Ohjaajahaku Raahen Harrastamisen Suomen malli -hankkeen harrastuksiin lukuvuodelle 2024 - 2025

Raahen peruskouluilla toimivalle Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamalle Harrastamisen Suomen malli -hankkeelle on myönnetty jatkorahoitusta tulevalle lukuvuodelle 2024-2025. Raahessa hanke kantaa nimeä HATARA eli Harrastus Taskuun Raahessa. Hankkeessa ovat mukana kaikki Raahen peruskoulut

Hankkeen tarkoituksena on tarjota jokaiselle peruskoululaiselle maksuton ja mieluisa harrastus koulupäivän yhteydessä. Harrastustoiminta on oppilaslähtöistä, säännöllistä eikä vaadi aikaisempaa harrastuneisuutta. Hankkeessa pyritään tavoittamaan myös niitä lapsia ja nuoria, joilla ei ole vielä harrastuksia. Suurin osa harrastuksista järjestetään kouluilla, mutta osa toteutetaan keskusta-alueen tiloissa. Harrastustarjonta suunnitellaan oppilaiden toiveiden pohjalta ja toiminta on tarkoitus juurruttaa pysyväksi osaksi kunnan harrastustarjontaa.

Etsimme nyt ensi lukuvuodelle ohjaajia erilaisiin harrastuksiin, kuten esimerkiksi liikuntaryhmiin (esim. palloilulajit, parkour, monilajikerhot) sekä kuvaamataito- , käsityö/kädentaidot- , metsästys- ja erätaidot- , media/koodaus-  ja ruoanlaittoryhmiin. Otamme vastaan myös uusia ehdotuksia harrastusryhmille! Toteutuvat harrastusryhmät varmistuvat elo-syyskuussa, kun oppilaat ovat ilmoittautuneet ryhmiin.

Harrastusryhmiä pidetään kerran viikossa (kerhokerran kesto 60 min). Harrastuskerhot sijoittuvat iltapäivään (n. klo 13-16). Harrastuskerhot aloittavat toimintansa syyskuussa 2024 ja toiminta jatkuu toukokuuhun 2025 saakka. Koulujen loma-aikoina ei ole harrastustoimintaa..

Oletko kiinnostunut ohjaamaan harrastustoimintaa lukuvuonna 2024-2025? Ohjaamisesta kiinnostuneiksi voivat ilmoittautua niin täysi-ikäiset yksityiset henkilöt, yritykset, paikalliset seurat, toimijat ja yhdistykset kuin myös koulujen sekä muu kunnan henkilökunta. Arvostamme harrastuneisuutta ohjattavien ryhmien osaamisalueista sekä kokemusta lasten ja nuorten parissa toimimisesta. 

Mikäli kiinnostuit, voit ottaa suoraan yhteyttä hankekoordinaattori Iida Oikariseen (iida.oikarinen [at] raahe.fi (iida[dot]oikarinen[at]raahe[dot]fi) tai p. 040 130 3860). 
Olethan yhteydessä 31.7.2024 mennessä.

Lisätietoja toiminnasta: 
HATARA-hankkeen sivuilta
Harrastamisen Suomen mallin keskuspisteen sivuilta.  

HATARA hankkeen logo.
HATARA hankkeen logo.

Jaa sosiaalisessa mediassa