Opiskelijainfo

Tervetuloa opiskelemaan Raahe-opistoon!

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu kursseille opinto-ohjelmassa esitettyjen ohjeiden mukaisesti. Ota tarvittaessa yhteyttä päätoimisiin opettajiin/henkilökuntaan löytääksesi juuri itsellesi sopivan kurssin. Jos sinulla on erääntyneitä kurssimaksuja et voi ilmoittautua uusille kursseille.

Voimme aloittaa uuden kurssin jos ilmoittautuneita on Raahessa vähintään 10, Pyhäjoella ja Vihannissa vähintään 7. Jos kurssilaisten määrä laskee alle säädetyn rajan, ryhmä lopetetaan tai yhdistetään toiseen ryhmään.

Kurssit ovat avoimia kaikille ja ne täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Joukossamme saattaa olla allergisia, otathan sen huomioon, etkä käytä hajusteita.

Peruuttaminen

Opiskelijan ennakkoilmoittautuminen on sitova. Peruutuksesta on aina ilmoitettava opiston toimistoon. Jos peruutusta ei tule kolmea päivää ennen kurssin alkua, opisto perii 10 € peruutusmaksua.

Peruuntumisesta ilmoitamme - alkamisesta emme

Jos kurssille on ollut ennakkoilmoittautuminen, mutta kurssi ei jostakin syystä toteudukaan, opisto ilmoittaa kurssin peruuntumisesta tekstiviestillä tai soittamalla. Kurssin alkamisesta emme ilmoita erikseen. Jos kurssista ei tulee peruutusta kurssi alkaa opinto-ohjelman mukaisesti.

Varasijat

Ilmoittautuneen paikalle otetaan varalla oleva opiskelija, jos ilmoittautunut ei ole paikalla ensimmäisellä kokoontumiskerralla. Kurssimaksua ei palauteta jos osanottaja keskeyttää kurssin.

Oppimateriaali

Oppimateriaalin sekä opiskelu- ja työtarvikkeet opiskelija maksaa ja yleensä myös hankkii itse.

Kurssimaksut
 • Kurssimaksut on ilmoitettu jokaisen kurssin kohdalla erikseen.
 • Kurssimaksusta lähetetään lasku postitse Itellan kautta.
 • Työttömät ja opiskelijat saavat 30 %:n ja eläkeläiset 15 %:n alennuksen normaalista kurssimaksusta. Alennuksen saadakseen opiskelija opiskelun tulee olla päätoimista, työttömän täytyy olla aktiivisena työnhakijana.
 • Muistathan huolehtia maksut ajallaan. Eräpäivän jälkeisen maksujen valvonnan hoitaa perintätoimisto Intrum Justitia Oy. Maksukehotukseen lisätään 5 € muistutusmaksu ja korkolain mukainen viivästyskorko.
 • Muutamat erityiskurssit (mm. yleisluennot) ovat maksuttomia.
 • Kurssimaksuja ei palauteta jos osanottaja keskeyttää kurssin.
 • Kurssimaksuja ei palauteta myöskään opistosta johtumattomista/riippumattomista syistä
 • Kurssimaksut ovat tulevaisuuslautakunnan hyväksymiä.
Liikunta- ja kulttuurisetelit

Raahe-opistolla käyvät maksuvälineenä

 • TYKY-kuntoseteli + kulttuuriin ja liikuntaan
 • SMARTUM-liikuntaseteli liikuntaan
 • SMARTUM-liikunta- ja kulttuuriseteli liikuntaan ja kulttuuriin
 • ePassi

Kurssimaksusta lähetetään lasku kotiin,

 •  jonka voi käydä maksamassa seteleillä Raahen kaupungin Palvelutoimiston kassalle, os. Braincenter, Rantakatu 5 D, 3. kerros.
 •  tai jos maksat  mobiilisovelluksella, odota lasku kotiin. Valitse Raahe-opisto / liikuntapalveluntarjoaja tai Raahe-opisto / kulttuuripalveluntarjoaja. 

 

 
Materiaalimaksu

Kursseilla, joihin opettaja hankkii materiaalin, peritään kurssimaksun lisäksi materiaalimaksu. Materiaalimaksu maksetaan opettajalle.

Todistus

Säännöllisesti ryhmän työskentelyyn osallistunut opiskelija saa pyynnöstä lukukauden lopussa läsnäolotodistuksen, säännöllinen läsnäolo 3/4 tunneista. Kahta vuotta vanhemmista todistuksista laskutamme 10 €. Saat opiskelutodistuksen soittamalla puh. 040 135 6779 tai 040 135 6780.

Palaute

Palautetta kurssista voit antaa suoraan kurssin opettajalle. Kauden lopussa suoritamme arviointia sähköpostin kautta tulevalla arviointilomakkeella. Ilmoita toimiva sähköpostiosoitteesi ilmoittautuessasi.

Voit ottaa meihin yhteyttä myös sähköisellä Yhteydenotto -lomakkeella, kun valitset toimipisteemme vastaanottajaksi.

Kuvassa mosaiikkipallo jossa kukkakoristeita.
Kuva Raahe-opisto