Hakeminen

Palvelunohjaus

Palvelunohjauksesta saat ohjausta ja neuvontaa varhaiskasvatuksen asioihin liittyen (esim. päiväkotipaikan hakeminen). Palvelunohjauksesta vastaa Anne Viinikangas, puh. 040 135 7059. Ellei numero vastaa, voit jättää viestin tai soittopyynnön.

Varhaiskasvatuspaikan hakeminen

Varhaiskasvatuspaikkoja haetaan ns. jatkuvan haun periaatteella. Määräaika hakemuksen jättämiselle riippuu perusteesta, jolla hoitopaikkaa haetaan. Pääsääntöisesti hakemus tulee tehdä neljä (4) kuukautta ennen kuin lapsi tarvitsee hoitopaikan.

Mikäli hoidon alkamisajankohta ei ole ennakoitavissa ja hoitopaikan tarve johtuu työllistymisestä, opiskelusta tai koulutuksesta, hoitopaikkaa on haettava niin pian kuin tarpeen alkamisajankohta on tiedossa, kuitenkin vähintään kaksi (2) viikkoa ennen hoidon tarpeen alkamista.

Koulujen loma-ajat sekä juhlapyhät rajaavat varhaiskasvatuksen tarjontaa. Mikäli lapsi tarvitsee hoitoa työstä tai opiskelusta johtuen loma-aikoina, täytetään erillinen varauslomake.

Tutustu aiheeseen myös Raahen varhaiskasvatuksen tuottaman videon kautta:

Varhaskasvatuspaikan hakeminen -video (2:08 min.). Videon toteutus: Anni Haarala. Video on tekstitetty. Katso video suurikokoisena uudessa selainikkunassa.

 

Sähköinen asiointi

Raahen kaupungin varhaiskasvatuspalveluissa voit asioida sähköisesti: Varhaiskasvatuksen sähköinen asiointi. Sähköinen asiointi edellyttää vahvaa tunnistautumista. Tunnistautumista varten tarvitset verkkopankkitunnukset, mobiilivarmenteen tai varmennekortin. Asiointipalvelun käyttö on mahdollista myös yhteiseurooppalaisella elDAS-tunnistautumisella.

Toivomus on, että vanhemmat käyttäisivät sähköistä asiointia. Asiointipalvelun kautta voit hakea hoitopaikkaa varhaiskasvatukseen, laskea varhaiskasvatuksen asiakasmaksun, ilmoittautua esiopetukseen sekä ilmoittaa lapsen hoitoajat.

Jos haet hoitopaikkaa useammalle lapselle, täytä jokaisesta hoitopaikkaa hakevasta lapsesta oma, sähköinen hakemus. Mikäli hakemuksen lähettämisessä tulee virheilmoitus, ilmoita asiasta toimistosihteereille. Tarvittaessa löydät hakemuksesta myös tulostettavan version tämän sivun liitetiedostoista. Tulostetun lomakkeen voit lähettää postitse päivähoitotoimistoon.

Lapsi leikkii hiekkalaatikolla.
Kuva: Pixabay.
Varhaiskasvatuksen neuvonta / Palvelunohjaus
Anne Viinikangas
Puh. 040 135 7059
Toimistosihteerit
Outi Laukkanen
Puh. 040 830 3017
Auli Pehkonen
Puh. 040 830 3019