Tietoa sivustosta

Raahen kaupungin verkkosivusto on julkaistu syyskuussa 2018. Sivusto tarjotaan ensimmäisessä vaiheessa suomeksi ja seuraavassa vaiheessa myös ruotsiksi, englanniksi ja venäjäksi. Verkkosivuston käännökset julkaistaan syksyn 2018 aikana. Suomenkielinen sisältö on kieliversioista laajin.

Raahen kaupungin verkkosivustoihin kuuluvat myös Raahen museo, Raahen Seutukunnan Yrityspalvelukeskus, Tapahtumatalo  Raahe ja Visit Raahe.

Tällä sivulla:

Sivuston rakenne

Verkkosvuston etusivulta löydät kaupungin ajankohtaiset asiat. Etusivulle on koottu uutiset, kuulutukset, avoimet työpaikat, tapahtumakalenteri sekä sosiaalisen median syötteet. Etusivulla on myös kaupunkia ja sen tapahtumia esittelevä kuvakaruselli. Jokaiselta sivulta löytyy linkit eri kieliversioihin, hakupalveluun sekä tekstin koon ja kontrastin muuttamiseen.

Verkkosivusto jakaantuu päävalikkoon ja kohderyhmävalikkoon. Päävalikko on jaettu neljään eri sisältöön, joista verkkoasiointiin on koottu kaupungin sähköinen asiointi. Sähköisen asioinnin palveluita kehitetään jatkuvasti ja niitä lisätään sivustolle asteittain. Päävalikon ja kohderyhmävalikon lisäksi voit liikkua sivustolla murupolun ja sivukartan kautta. 

Liitetiedostot

Verkkosivustoon sijoitetut liitetiedostot ovat pääosin pdf-tiedostoja. Tiedostojen lukemiseen tarvitset lukuohjelman, esimerkiksi Adobe Acrobat Reader. Lukuohjelman voit ladata ilmaiseksi Adoben verkkosivustosta. Suurin osa ennen 23.9.2018 julkaistuista liitetiedostoista ei ole kaikille käyttäjäryhmille saavutettavia. Liitetiedostojen saavutettavuutta kuitenkin parannetaan jatkuvasti saavutettavuuteen liittyvän lainsäädännön antamien siirtymäaikojen puitteissa.

Kuuntele -toiminnallisuus

Verkkosivusto sisältää ReadSpeaker -kuuntelutoiminnallisuuden, mikä on sijoitettu jokaisen verkkosivun oikeaan yläkulmaan. Tekstin kuuntelu käynnistyy Kuuntele -painikkeesta ja puheen voi sammuttaa esiin tulevista Tauko ja Lopeta -painikkeista. Lisätietoa ReadSpeakerin toiminnasta.  

Tekijänoikeudet ja vastuut

Immateriaalioikeuksin suojatun aineiston oikeudet kuuluvat Raahen kaupungille, ellei kyseisen materiaalin kohdalla toisin mainita. 

Raahen kaupunki ei vastaa asiakkaalle mahdollisesti aiheutuneesta, teknisestä häiriöstä johtuvasta, haitasta tai sivustoon linkitetystä ulkopuolisten materiaalista.

Käyttämällä verkkosivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Evästeitä käytetään kävijäseurantaan, mistä voit lukea tarkemmin henkilötietojen käsittely -sivultamme

Tekninen toteutus

Raahen kaupungin verkkosivusto on toteutettu Drupal 8 –julkaisujärjestelmään. Järjestelmätoimittajana ja sivuston teknisenä toteuttajana on Joki ICT Oy. Sivuston visuaalisesta ilmeestä vastaa mainostoimisto WTF Design Oy. Raahen kaupungin  verkkosivuston päivittäjät vastaavat yksikköjensä sisältötuotannosta ja sisältöjen päivittämisestä. Lisätietoa toteutuksesta myös saavutettavuusselosteessa.

Palaute

Voit antaa palautetta verkkosivuston sisällöstä ja toimivuudesta Raahen kaupungille osoitteeseen palaute [at] raahe.fi. Käytettävissäsi on myös palautelomake, mistä voit valita palautteelle halutun aihepiirin.