Opiskelu

Raahen musiikkiopisto on seutukunnallinen taideoppilaitos, jossa opetetaan lapsille ja nuorille musiikkia taiteen perusopetuksen musiikin laajan oppimäärän mukaisesti. 

Opinnot jakaantuvat perusopintoihin ja syventäviin opintoihin. Opetettavat aineet jakautuvat solistisen aineen instrumenttiopintoihin ja musiikin perusteisiin. Perusopinnot suoritetaan pääsääntöisesti peruskouluikäisenä ja syventävät opinnot tämän jälkeen. Opetusta annetaan myös musiikkileikkikoulussa ja avoimella osastolla. Taiteen perusopintoihin opiskelijat valitaan soveltuvuuskokeen perusteella, musiikkileikkikouluun ja avoimelle osastolle ilmoittautumisen kautta.

Soittamisen alkeita voi opiskella myös valmennusoppilaspaikalla, joille otetaan noin 4–8-vuotiaita lapsia tutustumaan instrumenttiopintoihin. Osassa viulunsoitonopetusta käytetään Suzuki-metodia, jossa lähtökohtana on soiva mielikuva musiikista. Yksilöopetuksen rinnalla oppilaat osallistuvat alusta alkaen ryhmätunneille. Oppilasvalinnan perusteena on haastattelu, jossa myös huoltaja on mukana.

Raahen musiikkiopistossa opetettavia instrumentteja ovat huilu, oboe, klarinetti, fagotti, saksofoni, trumpetti, käyrätorvi, pasuuna, altto/tenori/baritonitorvi, tuuba, lyömäsoittimet, viulu, alttoviulu, sello, kontrabasso, piano, urut, kitara, harmonikka, kantele ja laulu sekä vapaa säestys. Osaava opettajakunta koostuu kunkin instrumentin erityisosaajista.