Uudet asukkaat

Mikä on Raahe? Se on pieni ja kodikas kaupunki meren ja luonnon syleilyssä. Siihen kuuluu vahva ja pitkä purjeaikakauden historia ja moderni nykypäivä, merenranta kaupungin keskustassa, työteliäs arki ja perheen monipuoliset harrastukset – ja kaiken läpi puhaltava merituuli. Olet lämpimästi tervetullut osaksi meitä!

Veneilyä Pakkahuoneen museon edustalla.
Muutto Raaheen on sijoitus leppoisaan ja laadukkaaseen arkeen: kompaktissa kaupungissa elämälle ja harrastuksille jää enemmän aikaa! Kuva: Tanja Marjala.

Paras omille, kaunis vieraille, hyvä kaikille

Haluamme auttaa myös sinua tuntemaan Raahen kotisatamaksesi. Näiltä sivuilta löydät kattavasti muuttajalle suunnattua tietoa sekä jo Raaheen juurtuneiden kokemuksia arjestaan ja elämästään täydellisessä pikkukaupungissa.

Lisätietoja Raahesta löydät myös kaupunkiesitteestämme, jonka voit ladata laitteellesi pdf-tiedostona tai lukea issuu.com-palvelusta.

Tervetuloa kotiin!

Lähetämme uuteen kotiin pienen tervetuliaisen kaupungilta muutaman kuukauden sisällä muutosta. Rekistereissämme eivät näy markkinointikiellon tehneet, joten jos kirjeesi on saamatta, otathan yhteyttä markkinointi [at] raahe.fi

Muuttaminen Raaheen

Kodin vaihtamiseen liittyy usein suuria tunteita. Samalla pitäisi muistaa tehdä muuttoilmoitus, sähkö- ja nettisopimukset, kenties huolehdittava päiväkoti- ja koulupaikoista ja otettava selvää muista monenlaisista asioista. Muuttajan muistilistoja löytyy runsaasti verkosta, esimerkiksi infoFinland.fi sivuilta 12 eri kielellä.

Lisätietoa verkosta myös kansainvälisille muuttajille

InfoFinland.fi sivuilla on laajasti tietoa, mitä asioita on otettava huomioon etenkin muutettaessa ulkomailta. Julkisten palveluiden löytämiseksi Väestörekisterikeskus ylläpitää Kansalaisneuvonta-palvelua. Hyvä tietolähde on myös Suomi.fi, joka kattaa laajasti kaikki elämisen osa-alueet.

Uuden asukkaan info-sivut

Kesäisiä näkymiä Raahen seudulta Visit Raahen Tervetuloa tarinaamme -videossa (2:24 min). Katso suurikokoisena uudessa selainikkunassa.