Saavutettavuusseloste

Raahen kaupungin verkkosivuston toteutuksessa on pyritty Web Content Accessibility (WCAG) -saavutettavuusohjeiden AA-tasoon. Sivuston testauksessa on ollut mukana eri tavoin toimimisesteisiä henkilöitä. Testauksessa havaitut saavutettavuuspuutteet korjataan 23.9.2019 mennessä. 

Verkkosivusto sisältää ennen 23.9.2018 julkaistuja toimisto-ohjelmien tiedostomuotoja, jotka eivät ole saavutettavia. Tällaisia ovat erityisesti erilaiset tulostettavat tiedostot tai verkossa täytettävät lomakkeet (doc, pdf). Mikään kaupungin vanhalla, graafisella pohjalla oleva liitetiedosto ei ole saavutettava. Hallinnollisiin prosesseihin liittyvät, vanhat liitetiedostot ja lomakkeet tehdään saavutettaviksi 23.9.2020 mennessä. Sitä ennen voit pyytää tarvitsemiasi tiedostoja toisessa muodossa saavutettavuuspalautteen kautta.

Saavutettavuuspalaute

Otamme mielellämme vastaan palautetta, kysymyksiä ja parannusehdotuksia sivuston saavutettavuuden parantamiseksi. Vastaamme saavutettavuuspalautteeseen kahden viikon sisällä. Palautteen voit antaa verkkolomakkeella, sähköpostitse kirjaamo [at] raahe.fi tai puhelimella  08 439 3111 (vaihde). 

Saavutettavuuskantelu ja saavutettavuusselvityspyyntö

Jos emme ole tehneet saavutettavuuden edellyttämiä muutoksia Raahen kaupungin verkkosivustoon, voit tehdä sivustostamme saavutettavuuskantelun tai saavutettavuusselvityspyynnön. Suomessa saavutettavuuden valvontaviranomaisena toimii Etelä-Suomen aluehallintovirasto (ESAVI). ESAVIn verkkosivustolta löydät ohjeet ja osoitteet jatkotoimenpiteisiin.