Hakeminen

Raahen musiikkiopistoon opiskelemaan voivat hakeutua musiikista kiinnostuneet. Ensisijaisesti opiskelupaikat on suunnattu lapsille ja nuorille, mutta myös aikuisten on mahdollista opiskella musiikkiopistossa.

Musiikkiopiston valintakokeet järjestetään keväällä siten, että ilmoittautumisaika on 7.6.2020 saakka ja soveltuvuustestit toteutetaan elokuussa. Hakijalla ei tarvitse olla aikaisempia musiikkiopintoja soveltuvuuskokeeseen tullessaan tai vielä varmaa tietoa siitä, mitä soitinta haluaisi soittaa. Solistisen opiskelupaikan lisäksi 4-8-vuotiaat lapset voivat hakea soitinvalmennuspaikkaa, mikä antaa mahdollisuuden tutustua leikinomaisesti soittamiseen. Valmennuspaikan kautta on mahdollista siirtyä myöhemmin opiskelemaan solistisella oppilaspaikalla.

Soitinvalikoima Raaheen musiikkiopistossa on laaja: instrumentikseen on mahdollista valita viulu, alttoviulu, sello, kontrabasso, nokkahuilu, huilu, klarinetti, oboe, saksofoni, fagotti, kantele, kitara, sähkökitara, lyömäsoittimet, harmonikka, piano, urut, laulu sekä vaskipuhaltimista trumpetti, kornetti, alttotorvi, käyrätorvi, pasuuna ja baritonitorvi.

Oppilasvalinnat tehdään heti valintakokeiden jälkeen elokuussa. Uusien oppilaiden valintaa määrittävät vapautuvat oppilaspaikat, ja joskus hakijalle voidaan tarjota valintakokeessa vaihtoehtoista soitinta, jotta mahdollisuus päästä opiskelemaan olisi varmempi. Hakijoita sijoitetaan vapautuville oppilaspaikoille instrumenteittain myös pitkin lukuvuotta.

Ilmoittautuminen valintakokeisiin osoitteessa https://raahe.inschool.fi/browsecourses
Lisätietoa tarvittaessa puh. 044 439 3420 tai 040 135 6921.