Ohje virtuaalitapahtumaan

Raahen kaupungin toimialat järjestävät verkossa reaaliaikaisia virtuaalitapahtumia. Kuntalaisena voit osallistua tapahtumiin järjestäjän luoman osallistumislinkin kautta. Tässä ohjeessa kerrotaan, miten osallistut Microsoft Live Event -virtuaalitapahtumaan.

Kuinka osallistun virtuaalitapahtumaan?

 1. Osallistu virtuaalitapahtumaan klikkaamalla tapahtuman osallistumislinkkiä. Löydät osallistumislinkin virtuaalitapahtumat -sivulta. Osallistumislinkkejä voidaan jakaa myös esimerkiksi sähköpostitse tai sosiaalisessa mediassa. Tapahtumajärjestäjän tekemistä asetuksista riippuu, onko tilaisuus avoin kaikille vai ainoastaan määritellylle osallistujajoukolle. Osallistuminen ei vaadi erillisiä tunnuksia.

   
 2. Valitse, millä tavalla liityt tapahtumaan. Jos osallistut tilaisuuteen tietokoneella, voit osallistua joko Teams-sovelluksella (valitse Avaa Teams) tai verkkoselaimen kautta. Jos sinulla ei ole Teams-sovellusta, etkä halua sovellusta ladata, valitse Katso sen sijaan verkossa (kuva 1).
  Microsoft Teamsin www-sivu, missä on valittavana virtuaalitapahtuman erilaiset liittymislinkit.
  Kuva 1. Teams Live Event -tapahtumaa voit seurata verkkoselaimella tai Teams-sovelluksella.
  Jos osallistut tilaisuuteen matkapuhelimella tai tabletilla, lataa maksuton Teams-sovellus laitteesi ehdottamasta sovelluskaupasta. Sovelluksen lataaminen ei edellytä tiliä tai kirjautumista Teamsiin.

   
 3. Jos lähetys on käynnissä, olet suoraan mukana tapahtumassa. Jos tapahtuma ei ole vielä alkanut, näet ruudulla tekstin Livetapahtuma ei ole alkanut. Odota rauhassa tilaisuuden alkamista. Voit odotellessa tutustua sinulle tarjolla oleviin hallintatoimintoihin.

   
 4. Kun tilaisuus on ohi, lopeta tapahtuma itseltäsi Poistu-painikkeella.

Digikuu Oy/Teams Live Events: Tapahtumaan liittyminen (osallistuja) -videotallenne (3:19 min.).

Mitä voin virtuaalitapahtumassa tehdä?

Kunnan asukkaana voit osallistua virtuaalitapahtumaan katsojana. Et voi jakaa tapahtumassa ääntä tai videota, mutta voit useimmissa tapahtumissa olla vuorovaikutuksessa esittäjien ja muun yleisön kanssa Kysymykset ja vastaukset -osion kautta. Voit valita, lähetätkö kysymykset ja kommentit anonyymisti vai omalla nimelläsi. Tapahtumajärjestäjä moderoi keskustelua: hän voi vastata sinulle yksityisesti tai pistää kommenttisi muiden nähtäville keskusteluosioon.

Sinulla on myös käytössä omaan katseluusi liittyviä hallintatoimintoja. Näiden avulla voit kelata videotallennetta taaksepäin sekä säätää äänenvoimakkuutta ja videon laatua.

Ongelmia?

 • Virtuaalitapahtumassa tuetut pöytäkoneen verkkoselaimet: Chrome (viimeiset kolme versiota), Microsoft Edge RS2 tai uudemmat versiot, Firefox (viimeiset kolme versiota), Safari.
 • Tuetut käyttöjärjestelmät: Windows 7 tai uudempi (32- ja 64-bittinen), macOS X 10.10 ja uudemmat versiot
 • Tuetut mobiilikäyttöjärjestelmät: Android 4.4 ja uudemmat versiot, iOS 10 ja uudemmat versiot.  Jos osallistut tilaisuuteen mobiilisti, sinulla pitää olla ladattuna Teams-sovellus. Mobiilisti ei voi osallistua verkkoselainten kautta.
 • Varmista, että selaimesi sallii kolmannen osapuolen evästeet.