Rekkoolin wanhan pihan avajaiset seminaarialueella 14.2.

Hanketoiminta ja kehittäminen järjestää seminaarialueella Rekkoolin wanhan pihan avajaiset ystävänpäivänä pe 14. helmikuuta 2020 klo 14–19.

Arvokasta Seminaarin puutarha-arboretumia täydentää entisajan loistoonsa ennallistettava Rekkoolin wanha piha, joka muistuttaa alueen merkittävästä historiasta. Tervetuloa aistimaan perinteikkään miljöön tunnelma kauniille seminaarialueelle! 

Avajaisissa on mukana paikallisia toimijoita ja yhdistyksiä esittelemässä toimintaansa. Luvassa on mukavaa tunnelmaa ystävänpäiväteemaan liittyen, musiikkiesityksestä pieneen kahvi-, ruoka- ja tuotemyyntiin. Varaathan käteistä mukaan!

Rekkoolin wanhan pihan avajaiset

 • seminaarialueella, os. Rantakatu 9 (puutarhan piha)
 • pe 14. helmikuuta 2020 klo 14–19.

Lisätietoja

Raahen kaupunki
Hanketoiminta ja kehittäminen
puh. 040 130 3888
hanketoiminta [at] raahe.fi

Muutos yleisöluisteluvuoroon su 2.2.2020

Sunnuntain 2.2. klo 10:30-11:30 yleisöluisteluvuoro peruttu pelien vuoksi. Yleisövuoro pidetään lauantaina 1.2. klo 10:15-11:15.

 

Kirjakahvila pääkirjastossa

Raahen Kirjaklubi ja kaupunginkirjasto pitävät yhdessä parillisten kuukausien ensimmäisenä maanantaina kirjakahvilaa pääkirjaston toisen kerroksen ryhmätilassa 219.

Kahvilassa keskustellaan kirjallisuudesta illan teemaa noudattaen, kahvia tai teetä nauttien.

Kokoontumiset 2020

ma 3.2. klo 17.30-18.30 
Raahe naisten silmin

ma 14.4. klo 17.30-18.30
Luontokuvaus ja luonnon kuvaus

ma 3.8. klo 17.30-18.30
Dekkarit

ma 5.10. klo 17.30-18.30
Aleksis Kivi

ma 7.12. klo 17.30-18.30
Omakustanteen tekeminen

Tervetuloa!

Lisätiedot

Raahen kirjasto, Rantakatu 45, 92100 Raahe, puh. 040 135 6799, kirjasto [at] raahe.fi.

Esiopetukseen ilmoittautuminen

Vuonna 2014 syntyneiden lasten ilmoittautuminen syksyllä 2020 alkavaan esiopetukseen tapahtuu Varhaiskasvatuspalveluiden sähköisen asioinnin kautta. Ilmoittautumisaika on 22.1.-2.2.2020. Asiasta on laitettu tiedote koteihin.

Ilmoittautumisen jälkeen esiopetuksen järjestäjä päättää lapsen esiopetuspaikasta, mutta vanhempien toivomukset otamme mahdollisuuksien mukaan huomioon.

Lisätietoja

Kasvatus ja koulutus > Esiopetus

Pikkulahden alueen kehittäminen – mistä aloitetaan?

Asemakaava Raahen Pikkulahden ranta-alueiden kehittämiseksi alkaa olla valmis ja on seuraavan osallistamisvaiheen aika. Uusi asemakaava ja siihen liittyvä Pikkulahden puisto-, virkistys- ja liikuntasuunnitelma mahdollistaa alueen jalostamisen kaupunkilaisten ja turistien keskuspuistoksi. Asemakaava tulee kevään 2020 kuluessa kaupunginvaltuuston hyväksyttäväksi. 

Kaikille avoin yleisötilaisuus 

Kaavaehdotuksesta järjestetään kaikille avoin yleisötilaisuus la 22. helmikuuta 2020 klo 13–16 Brain Centerissä (os. Rantakatu 5).

Tilaisuuden ohjelmassa

 • Pikkulahti-suunnitelman esittely
 • Mahdollisuus tutustua virtuaalimalliin
 • Nuorison, koululaisten ja päättäjien paneelikeskustelu
  Osana tilaisuutta järjestetään Pikkulahden kaava-alueeseen liittyvä paneelikeskustelu, jonka teemana on alueen rakentamisen työjärjestys ja vaikutus Raahen vetovoimaan. Paneelissa on edustus raahelaisilta koululaisilta, nuorisolta ja päättäjiltä. Paneelin osallistujat ilmoitetaan myöhemmin.

Kuten aiemmatkin työpaja- ja osallistamistilaisuudet, järjestetään tämäkin tilaisuus Raahen kaupungin hanketoiminnan ja kehittämisen, kaavoituksen ja markkinoinnin yhteisvoimin. 

Sähköinen kysely avautuu 24.1.2020

Kuntalaisille on avoimena sähköinen kysely, jossa voi laittaa Pikkulahden kohteet tärkeys- ja toteutusjärjestykseen sekä jättää kysymyksiä paneelissa keskusteltavaksi.

Kyselyssä on alussa taustatietoa ja tiivistys suunnitelmasta.

Lisätietoja

Anu Syrjäpalo
Kaavoituspäällikkö
puh. 044 439 3575
anu.syrjapalo [at] raahe.fi

Tutustu tarkemmin vaiheistukseen ja kustannuksiin sekä koko alueen kaavoitusprosessiin.

Lännenrannan leirikeskuksen leirivuorot 2020

Lännenrannan leirikeskuksen vuorot kesän 2020 leiritoimintaa varten ajalle 1.6.-31.7.2020 ovat haettavana 21.2.2020 klo 15.00 mennessä.

Leirivuoroaikataulun yhteensovittamiseksi hakijan tulee ilmoittaa leirin alkamis- ja loppumispäivämäärät sekä kellonajat tarkasti.

Yhdelle hakijalle voidaan myöntää korkeintaan kaksi vuoroa. Hakemukset tehdään huoneistojen käyttöoikeushakemuslomakkeelle (hakemus nuorisotilojen käytöstä), jonka saa sähköisenä Raahen kaupungin nuorisotoimen Varaa tiloja > Nuorisotilat -sivulta tai nuorisotoimistosta.

Hakemukset tulee palauttaa 21.2.2020 klo 15.00 mennessä nuorisotoimistoon, os. Ratakatu 3, 92100 Raahe.

Lisätiedot

Raahen kaupungin nuorisotoimenjohtaja Ari Pietarinen, puh. 040 830 3006, ari.pietarinen [at] raahe.fi.

Hanna-Leena Mattila siirtyy Raahen kaupunginvaltuuston puheenjohtajan tehtävästä kaupunginvaltuutetuksi

Hanna-Leena Mattila keskittää voimavarojaan eduskuntatyössä kasvaneiden vastuiden johdosta Raahen ja maakunnan asioiden hoitamiseen eduskunnassa ja siirtyy Raahen kaupunginvaltuuston puheenjohtajan tehtävästä kaupunginvaltuutetuksi.

”Jatkan kaupunginvaltuutettuna, joten minulla säilyy jatkossakin tiivis yhteys Raahen kaupungin asioihin. Valtuuston istunnot järjestetään maanantaisin, mikä on myös kansanedustajan työhön kuuluva ns. maakuntapäivä. Maanantaisin työtä tehdään omassa vaalipiirissä, tavataan kansalaisia, hoidetaan sidosryhmätapaamisia ja kunnallisia luottamustehtäviä. Kotikaupungin valtuustotyöhön osallistuminen ilman puheenjohtajan vastuita ja tehtäviä vahvistaa työpanosta sekä kansanedustajana että kaupunginvaltuutettuna. Yhteisten asioiden hoitamisen lisäksi elämässä on tärkeää olla aikaa myös perheelle, mikä on yksi vaikuttava tekijä päätöksessäni.”

Mattilan eronpyyntö käsitellään kaupunginhallituksessa 3.2.2020 ja varsinainen puheenjohtajavaihdos päätetään ja toteutetaan helmikuun valtuustossa. Henkilövalinta Raahen kaupunginvaltuuston uudeksi puheenjohtajaksi selviää keskustan kunnallisjärjestön yleisessä kokouksessa.

Kansanedustaja, eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Hanna-Leena Mattila

Iltapäivätoimintaan hakeminen

Iltapäivätoiminta on tarkoitettu perusopetuksen 1. ja 2. vuosiluokkien oppilaille.

Iltapäivätoimintaan haku tapahtuu opetustoimen sähköisen asiointipalvelun Wilman kautta ajalla 22.1.- 31.3.2020. Hakemuksen voi täyttää myös opetusvirastossa osoitteessa Rantakatu 5D, I kerros, arkisin klo 9-15. Ohjeet ja hakulomake löytyvät Raahen kaupungin verkkosivuston Perusopetus > Iltapäivätoiminta -sivulta.

Tiedustelut

IP-koordinaattori Birgitta Huhtamäki, puh. 040 130 3833, birgitta.huhtamaki [at] raahe.fi.

Kouluun ilmoittautuminen

Vuonna 2013 syntyneiden lasten ilmoittaminen kouluun

Raahen kaupungin peruskoulun 1. luokan syksyllä 2020 aloittavat lapset ilmoitetaan kouluun Wilman kautta. Ilmoittautuminen on auki 22.1.- 2.2.2020. Asiasta tulee tiedote kotiin. Lapsen voi myös ilmoittaa kouluun opetusvirastossa osoitteessa Rantakatu 5D, I kerros, arkisin kello 9 – 15.

Huoltaja voi esittää toiveensa koulupaikasta. Lopullisesti koulupaikasta päättää koulutuksen järjestäjä. Oppilas sijoitetaan ensisijaisesti lähialueen kouluun huomioiden alueen oppilasmäärät ja koulujen tilaresurssit. Oppilaaksi oton periaatteet on luettavissa Raahen kaupungin Perusopetus > Kouluun ilmoittautuminen -sivulta.

Tiedustelut

Toimistosihteeri Vuokko Pieniniemi, puh. 040 135 6930, vuokko.pieniniemi [at] raahe.fi.

Wanha Raahe -säätiö etsii asiainhoitajaa

Asiainhoitaja vastaa säätiön operatiivisesta toiminnasta säätiön hallituksen päätösten pohjalta.

Asiainhoitajaksi valittavan henkilön pääasiallinen tehtävä on säätiölle osoitettujen korjausavustushakemusten käsittely ja valmistelu säätiön hallituksen käsiteltäväksi.

Tehtävän hoitaminen edellyttää:

 • Kiinnostusta rakennusten säilyttävään korjaukseen
 • ymmärrystä restaurointitekniikoista
 • sekä kokemusta korjausrakentamishankkeista historiallisessa kaupunkimiljöössä.

Hakijalla tulee olla hyvä tuntemus historiallisen rakennuskannan entisöintitavoista sekä tuntemusta Wanhasta Raahesta, korjausavustuskanavista ja hakuprosesseista. Kokemus koulutustilaisuuksien järjestämisestä katsotaan eduksi. Tehtävän hoitaminen vie noin 50 tuntia vuodessa.

Lisätiedot

Eija Sorjamaa
puh. 044 2819609

Hakemukset viimeistään 2.2.2020 osoitteeseen eija.sorjamaa [at] kotinet.com

Wanha Raahe -säätiö sr

Wanha Raahe -säätiön säännöissä toiminnan tarkoitus ja sen toteuttaminen on kirjattu seuraavasti:

2 § Tarkoitus

Säätiön tarkoituksena on edistää ja tukea Raahen historiallisen vanhan kaupunginosan asuin- ja talousrakennusten kunnostamista ja ylläpitoa.

3 § Tarkoituksen toteuttaminen

Säätiö toteuttaa tarkoitustaan myöntämällä tukea ja avustuksia Raahen historiallisen vanhan kaupunginosan asuin- ja talousrakennusten sekä aita- ja porttirakenteiden kunnostamiseen ja ylläpitoon sekä harjoittamalla tiedotustoimintaa ja osallistumalla tarkoitusta tukevien koulutus- ja muiden tilaisuuksien järjestämiseen.

 

Vanhan huonokuntoisen leikkipaikan poisto Lapaluodosta

Tällä viikolla Lapaluodon vanhan koulun vieressä olevalta viheralueelta poistetaan siellä olevat erittäin huonokuntoiset leikkipuistovälineet. Tämän leikkipaikan on todettu tulleen elinkaarensa päähän ja siellä olevat leikkivälineet poistetaan, koska niistä voi olla vaaraa käyttäjilleen.

Kuntatekniikka

Raahe tarjoaa asukkailleen hiekoitushiekkaa kaupunginvarikolta noudettuna

Raahen kaupunki tarjoaa asukkailleen veloituksetta hiekoitushiekkaa vaihtelevien ja liukkaiden kelien johdosta. Nouto tapahtuu omiin ämpäreihin kaupunginvarikolta, os. Varikkotie 5 varikon aukioloaikoina ma–pe klo 7–15. 

Vihannissa hiekkaa voi noutaa Vihannin varikolta, os. Ouluntie 8.

Kaupunki kehittää leikkipuistoja

Leikkipuistojen listalta jo aiemmin poistuneen Velkaperänpuiston loppujen huonokuntoisten välineiden poisto on herättänyt keskustelua sosiaalisessa mediassa, joten on paikallaan kerrata päättäjien hyväksymää leikkipuistojen kehittämissunnitelmaa. Leikkipuistojen kehittämistarpeesta on tehty huolellinen selvitystyö vuonna 2018. Se pohjautui leikkipuistojen tilanteen kartoitukseen, asukaskyselyyn ja väestöselvitykseen. Rakennetun ympäristön lautakunta on hyväksynyt leikkipuistojen jakamisen kehitettäviin ja poistettaviin leikkipaikkoihin tarkoituksena nostaa leikkipuistojen tasoa palvelemaan paremmin asukkaita. Samalla on osoitettu vuotuinen investointimääräraha leikkipuistojen kohentamiseen.

Pitkäjänteisen työn tuloksena on saatu jo mukavasti parannusta leikkipaikoille. Ihan uusia leikkipuistoja on Härkätorin leikkipaikka ja Leppälinnunpuisto Pyhtilässä. Peruskorjauksen myötä uusittuja ovat Sofia Lybeckerin-, Tikkamäen-, Kyöpelinvuoren-, Eskelisen- ja Oravajärvenpuistot. Vihannissa on korjattu Velkaperänpuisto ja rakennettu Kirkkojärvenpuisto. Kaupunginmetsänpuisto II sai uuden ja monipuolisen keskusleikkivälineen ja muitakin parannuksia tehtiin.

Vastaavasti vanhoja, huonokuntoisia leikkipuistoja joudutaan poistamaan (Kuluttajaturvallisuuslaki 920/2011), jotta leikkipaikat pysyvät turvallisena. Turvallisuus on kuitenkin leikkipuistoissa tärkeä tekijä, joten pääosin 1980- ja 1990-luvulta peräisin olevien leikkipuistojen on todettu tulleen elinkaarensa päähän. Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) ohjeistaa poistamaan käytöstä vanhat leikkikenttävälineet siinä vaiheessa kun niistä voi olla vaaraa käyttäjilleen.

Lisätietoja

Työpäällikkö Sanna Kelhä
Kuntatekniikka
puh. 044 439 3510
sanna.kelha [at] raahe.fi

Musiikkileikkikouluryhmissä vielä tilaa

Muskariin! Laulua, soittoa, leikkiä ja kavereita - niistä on mukavat muskarit tehty!

Raahen musiikkiopiston kevätlukukauden opetus alkaa maanantaina 13.1. Alla olevissa muskariryhmissä on vielä hyvin tilaa innokkaille musisoijille:

 • Sisarusryhmä (3-6-vuotiaat, osallistutaan ilman aikuista) tiistaina klo 17.45-18.30
 • Perheryhmä (0-3-vuotiaat, osallistutaan yhdessä aikuisen kanssa) keskiviikkona klo 14.15-15.00
 • Taaperot (1-2-vuotiaat, osallistutaan yhdessä aikuisen kanssa) torstaina klo 15.00-15.45

Sisarus- ja perheryhmä sopivat erityisesti perheille, jotka haluaisivat useamman sisaruksen samaan muskariryhmään. Ryhmiin voi kuitenkin osallistua hyvin myös ilman sisarusta. Tervetuloa muskariin!

Ilmoittautuminen ja lisätiedustelut

Raahen musiikkiopiston toimisto, puh. 044 439 3420, raahen.musiikkiopisto [at] raahe.fi

Raahen Raatihuone tyhjenee remontin alta

Raatihuoneen henkilöstö ja toiminnot ovat evakossa tästä päivästä eli 9.1.2020 alkaen.

Raahen Raatihuoneen henkilöstö ja henkilöstön mukana myös palvelut ovat siirtyneet Brain Centerin alakerran tiloihin. Remontin seassa on tehty töitä jo pari kuukautta, mutta nyt melu ja pöly sekä muut remontin aiheuttamat häiriöt pakottivat siirtymään väliaikaisiin väistötiloihin.

Näillä näkymin Brain Centerillä pysytään vähintään maaliskuulle, mutta väliaikaisjärjestely voi remontin edistymisestä riippuen kestää myös kauemmin.

Brain Centerin osoite on Rantakatu 5, 92100 Raahe.

Rekrytointitapahtuma 16.1.2020

Nykyiset ja tulevat ammattilaiset! Tervetuloa tutkimaan useita kymmeniä avoimia työpaikkoja sekä opiskelupolkuja Raahen ja naapurikuntien alueelta. Tarjolla on tietoa myös kielikoulutuksista. Tapahtuma on kaksikielinen (suomi ja englanti).

Torstaina 16. tammikuuta klo 15–17
Tapahtumatalo Raahe, Kirkkokatu 28, 92100 Raahe.

Otathan CV:si mukaan!

Tapahtumassa mukana olevat toimijat

 • SSAB
 • Fennovoima
 • RAOS Project Oy
 • Titan-2
 • Häggblom
 • Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä
 • Raahen kaupunki
 • Oulaisten kaupunki
 • Kalajoen kaupunki
 • Merijärvi
 • Alavieska
 • Siikajoki
 • Pyhäjoki
 • Pohjois-Pohjanmaan TE-toimisto
 • Oulun yliopisto
 • Oulun seudun ammattikorkeakoulu
 • Centria-ammattikorkeakoulu
 • Raahen Porvari- ja Kauppakoulu
 • Koulutuskeskus Brahe
 • Koulutuskeskus JEDU
 • Raahe-opisto
 • Kalajoen Kristillinen opisto

Tapahtuma Facebookissa

Raahe-opiston lukuvuosi 2019-2020, kursseilla vapaita paikkoja, ilmoittaudu mukaan!

Opinto-ohjelma

Kurssitiedot löytyvät Raahen ja Pyhäjoen alueelle jaettavasta Raahe-opiston opinto-ohjelmasta ja Raahe-opiston verkkopalvelusta.
Painettu opinto-ohjelma jaetaan Raahessa ja Pyhäjoella keskiviikkona 7.8.2019.

Ilmoittautuminen Raahe-opiston kursseille Raahe-opiston verkkopalvelussa tai puhelimitse (puh. 040 135 6779 ja 0401356780). Ilmoittautua ei voi sähköpostilla tai tekstiviestillä.

Tulethan opiston kursseille tuoksutta, jotta kaikki voivat kursseille osallistua!

Lisätiedot

Raahe-opisto, puh. 040 135 6779, 040 135 6780, raaheopisto [at] raahe.fi.

Ilmainen kenkien nastoitus yli 64-vuotiaille

Raahen kaupunki tarjoaa ilmaisen kenkien nastoituksen 64 vuotta täyttäneille raahelaisille 5.11.2019 – 17.3.2020. Nastoituksia tehdään tiistaisin klo 9.00-11.30. Nastoituspäivät 2019 ovat 5.11., 19.11., 3.12. Nastoituspäivät 2020 ovat 7.1., 21.1., 4.2., 18.2., 3.3., 17.3.

Kampanjan aikana nastoitetaan yksi pari kenkiä kutakin kengäntuojaa kohti. Etu on henkilökohtainen, eikä sitä voi siirtää toiselle. Nastoitettavien kenkien tulisi olla tukevapohjaiset ja hyväkuntoiset onnistuneen lopputuloksen varmistamiseksi. Lenkkikenkiin ja ohutpohjaisiin kenkiin nastoja ei voi laittaa.

Toimi näin

 1. Varusta nastoitukseen tulevat kengät yhteystiedoillasi (nimi ja puhelinnumero). Kiinnitä yhteystiedot lapulla kenkään kiinni tai kirjoita yhteystiedot selkeästi kenkäpussiin.
 2. Vie kengät Raahen kampusalueelle, Vihannin varikolle tai Vihannin päivätoimintakeskus Kaverituvalle.
 3. Hae kengät kahden viikon kuluttua samasta paikasta, mihin ne jätit nastoitettavaksi.

Kenkien vastaanottopisteet

 • Raahen kampus, Rantakatu 7 E, 92100 Raahe
 • Vihannin varikko, Ouluntie 8, 86400 Vihanti
 • Vihannin päivätoimintakeskus Kaveritupa, Kirkkotie 13 as. 7, 86400 Vihanti. Kaveritupa on avoinna maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 8.30-14.00. Aukioloaikojen ulkopuolella kenkien tuomisesta voi sopia erikseen Kaverituvan ohjaaja Mira Sainilan kanssa, puh. 040 3110 446, mira.sainila [at] raahe.fi

Nastoituksen toteuttaa kuntouttava työpajatoiminta.

Energia-avustusten hakeminen ARA:sta käynnistyy

Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA myöntää avustuksia energiatehokkuutta parantaviin korjaushankkeisiin. Avustusta voivat hakea kerros- ja rivitaloyhtiöt, valtion tuella rahoitettuja vuokra-asuntoja ja asumisoikeusasuntoja omistavat yhteisöt sekä omakoti- ja paritalojen omistajat.  Avustus on haettavissa 2.1.2020 alkaen.  

Avustusta myönnetään korjaushankkeen kustannuksiin, jotka mm. liittyvät energiatehokkuuden parantamiseen, energian käytön tehostamiseen ja  sisäilmasto-olosuhteiden parantamiseen sekä esim. öljylämmityksestä luopumiseen ja rakennuksen eristeiden parantamiseen.

Lisätietoja ARA:n nettisivulta www.ara.fi Ajankohtaista tai sähköpostitse korjausavustus.ara [at] ara.fi ja puhelimitse puh. 029 525 0818 (henkilöasiakkaat) tai 029 525 0918 (yhteisöasiakkaat).  Neuvontapuhelin vastaa tiistaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin klo 9-11 ja klo 12-15 välisenä aikana.

Omakoti- ja rivitalotonttien myyntikampanja

Raahen kaupungilla on nyt myynnissä yli 100 tonttia kampanjahintaan 0,5-3 €/m2. Kampanjassa on mukana omakoti- ja rivitalotontteja sekä kaupunkikeskustan läheisyydessä viihtyville että omaa rauhaa rakastaville. Kampanjatontit sijaitsevat Honganpalon, Tarpion, Palonkylän, Vihannin, Haapajoki-Arkkukarin, Ylipään ja Alpuan alueilla.

Omakotitonttien koot ovat n. 700 - 5 000 m2 ja kampanjahinnat vaihtelevat n. 500 – 5 800 € välillä.
Rivitalotonttien koot ovat n. 3 000 - 8 000 m2 ja kampanjahinnat vaihtelevat n. 2 000 – 23 000 € välillä.

Kampanjahintaisia tontteja ei vuokrata. Tonttien varaamisesta peritään normaali varausmaksu, joka on omakotitalosta 200 € ja rivitalotontista 400 €. Varaus on voimassa 6 kuukautta.

Kampanja on voimassa vuoden 2021 loppuun saakka.

Vapaat tontit

Kaikkiin vapaana oleviin tontteihin pääsee tutustumaan Tonttipörssissä, josta löytyvät myös päivitetyt tonttikohtaiset myyntihinnat kampanjatonttien osalta. Omakotitonttien normaali myyntihinta vaihtelee noin 10 000 - 40 000 €:n välillä ja useimmat tontit voi vaihtoehtoisesti myös vuokrata, jolloin vuosivuokra on 4,5% myyntihinnasta. Rivitalotonttien tavanomainen hintaluokka on 40 000 – 135 000 €.

Tontteja selatessa Tonttipörssin karttanäkymää voi muokata mieleisekseen vasemman valikon avulla. Taustaksi voi valita esimerkiksi asemakaavan tai ilmakuvan. Lisäksi kartalle saa lisättyä paljon muuta tietoa, kuten julkiset palvelut, hiihtoladut ja muut ulkoilureitistöt. Tonttikuvaketta klikkaamalla aukeaa oikealle kyseistä tonttia koskevat lisätiedot ja suora linkki tontin varauslomakkeeseen.

Varaukset ja lisätiedot tonteista

Tontti-insinööri Juhani Leinonen, puh. 040 830 3194, juhani.leinonen [at] raahe.fi

Rakentaminen

Rakentamisen aloittamisesta tietoa antaa kaupungin rakennusvalvonnasta lupasihteeri Teija Viinikangas (puh. 040 135 6834, teija.viinikangas [at] raahe.fi). Rakentamisen luvat ja neuvonta onnistuvat kätevästi myös sähköisen lupapisteen kautta. Rakennustapaohjeet ja rakennettavuusselvitykset löytyvät uusien tonttien osalta kaupungin verkkosivuilta.

Vesiliittymät:

Raahen Vesi, Pirjo Kari, puh. 040 183 7497
Vihannin Vesi, Jussi Kruus, puh. 0440 212 701

Sähköliittymät:

Raahen Energia, Jari Uusivirta puh. 044 439 3923 ja Elina Kaski puh. 040 135 6796

Kaukolämpöliittymät: 

Raahen Energia ja Vihannin Lämpö Pekka Kivelä puh. 044 439 3902 ja Kaisu Kaasalainen 044 439 3907

Valokuituliittymät:

Raahen Kuitu Juha Kärsämä puh. 050 4770 260 ja Pirjo Isorinne puh. 050 436 9490 

Esteetön Raahe

Raahen kaupungin vammaispoliittinen ohjelma vuosille 2019-2022 mukaan esteettömyys on yksi tärkeimmistä tekijöistä vammaisten henkilöiden itsenäisen elämän ja osallisuuden toteuttamisessa. Esteettömyyteen sisältyy mm. liikkumisen helppouden lisäksi myös näkemis- ja kuulemisympäristön esteettömyys. Silloin on tärkeää, että rakennettu ympäristö on esteetöntä.

Tämän johdosta kaupunki ohjeistaa kivijalkamyymälöiden ja liikehuoneistojen omistajia mainostamisessa jalankulkuväylillä, pyöräteiden varsilla sekä kävelykadulla. Edelleenkään ei erillisiä lupia tarvita A-standeille tai mainoslehtistenjakamiseen. Liikehuoneistolla on oikeus pitää yhtä A-standia jalkakäytävällä tai pyörätiellä. Hyvä on huomioida erilaiset liikkujat kaupunki ympäristössä mm. A-standin sijoittelussa. Jalankulkijoille tulee varata vapaata kulkutilaa vähintään 1,5m. Mainoslaitteen saa sijoittaa enintään 0,8m päähän seinästä. Mainoskyltit eivät saa estää tai vaikeuttaa katujen kunnossapitoa. Mainoksista aiheutuvien mahdollisten vahinkojen korvausvastuu on mainoslaitteen omistajalla. Kaupunki tulee poistamaan vaaraa aiheuttavat tai liikennemerkkeihin tai –valopylväisiin asennetut mainoslaitteet välittömästi.

Kuntatekniikka

Nuorten kesätyöt 2020

Raahen kaupunki tarjoaa raahelaisille vuosina 2002-2004 syntyneille nuorille mahdollisuuden hakea joko Raahen kaupungin kesätyöpaikkaa (työn kesto 2 viikkoa) tai kesätyöseteliä yrityksiin (työn kesto 3 viikkoa). Etusijalla ovat hakijat, jotka eivät ole työllistyneet kaupungin kesärekryn kautta kesinä 2018-2019.

Nuori voi hakea joko kesätyöseteliä tai kaupungin kesätyöpaikkaa. Ei molempia.

Kaupungilla on tarjolla noin 200 kesätyöpaikkaa eri toimipisteissä (puistoalueet, kiinteistönhoito, päiväkodit, liikennepuisto, museot, ateria- ja puhtauspalvelut jne.) Työjakso kestää 2 viikkoa ja työaika on 30 h 24 min/vko. Kokonaisansio on noin 340 €.

Jos nuori hakee kaupungin kesätyöpaikkaa, kannattaa hänen kertoa myös erityisosaamisistaan (kielitaito, musikaalisuus jne.) ja harrastuksistaan tarkemmin hakemuksessa. Tietoja voidaan hyödyntää, kun työkohdetta valitaan nuorelle. Osassa toimipaikoista työskennellään myös lauantaisin.

Kesätyöseteleitä on jaossa 125 kpl. Kesätyösetelin saava nuori hankkii itse kesätyöpaikan haluamastaan yrityksestä. Nuori voi tiedustella alustavasti jo ennen hakemuksen jättämistä kesärekryyn mahdollisia kesäsetelityöpaikkoja yrityksistä. Kesäsetelityönantajalla tulee olla voimassa oleva y-tunnus. Yrityksen on maksettava ko. alan työehtosopimuksen mukaista palkkaa setelinuorelle vähintään 3 viikon ajan työajan ollessa 30 h 24 min/vko tai 91 h 12 min. kesäkuu-elokuu 2020. Kun kesätyösetelin ehdot ovat täyttyneet, Raahen kaupunki maksaa yrittäjälle nuoren kesätyöllistämisestä 250 € kesäsetelituen.

Kesärekry -hakemukset käsitellään Raahen kaupungin henkilöstöpalveluissa viimeistään maaliskuun puoliväliin mennessä. Kesätyöpaikan saaneille ilmoitetaan kesätyöpaikasta sähköpostitse ja kesätyösetelit postitetaan niitä saaneille kotiosoitteeseen.

Jos hakijan yhteystietoihin (sähköpostiosoite, kännykkänumero, osoite) tulee muutoksia hakemuksen jättämisen jälkeen, muuttuneet tiedot tulee päivittää hakemukseen hakuaikana tai ilmoittaa muutokset yhteyshenkilölle hakuajan päätyttyä.

Hakulomake Kuntarekryssä (hakuaika päättyy 10.2.2020)

Lisätietoja

Raahen kaupunki
Henkilöstöpalvelut
Anja Marjelund
henkilostopalvelut [at] raahe.fi
puh. 044 439 3222

Hyvää joulua Raahesta -joulukortit

Saimme juhlavuoden kunniaksi jakoon Hyvää joulua Raahesta -joulukortteja! Saatavilla Tapahtumatalolla Raahesalin lipunmyynnissä ja Raahen pääkirjastolla Joulutunnelmaa Wanhassa Raahessa -näyttelyn yhteydessä, olkaa hyvät!

Korttien kuvituksena ovat jouluisen piirustuskilpailumme voittajanelikon työt taiteilijoilta: Saila Kleine Staarman, Elli Flink, Hanna Nors-Kramsu ja Hanna Arvola.

Jäähallin yleisövuorot

Jäähalliin luistelemaan!

Ilmaiset yleisövuorot kaudella 2019-2020:

 • maanantaisin 13:55-14:55
 • keskiviikkoisin 13:55-14:55
 • sunnuntaisin 10:30-11:30

Sunnuntaivuoro voi peruuntua välillä jääkiekkopelien ja -turnausten vuoksi. Varmista sunnuntain vuoro puhelinnumerosta 044 439 3329 (jäähalli).

Lentokenttäkuljetukset Raahe-Oulu välillä

Matkalle lentäen, mutta kyyti puuttuu?

Pääset Raahesta Oulun lentokentälle ja takaisin näppärästi Airport taksin kyydillä. Liikennevuoroja kentälle ja takaisin on 4 kertaa joka arkipäivä. Asiakkaalle yhdensuuntainen matka maksaa 30-45 euroa matkan pituuden mukaan. Ryhmät ja lapset matkustavat edullisemmin: lapset puoleen hintaan ja alle 4-vuotiaat ilmaiseksi!

Taksi toimii kutsuliikenteenä, eli kyytiin ilmoittaudutaan etukäteen. Otaxi:n varausnumero 0600 300 10 toimii vuorokauden ympäri kaikkina päivinä. Raahen ydinkeskustan alueella taksi hakee veloituksetta matkustajat hotellilta, työpaikalta tai kotiovelta. Mikäli lento on myöhässä aikataulusta, taksi odottaa kyytiin ilmoittautuneita matkustajia ilman lisämaksua.

Palvelun tuottaa Pohjanmaan Taksi Oy Raahen seudun yrityspalveluiden kilpailuttamana. Uusi sopimus on voimassa marraskuun alusta 2019 lähtien. Kuljetuksen järjestämisen kustannuksiin osallistuvat Siikajoki, Raahe, Pyhäjoki sekä Kalajoki.

Aikataulut ja yksityiskohdat löytyvät liitteestä suomeksi, englanniksi ja venäjäksi.

Reitti

Siikajoki, Revonlahti Neste-huoltoasema
Raahe, linja-autoasema
Pyhäjoki, Hanhikivi
Pyhäjoki, S-market
Kalajoki, linja-autoasema
Kalajoki, Hiekkasärkät, ABC-huoltoasema

Kyytiin pääsee noutopisteiden lisäksi myös reitin varrelta linja-autopysäkeiltä ja 8-tien välittömästä läheisyydestä.