Osallistu ja vaikuta

Voit osallistua ja vaikuttaa verkossa silloin, kun Sinulle parhaiten sopii. Tarjolla on useita eri toimijoiden tarjoamia mahdollisuuksia vaikuttaa asioihin Raahessa ja koko Suomen alueella. 

Jotta päätöksenteko olisi mahdollisimman läpinäkyvää, Sinun on mahdollista seurata suorana lähetyksenä Raahen kaupunginvaltuuston kokouksia tietokoneen, tabletin tai mobiililaitteen välityksellä.

Käytössäsi on myös yleinen palautelomake, minkä kautta voit antaa palautetta mistä tahansa Raahen kaupungin toimintaan liittyvästä palvelusta. Yhteydenottolomakkeella voit tehdä yhteydenottopyynnön tai lähettää liitetiedostoja suoraan valitsemaasi kaupungin toimipisteeseen. Ethän kuitenkaan lähetä näiden lomakkeiden kautta mitään arkaluonteisia tietoja, kuten pankkitilin numeroa tai henkilötunnusta.

Voit kommentoida asemakaavoja sähköisesti lain asettaman määräajan, minkä jälkeen kyseistä kaavaa koskeva kommentointi päättyy. Kaupungin eri toimipisteet järjestävät myös muita määräaikaisia, sähköisiä tiedusteluja, kyselyitä tai ilmoittautumisia. Nämä löydät sekä toimipisteiden omilta sivuilta että kootusti Ilmoittaudu ja vastaa -sivulta.

Mies keskustelee pöydän äärellä, tietokone edessään.
Digitalisaatio on yksi Raahen kaupungin strategian teemoista. Kuva: Headway, De Pere, Unsplash.
Kansalaisneuvonta ohjaa oikeaan palveluun ja tarjoaa tukea sähköiseen asiointiin.