka ilahduttavat tuoden valoa pimeyteen aina helmikuun loppuun saakka.

Raahessa päiviä lähestyvään jouluun päästään laskemaan kaupunginosan kokoisen joulukalenterin, Wanhan Raahen joulukalenterin, avulla. Joulukalenteri tuo idyllisen vanhan kaupungin ikkunoille joka päivä yhden koristellun kalenteriluukun aina aattoon saakka. Jouluiset ikkunat ovat nähtävillä loppiaiseen asti.

Joulukuun tarjontaan kuuluu oleellisesti myös perinteikäs Annanpäivä rumpauksineen, joulumyyjäisineen sekä tiernaryhmineen. 1800-luvun jouluperinteet ja -tarinat heräävät puolestaan henkiin Soveliuksen talon yläkerrassa Porvariskodin joulu -tapahtumassa, ja vanhalla seminaarialueella vietetään aivan suuren juhlan kynnyksellä koko perheen elämyksellistä Seminaarin joulu -tapahtumaa joulumyyjäisineen.

Markkinoista kulttuuriin ja musiikkiin – Uniikkeja tapahtumia tarjolla läpi vuoden

Kaupunkilaisia ja turisteja jo pitkään ilahduttaneita tapahtumia ovat mm. Rantatorilla huhtikuussa järjestettävät Raahen kevätmarkkinat ja lokakuussa samassa paikassa pidettävät Raahen syysmarkkinat. Perinteisiä Syyskalamarkkinoita vietetään puolestaan Raahen Lapaluodossa aina lokakuisin.

Suomalaisia kirjailijoita pääsee tapaamaan Raahen Kirjamessuilla syyskuisin, ja talven alkua odotellaan musiikin merkeissä Brahe Classica -konserttisarjan käynnistyessä.

Ympäri vuoden saamme nauttia konserteista ja muista elämyksistä Tapahtumatalo Raahessa, oman kaupungin teatteritarjonnasta Raahen Teatterissa, unohtamatta jännittäviä hetkiä urheilun parissa pesäpallostadionilla ja useilla muilla urheilun peliareenoilla.

Tervetuloa tapahtumien Raaheen!

Aluksia Raahen Meripäivillä.
Pooki Flakkaa – Raahen Meripäivät juhlistaa keskikesällä merellistä Raahea ja tuo kaupunkiin myös perinnealusvieraita. Kuva: Saara Böök.