Raahen seudulle on avattu yhteinen Raaseli-verkkokauppa

Raahen seudun yhteisestä kauppapaikasta Raaselista pääsee nyt ostamaan paikallisten yritysten lahjakortteja. Verkkokauppa on ollut pystyssä reilun viikon ajan ja jo nyt ostettavana on yli 50 lahjakorttia. Asiakkaiden käytettävissä ovat kaikki tavanomaiset verkkomaksutavat turvallisen Checkout-palvelun kautta.

Siirry Raaseli-kauppaan

Verkkokaupan ovat kehittäneet yhteistyössä Raahen seudun kehitys ja ResComi Oy. Kaupalla halutaan tukea paikallisia yrityksiä, jotta nämä voisivat saada tuloja lahjakorttien myynnistä koronapandemiankin aikana. Lisäksi Raaselin avulla halutaan auttaa asiakkaita löytämään ja käyttämään avoinna olevia kotiinkuljetus- ja noutopalveluita, kotiin tuotavia palveluita ja seudulla jo toimivia paikallisia verkkokauppoja.

Meidän alueellamme on käyty kauppaa jo 1600-luvulta asti ja sitähän ei mikään pandemia pysäytä, kun yhdessä niin päätämme. Ostamalla Raaseli-kaupan tuotteita ja palveluita varmistat sen, että meillä on jatkossakin paikallista tarjontaa.

Raaseliin liittyminen on yrityksille ilmaista

Raahen, Siikajoen ja Pyhäjoen yritykset voivat liittyä Raaseliin täysin ilmaiseksi. Toimialarajoituksia kaupassa ei ole ja yritykset voivat myydä ja/tai mainostaa mitä tahansa kuluttajille tarkoitettuja tuotteita ja palveluita.

Lahjakorttien myynnin lisäksi Raaselissa voi mainostaa veloituksetta omia kotiinkuljetus- tai noutopalveluitaan sekä kotiin tarjottavia palveluita, ja ohjata asiakkaita omiin kanaviinsa tilauksia tekemään. Halutessaan yrityksen ei siis tarvitse laittaa yhtään lahjakorttia myyntiin, vaan Raaselia saa käyttää myös pelkästään markkinointitarkoitukseen, jotta asiakkaat löytäisivät tuotteet ja palvelut paremmin.

Ohje yrityksille lyhyesti

  1. Rekisteröidy kauppaan.
  2. Kun yrityksen tiedot on tarkistettu, saat vahvistussähköpostin rekisteröitymisen onnistumisesta.
  3. Lisää verkkokauppaan haluamasi lahjakortit (max. 5 kpl) JA/TAI yrityksesi mainos, jolla houkuttelet asiakkaita omiin kanaviisi tutustumaan tarkemmin tai tekemään ostoksia sen kautta (1 kpl).
  4. Muista tehdä sellainen kuvaus yrityksestäsi, että uudetkin asiakkaat tietävät mitä myyt ja lisätä hyvä kuva huomion herättämiseksi.

Rekisteröitynyt yritys pääsee täydentämään ja muuttamaan tietojaan hallintapaneelin kautta milloin tahansa. Ainoastaan myydyistä lahjakorteista peritään pieni palkkio verkkomaksujen mahdollistamiseksi (1€/kortti + 5%), mutta muuten yrityksille ei tule Raaseli-kaupasta mitään kustannuksia.

Raaseli-kauppaa kehitetään edelleen

Verkkokauppa haluttiin toimintaan mahdollisimman äkkiä ja sitä kehitetään edelleen. Sekä ostajat että myyjät voivat jättää palautetta kaupan toimivuudesta sivujen kautta ja esittää samalla kehitysehdotuksia, jotta ostoskokemuksesta saadaan mahdollisimman sujuva ja mukava. 

Tällä hetkellä esimerkiksi lahjaksi ostaminen ei ole vielä mahdollista, vaan lahjakortin ostanut voi siirtää sen itse eteenpäin haluamalleen henkilölle. Myös ostoskori-palvelu on työn alla, joten lahjakortteja voi toistaiseksi ostaa yhtä lajia kerrallaan.

Seudulla jo valmiiksi toimiville verkkokaupoille tullaan lisäämään mainostusmahdollisuus samaan osastoon kotiinkuljetus- ja noutopalveluiden kanssa. Rekisteröitymisen voi kuitenkin käydä tekemässä heti ja lisäämässä oman mainoksen ja yhteystiedot jo valmiiksi Raaseli-kauppaan.

Lisätiedot

Riitta Palosaari
puh. 040 830 3198
riitta.palosaari [at] raahe.fi
Raahen seudun kehitys

www.raahenseudunkehitys.fi
 

Raaseli-verkkokaupan etusivulla on historiallisesti pukeutuneita teatterilaisia laivan kannella.
Raaselin etusivulla on Raahen Teatterin väkeä Pookki Flakkaa Raahen Meripäivillä. Kuva: Matti Hämäläinen.

Jaa sosiaalisessa mediassa