Hakeminen

Palvelunohjaus

Palvelunohjauksesta saat ohjausta ja neuvontaa varhaiskasvatuksen asioihin liittyen (esim. varhaiskasvatuspaikan hakeminen).

Varhaiskasvatuspaikan hakeminen

Varhaiskasvatuspaikkoja haetaan ns. jatkuvan haun periaatteella. Määräaika hakemuksen jättämiselle riippuu perusteesta, jolla varhaiskasvatuspaikkaa haetaan. Pääsääntöisesti hakemus tulee tehdä neljä (4) kuukautta ennen kuin lapsi tarvitsee hoitopaikan.

Hakemus on kuitenkin syytä tehdä heti, kun hoidontarpeen ajankohta on tiedossa.

Mikäli hoidon alkamisajankohta ei ole ennakoitavissa ja hoitopaikan tarve johtuu työllistymisestä, opiskelusta tai koulutuksesta, varhaiskasvatuspaikkaa on haettava niin pian kuin tarpeen alkamisajankohta on tiedossa, kuitenkin vähintään kaksi (2) viikkoa ennen hoidon tarpeen alkamista.

Sähköinen asiointi

Raahen kaupungin varhaiskasvatuspalveluissa voit asioida sähköisesti: Varhaiskasvatuksen sähköinen asiointi. Sähköinen asiointi edellyttää vahvaa tunnistautumista. Tunnistautumista varten tarvitset verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenteen.

Asiointipalvelu toimii parhaiten, kun käytät Chrome-selainta!

Asiointipalvelun kautta voit hakea hoitopaikkaa varhaiskasvatukseen, hakea leikkitoimintaan, ilmoittautua esiopetukseen, tehdä muutosilmoitukset sekä ilmoittaa tulotietosi.

Jos haet varhaiskasvatuspaikkaa useammalle lapselle, täytä jokaisesta lapsesta oma, sähköinen hakemus. Mikäli hakemuksen laatiminen ei onnistu, ilmoita asiasta toimistosihteereille. Tarvittaessa löydät hakemuksesta myös tulostettavan version tämän sivun liitetiedostoista. Tulostetun lomakkeen voit lähettää postitse varhaiskasvatuspalveluihin.

Lapsi leikkii hiekkalaatikolla.
Kuva: Pixabay.
Varhaiskasvatuksen neuvonta / Palvelunohjaus
Sanna Ilmakangas
Puh. 040 130 8213
Toimistosihteerit
Maisa Haapakoski
Puh. 044 439 4377
Tanja Hartikka
Puh. 040 130 3873