Galleria Myötätuulen kesän ja syksyn näyttelyt

Tapahtumatalo Raahessa sijaitsevan Galleria Myötätuulen kesässä ja syksyssä on nähtävillä erittäin monipuolinen kattaus kotimaista taidetta. Puolen vuoden mittaan tullaan näkemään maalauksia, tekstiilitaidetta, valokuvia, videoita, veistoksia sekä osin kirjallisuutta sivuavaa elämyksellistä taidetta.

Galleria Myötätuulen kesä-syksy 2019

Heinä-elokuu

Sanna Krook: Teräsmiehen tytär, avajaiset to 27.6. klo 18

Pekanpäivillä Galleria Myötätuulessa avataan Sanna Krookin valokuvanäyttely Teräsmiehen tytär. Krook on kuvannut teräsmiehen tyttären silmin vuoden 2018 aikana Raahessa SSAB:n terästehtaalla sen kiehtovaa miljöötä, tehtaalla työskenteleviä ihmisiä sekä tehtaan ympärille kasvanutta 70-luvun omakotitaajamaa Raahessa. Krook on Pattijoella syntynyt oululainen valokuvaaja sekä viestinnän ammattilainen. Näyttely on esillä 28.6.-16.8.2019.

Elo-syyskuu

Työryhmä Vanha Villatehdas: Jari Huhta, Helena Kaikkonen, Leena Kangas, Päivi Pussila, Vesa Ranta ja Kari Södö, avajaiset 23.8. klo 18

Elokuussa Taiteiden yössä perjantaina 23.8. avataan oululaisen työryhmän, Vanhan Villatehtaan, taiteilijoiden näyttely. Mukana näyttelyssä on kuusi Oulun Pikisaaren Vanhassa Villatehtaassa työskentelevää taiteilijaa: Jari Huhta, Helena Kaikkonen, Leena Kangas, Päivi Pussila, Vesa Ranta ja Kari Södö. Heiltä on luvassa monipuolinen ja mielenkiintoinen näyttelykokonaisuus, joissa teemoina ovat ilo, leikki, maisema, läsnäolo, aika, muisti, luonto ja ihminen. Näyttely on esillä syyskuun loppupuolelle saakka.

Lokakuu

Sofi Häkkinen ja Riku Nieminen: All Inclusive

Lokakuussa Galleria Myötätuulessa nähdään pitkästä aikaa mm. videotaidetta, kun Sofi Häkkinen ja Riku Nieminen tuovat esille näyttelynsä All Inclusive. Teoskokonaisuus on saanut alkunsa kiinnostuksesta all inclusive -lomakohteisiin, noihin eriskummallisiin ja niin kiehtovan karmiviin keitaisiin. Pinnan alla kuplii luonnollisuuden ja luonnottomuuden ajatus. Näyttely koostuu valokuvasta, videosta ja veistoksista, joiden avulla taiteilijat syventyvät hotellikeitaiden vääristyneeseen todellisuuteen. Näyttely avataan 3.10. ja se on esillä 1.11. saakka.

Marras-tammikuu

Unikudelmia – näyttely suomalaisen kirjallisuuden unista ja unelmista

Marraskuussa Galleria Myötätuulessa avataan kulttuuripalveluiden suursatsaus taidekasvatukseen eli oululaisen kulttuuritalo Valveen tuottama näyttely Unikudelmia – näyttely suomalaisen kirjallisuuden unista ja unelmista. Unikudelmia on erityisesti lapsille ja nuorille suunniteltu elämyksellinen näyttelymaailma sekä aikuisiakin ihastuttava taidekokemus. Näyttelyä on ollut tekemässä iso joukko oman alansa ammattilaisia: ydintyöryhmässä ovat mukana Anna Anttosen ja Kati Inkalan lisäksi Heidi Kesti, Petri Haapakoski, Anssi Laiho, Maria Littow sekä Tiina Paaso. Unikudelmia on esillä Galleria Myötätuulessa 13.11.2019 – 15.1.2020.

Lisätiedot

Raahen kulttuuripalvelut, kulttuuri [at] raahe.fi
Tapahtumatalo Raahe > Galleria Myötätuuli

Tummista ja keltaisista puupalikoista koottu teos, koko 274 x 165 X 142 cm.
Kari Södön teos "Anna kaikkien kukkien kukkia" 2017. Kuva: Raahen kulttuuripalvelut.

Jaa sosiaalisessa mediassa