Seminaarin kevätmessut 25.5. klo 11-15

Toukokuun viimeisenä viikonloppuna järjestetään Raahen vanhalla kampusalueella uudenlainen tapahtumakokonaisuus Seminaarin kevätmessut, joka kokoaa Siivouspäivän kirpputorin, perinnerakentamismessut ja erilaiset kevätvalmistelut yhteen pakettiin. Seminaarin kevätmessut järjestetään osoitteessa Rantakatu 7-9 lauantaina 25.5. klo 11-15.

Perinnekorjausalan ammattilaisia ja tietoiskuja

Perinnerakentamismessuille saapuu Wanhan Raahen perinnemestarin kutsumana perinnekorjausalan ammattilaisia esittelemään palveluitaan ja tuotteitaan. Lisäksi järjestetään tietoiskuja teemoilla perinteiset puutarha- ja pihakasvit sekä puukaupunkien aidat ja portit. Näistä aiheista tulevat puhumaan Aspegrenin puutarhan puutarhuri Ari Vainionpää ja arkkitehti Liisa Ranto-Oikari, Pohjois-Pohjanmaan Ely-keskuksen pitkäaikainen rakennusperinnön hoidosta vastannut asiantuntija.

Kirppistelyä seminaarialueen pihalla

Samana päivänä vietetään valtakunnallista Siivouspäivää ja sen hengessä seminaarialueen piha on kirppistelijöiden käytössä. Nyt laitetaan tavarat kiertoon hyvän sään aikana! Siivouspäivän kirpputorin myyntipaikat ovat maksuttomia, paikkoja ja pöytiä on rajallisesti. Paikat täytetään saapumisjärjestyksessä, ei ennakkoilmoittautumista. Jokainen myyjä huolehtii omasta myyntipisteestään, sen pystyttämisestä ja siivoamisesta.

Inspiraatioita kevätvalmisteluihin

Päivän anti pitää sisällään myös muuta keväistä ohjelmaa: luvassa on mm. kasvienvaihtopäivä puutarhalla sekä Seminaarin puutarha-arboretumin esittelyä. Mukana on myös eri toimijoita ja yhdistyksiä. Hakalan vanha bussi kuljettaa ihmisiä keskustasta seminaarille sekä takaisin keskustaan ja kävelykadun kauppaliikkeisiin klo 11-15 välillä.

Lisätietoja:

Seminaarin kevätmessut -tiimi
Raahen kaupunki
Hanketoiminta ja kehittäminen
puh. 040 130 3889 / hanketoiminta [at] raahe.fi

Perinnerakentamismessujen myyntipaikat ja muut tiedustelut:
Wanhan Raahen Perinnemestari
Sari Alajoki
puh. 040 135 7060 / sari.alajoki [at] raahe.fi

Tapahtumasivu facebookissa

Seminaarin vanha harjoituskoulu keväisenä päivänä, edustallaan ihmisiä.
Kuva: Raahen kaupunki / Hanketoiminta ja kehittäminen.