Jorma Luhdan valokuvia Galleria Myötätuulessa

Galleria Myötätuulen maaliskuun näyttely on Oulun aluetaidemuseon kiertonäyttely, Jorma Luhdan Vaeltajat - Valokuvia tunturiylängöiltä. 

Haukiputaalainen Jorma Luhta (s.1951) on paitsi mestarillinen luontokuvaaja, myös eloisa kertoja. Hänen ensimmäinen valokuvakirjansa ilmestyi jo vuonna 1973, ja sen jälkeen hän on kuvannut muun muassa lintujen elämää, Lapin aapoja ja öisiä metsiä. Luhta on saanut kahdesti valokuvataiteen valtionpalkinnon, alan korkeimman tunnustuksen Suomessa. Kahtena vuonna hänen teoksensa on valittu vuoden parhaaksi luontokirjaksi.

Oulun aluetaidemuseon kiertonäyttely perustuu Jorman Luhdan Vaeltajat -valokuvakirjan kuviin (Maahenki 2014.) Keskeisenä ideana kirjaprojektissa oli vaeltaa mahdollisimman paljon Pohjoismaiden tunturiylängöillä omin lihasvoimin, siis kävellen ja hiihtäen. Luhta kuvitteli löytävänsä Pohjolan viimeiset koskemattomat erämaat, mutta toisin kävi.

Näyttely on nähtävissä Tapahtumatalo Raahessa, kolmannessa kerroksessa 22.3. saakka. Avoinna galleria on arkisin klo 10-17 ja sinne on vapaa pääsy.

Lisätiedot

Raahen kulttuuripalvelut/Galleria Myötätuuli, tapahtumatalo [at] raahe.fi, puh. 044 439 3330.

Talvimaisemassa pieni, karvainen eläin kameran objektiivin sisällä.
Kuva: Jorma Luhta