Heidi Kestin taidenäyttely Galleria Myötätuulessa

Heidi Kesti on oululainen kuvataiteilija, lavastaja ja puvustaja. Hän on valmistunut Satakunnan Ammattikorkeakoulusta, Kuvataiteen yksiköstä vuonna 2005 ja asuu ja työskentelee Oulussa. 

Kesti on käyttänyt kierrätysmuovia pääasiallisena materiaalinaan vuodesta 2014. Teokset ovat abstrakteja ja materiaalilähtöisiä, ja ne käsittelevät ihmisen vaikutusta ympäristöön ja luontoon. 

Galleria Myötätuulen näyttelyssä Kesti asettaa esille kokoelman teoksia vuosilta 2016 – 2018. Mukana on veistoksia sekä maalauksenomaisia reliefejä. Kaikki teokset on valmistettu kierrätysmuovista. 

Kokoelma sisältää Pan-pan-pancakes of destruction – teossarjan; kirjavia pizzoja kaikilla mahdollisilla täytteillä, Plastiikkisommitelmia; pieniä, koristeellisia miniteoksia sekä veistossarjan; postapokalyptisen aikakauden muovisedimentistä muodostuneita olioita. 

Pan-pan on radioliikenteessä käytettävä hätäkutsun kaltainen kutsu, joka tarkoittaa pakkotilaa. Sillä ilmoitetaan uhkaavasta tilanteesta, joka voi muuttua välitöntä apua edellyttäväksi hätätilanteeksi. 

Pan-pantermi on erillinen Mayday-termistä, joka tarkoittaa hätätilaa. Pan-pan-termiä käytetään, kun laivaan, lentokoneeseen, tai muuhun kulkuvälineeseen tai sen matkustajiin ei kohdistu välitöntä uhkaa, mutta pakkotilaan tulee kuitenkin pian reagoida. 

”Pan-pan” ilmaisee turvallisuusongelmien olemassaolon mahdollisille pelastajille, mutta ”Mayday” ilmaisee esimerkiksi koneen putoamisen tai laivan uppoamisen tapahtuvan juuri nyt ja pelastusavun tarpeen olevan välitön.

Näyttely on esillä Tapahtumatalo Raahen Galleria Myötätuulessa 7.12. klo 17 saakka. Galleria on avoinna ma-pe klo 10-17.

Lisätiedot

Raahen kulttuuripalvelut/Galleria Myötätuuli, puh. 040 439 3332, kulttuuri [at] raahe.fi.

 

Viisi lattialle sijoitettua, värikästä hahmoa.
Heidi Kestin taidenäyttely. Kuva: Heidi Kesti