Uudet asukkaat

Mikä on Raahe? Se on pieni ja kodikas kaupunki meren ja luonnon syleilyssä. Siihen kuuluu vahva ja pitkä purjeaikakauden historia ja moderni nykypäivä, merenranta kaupungin keskustassa, työteliäs arki ja perheen monipuoliset harrastukset – ja kaiken läpi puhaltava merituuli. Olet lämpimästi tervetullut osaksi meitä!

Ihmisiä tutustumassa purjelaivaan Museonrannassa.
Tervetuloa purjelaivan kyytiin Pooki Flakkaa -tapahtumassa. Kuva: Joonas Pesiö.

Raahessa me pidämme huolta toisistamme

Haluamme auttaa myös sinua tuntemaan Raahen turvasatamaksesi. Olit sitten väliaikaisesti ankkurissa tai jäämässä kodiksi, ota rohkeasti yhteyttä niin saattelemme sinut palveluiden äärelle ja tiedon lähteille etänä tai kädestä pitäen, toiveidesi mukaan.

Asukasmarkkinointisihteeri
Aira Meriruoko
puh. 040 135 7027
aira.meriruoko [at] raahe.fi

Tervetuloa kotiin!

Lähetämme uuteen kotiin pienen tervetuliaisen kaupungilta sekä paikallisilta yrityksiltä ja yhteisöiltä noin kolmen kuukauden sisällä muutosta. Rekistereissämme eivät näy markkinointikiellon tehneet, joten jos kirjeesi on saamatta, otathan yhteyttä.

Kirjeessä on myös kutsu kaupunginjohtajalta yhteiseen tervetulotapahtumaan, sillä haluamme ottaa jokaisen uuden asukkaan lämpimästi vastaan. Tilaisuudessa kahvitellaan sekä tutustutaan toisiimme ja kaupungin palveluihin rennossa ilmapiirissä.

Seuraava tilaisuus järjestetään 31.10.2019 klo 17 Tapahtumatalo Raahen 3. kerroksessa Galleria Myötätuulessa osoitteessa Kirkkokatu 28. Näyttämällä kirjeen tilaisuudessa, saa vielä yhden mukavan lahjan! Lisäksi kaupunki tarjoaa tilaisuuden jälkeen ilmaisen pääsyn uusille asukkaille Teatteri Eurooppa Neljän klo 18 alkavaan perhenäytelmään "Pate, viidakon kuningas".

Ilmoittaudu mukaan viimeistään viikko ennen tilaisuutta, eli 24.10. mennessä täyttämällä lomake tai ottamalla yhteyttä Airaan sähköpostilla, soittamalla, tekstiviestillä tai WhatsAppilla (yhteystiedot yllä).

Muuttaminen Raaheen

Kodin vaihtamiseen liittyy usein suuria tunteita. Samalla pitäisi muistaa tehdä muuttoilmoitus, sähkö- ja nettisopimukset, kenties huolehdittava päiväkoti- ja koulupaikoista ja otettava selvää muista monenlaisista asioista. Muuttajan muistilistoja löytyy runsaasti verkosta, esimerkiksi infoFinland.fi sivuilta 12 eri kielellä. Apua järjestelyihin saa tarvittaessa asukasmarkkinointisihteeriltä.

Lisätietoa verkosta myös kansainvälisille muuttajille

InfoFinland.fi sivuilla on laajasti tietoa, mitä asioita on otettava huomioon etenkin muutettaessa ulkomailta. Julkisten palveluiden löytämiseksi Väestörekisterikeskus ylläpitää Kansalaisneuvonta-palvelua. Hyvä tietolähde on myös Suomi.fi, joka kattaa laajasti kaikki elämisen osa-alueet.