Hae avustuksia

Raahen kaupunki myöntää avustuksia yhdistyksille, järjestöille, tiekunnille ja ryhmille. Voit hakea yleisavustusta, kohdeavustusta tai erityisavustusta. 

Avustukset

Yleisavustus on tarkoitettu hakijan yleisen toiminnan tukemiseen. Yleisavustus jaetaan  vuosittain ja avustuksen hakuajat ilmoitetaan raahe.fi-verkkosivustolla ja paikallisissa medioissa. Yleisavustuksen myöntämisen kriteerit päättää kyseisen toimialan lautakunta.

Erityisavustus tai kohdeavustus on tarkoitettu jotakin tiettyä kohdetta tai asiaa varten. Tällaisia voivat olla esimerkiksi tietyn tilaisuuden tai kohdennetun toiminnan tukemiseen tarkoitettu avustus. Erityis- ja kohdeavustusta haetaan erikseen ilmoitettavina aikoina.

Hae avustusta sähköisesti

Avustuksia haetaan sähköisesti verkkolomakkeella. Verkkolomakkeen täyttäminen onnistuu yleisesti käytetyillä internetselaimilla (esim. Chrome, Edge), joita voi käyttää pöytäkoneilla, kannettavilla tietokoneilla ja mobiilisti. Tarkemmat ohjeet sähköiseen avustushakuun, ks. Ohje verkkoasiointiin: Avustushakemukset (pdf).

Avustushakemuksen täyttäminen edellyttää, että hakijaseuran, yhdistyksen tai ryhmän yhteyshenkilö tunnistautuu vahvasti verkkolomakkeelle. Tunnistautuminen onnistuu varmennekortin, mobiilivarmenteen tai pankkitunnusten avulla. 

Tunnistautumisen jälkeen voit täyttää verkkohakemuksen yhdellä kertaa tai tallentaa hakemuksen keskeneräisenä ja jatkaa täyttämistä useammalla kerralla. Keskeneräinen hakemus säilyy järjestelmässä niin kauan kuin sinulla on asiointitili voimassa tai itse poistat hakemuksen.

Verkkoasiointiin on liitetty Suomi.fi-viestipalvelu, minkä kautta hakijalta voidaan tarvittaessa kysyä lisätietoja avustushakemukseen. Jos hakijalla ei ole käytössä kyseistä viestipalvelua, tämä ei estä verkkohakemuksen täyttämistä. Hakemus voidaan tarvittaessa myös lähettää hakijalle täydennettäväksi järjestelmän sisällä.

Tieto avustuspäätöksestä lähetetään hakijalle herätteenä sähköpostiin. Avustuspäätös liitetiedostoineen on kokonaan luettavissa sähköisellä asiointitilillä. Asiointitili muodostuu hakijalle automaattisesti tämän tunnistautuessa vahvasti verkkolomakkeelle.

Lisätietoa sähköisen avustushaun kohteista, hakuajoista ja linkit sähköisiin avustushakemuksiin löytyvät kyseisen avustuksen verkkosivulta. 

Kirjastolla opastetaan sähköisen hakemuksen käyttöön

Jos tarvitset apua sähköisen avustushakemuksen täyttämisessä, varaa opastusaika kirjastolta. Opastusta annetaan Raahen, Pattijoen ja Vihannin kirjastoilla. Voit varata opastusajan puhelimitse tai sähköpostitse kirjaston digioppailta:

  • Raahen kirjasto: kirjastonhoitaja Timo Sedergren, puh. 040 130 8233, timo.sedergren [at] raahe.fi
  • Pattijoen ja Vihannin kirjastot: kirjastonhoitaja Toni Kykyri, puh. 040 135 6806, toni.kykyri [at] raahe.fi.

Avustusta voi hakea myös paperilomakkeella

Jos sähköinen haku ei onnistu, voit hakea avustusta myös postitse paperilomakkeella. Tulostettavat hakulomakkeet löytyvät kyseistä avustusta käsittelevän sivun alaosasta.

Lähetä tulostettu ja allekirjoitettu hakulomake liitteineen Raahen kaupungin kirjaamoon, Rantakatu 50, 92100 Raahe. Älä lähetä hakemuksia sähköpostitse.

Lisätietoa

Avustusten sähköinen haku tuo joustavuutta hakuprosessiin. Kuva: WTF Design Oy.