Työolosuhteiden järjestelytuki
Työnantajana voit saada tukea työolosuhteiden järjestelyyn, jos työhön palkattavan tai työssä olevan henkilön vamma tai sairaus edellyttää
- uusia työvälineitä tai kalusteita
- työpaikalla tehtäviä muutostöitä tai
- toisen työntekijän antamaa apua.
Tuki edistää täsmätyökykyisten henkilöiden mahdollisuuksia sijoittua sopivaan työhön tai säilyttää työpaikkansa avoimilla työmarkkinoilla.
Toimi näin
Voit hakea tukea vain sähköisellä lomakkeella. Työvoimaviranomainen tarkistaa tuen myöntämisehdot ja pyytää tarvittaessa lisätietoja ennen päätöstä.
Hae työolosuhteiden järjestelytukea muutostöihin tai työvälineiden tai kalusteiden hankkimiseen työvoimaviranomaiselta kuukauden kuluessa muutostyön tekemisestä tai työvälineen taikka kalusteen hankinnasta.
Työolosuhteiden järjestelytuki korvaamaan toisen työntekijän antamaa apua maksetaan jälkikäteen kuukausittain. Toimita tukea koskeva maksatushakemus työvoimaviranomaiselle kahden kuukauden kuluessa maksatusjakson päättymisestä.
Hae tukea ja sen maksatusta asiointipalvelussa
Hae tukea ja sen maksatusta sähköisellä lomakkeella asiointipalvelussa. Kirjaudu palveluun henkilökohtaisella pankkitunnisteella, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla.
Täytä hakemus asiointipalvelussa ja lisää siihen tarvittavat liitteet. Palvelun sisäiset ohjeet auttavat hakemuksen täyttämisessä. Asiointipalvelussa voit jättää hakemuksen, vastata hakemusta koskeviin täydennyspyyntöihin, täydentää hakemustasi ja vastaanottaa asiaasi koskevat päätökset.
Asiointipalvelussa hakemuksen voi jättää valtuutettu henkilö. Organisaation puolesta voivat asioida ilman erikseen annettua valtuutta henkilöt, joilla on asioiden hoitamiseen olemassa oleva valtuus tai rekisteritietoihin perustuva oikeus. Asiointipalvelu tarkistaa henkilön asiointioikeuden kirjautumisen yhteydessä.
Tuessa käytettävä valtuusasia on nimeltään Työllisyyden, ympäristön, elinkeinotoiminnan ja liikenteen valtionavustusten hakeminen.
Valtuuden lisäksi asiointipalvelun käyttö edellyttää yhteisöasiakkailta Y-tunnusta.
Kenelle ja millä ehdoin
Työolosuhteiden järjestelytuki on harkinnanvarainen. Työvoimaviranomainen arvioi tuen tarkoituksenmukaisuuden. Arvioinnissa otetaan huomioon työntekijäsi tarpeet ja organisaatiosi taloudellinen asema. Sinun on toimitettava työvoimaviranomaiselle riittävät selvitykset järjestelytuen tarpeen arvioimiseksi.
Järjestelytuen myöntäminen työntekijän vammasta tai sairaudesta aiheutuviin hankintoihin tai muutostöihin edellyttää, että työnantajana osallistut kustannusten kattamiseen kohtuulliseksi katsottavalla määrällä.
Tuen enimmäismäärä työvälineiden hankkimisesta tai työpaikan muutostöistä on 4 000 euroa henkilöä kohden. Työvoimaviranomainen voi hyväksyä tuen maksettavaksi kokonaan tai osittain ennakkoon.
Työvoimaviranomainen voi myöntää tukea korvaamaan toisen työntekijän antamaa apua enintään 20 tuntia kuukaudessa enintään 18 kuukauden ajan. Tukea maksetaan toteutuneiden tuntien perusteella 20 euroa tunnilta. Tukea korvaamaan toisen työntekijän antamaa apua maksetaan enintään 400 euroa kuukaudessa.
Työolosuhteiden järjestelytukea käytetään ensi sijassa vammasta tai sairaudesta aiheutuvan haitan poistamiseksi tai vähentämiseksi rekrytointitilanteissa. Järjestelytuki voidaan myöntää myös työsuhteessa olevan henkilön työn säilyttämisen tukemiseksi. Tukea ei myönnetä yrittäjän omasta vammasta tai sairaudesta johtuviin mukautustarpeisiin.
Työolosuhteiden järjestelytuki taloudelliseen toimintaan myönnetään valtiontukien yleisen ryhmäpoikkeusasetuksen mukaisena tukena.
Puistokatu 39
85800 HAAPAJÄRVI
Haapaveden kaupungintalo
Tähtelänkuja 1
86600 HAAPAVESI
Kärsämäen kunnantoimisto
Haapajärventie 1
86710 KÄRSÄMÄKI
Työllisyyspalvelukeskus Portti
Sampsankatu 1
86300 OULAINEN
Energy Tower
Ollinmäentie 3
86100 PYHÄJOKI
Pyhäjärven kunnantalo
Ollintie 26
86800 PYHÄSALMI
Pyhännän kunnantalo
Manuntie 2
92930 PYHÄNTÄ
Softpolis (mikä kerros jne.)
Rantakatu 8 c
92100 RAAHE
Reisjärven kunnantalo
Reisjärventie 8
85900 REISJÄRVI
Ahlströmintie 1 P
92400 RUUKKI
Klaarantie
92500 RANTSILA