Hiihtoladut

Raahessa on laaja latuverkosto. Keskustasta ja lähialueiden liepeillä kulkevilta laduilta pääset sujuvasti siirtymään Raahen hiihtomajan valaistuille laduille. Alpuanharjun hiihtomajalle pääset Lampinsaaren ja Vihannin suunnasta.Ulkoilureittien valaistus (hiihtokaudella)

Aamulla valot syttyvät klo 7, ja sammuvat päivän kirkastuessa.

Syttyvät hämärtyessä ja sammuvat klo 21.

Ulkoilureittien valaistus (hiihtokauden ulkopuolella)

Aamulla valaistusta ei ole.

Iltavalaistus syttyy hämärän tullessa Raahen hiihtomajan lenkeille, Koivuluodon kuntoradalle ja Raahen hiihtomaja-Kylmäniemi väliselle osuudelle. Iltavalaistus sammutetaan klo 20 muualta kuin Koivuluodon kuntoradalta, missä valaistus sammuu klo 21.

Raahen ja Alpuanharjun hiihtomajat ovat lähtöpisteitä useille eri mittaisille hiihtolenkeille. Kaikilla luisteluhiihtoon tarkoitetulla osuuksilla on myös sallittua ajaa Fat Bike-pyörillä. Pyöräilyllä ei saa rikkoa perinteisen hiihdon latu-uraa.

Lisätietoa: Latujen reaaliaikainen kunnossapitokartta.

Raahen ladut ja latukartat

Raahen latukartat ovat nähtävissä sähköisesti. Raahen saariston taskukokoisia latukarttoja saa teknisestä keskuksesta (Rantakatu 8E, 2. krs).

Jääladut

Jääladut ajetaan talvisin kun jäätilanne sen sallii. Lähtöpisteitä jääladuille on useita, jotka löytyvät latukartasta. Latureittien lisäksi karttaan on merkitty saarien palvelupisteet, vaarapaikat (jätevedenpuhdistamon purkuputken suun alue) ja karikot koordinaatteineen. Jääladuilla hiihdät aina omalla vastuulla.

Latukartta (pdf)

Raahen hiihtomajan ladut 1 km, 2 km, 3 km, 4 km ja 5 km

Raahen hiihtomajan ladut ovat kaupungin keskeisin latukeskittymä. Laduilla järjestetään pääasiallisesti kilpailut ym. tapahtumat. Latuverkostoon yhdistyy myös ladut eri suunnilta kaupunkia. Lähtöpaikkana laduille toimii Raahen hiihtomaja (Hiihtomajantie 142), jossa on runsaasti parkkitilaa. Hiihtomajalla on myös käytössä vessat, hiihtomaja, grillikatos ja valaistu pulkkamäki. Ladut kulkevat hiihtomajan eteläpuolella. Laduilla on valaistus, ja latujen vaikeusaste vaihtelee reittivalinnan mukaan.

Latukartta (pdf)

Hiihtomaja-Tarpio latu 6 km, Hiihtomaja-Haapajärven tekoallas 8,3 km

Hiihtomajan ja Tarpion välinen latu yhdistää myös Haapajoelta tulevan ladun samaan latuverkostoon hiihtomajan kanssa. Ladulta erkanevalla osuudella tekoaltaalle ei ole valasitusta, eikä myöskään pienillä pistoilla jotka erkanevat muuten valaistulta pääladulta. Ladut ovat vaikeusasteeltaan helppoja. Lähtöpaikat osoitteessa Honganpalontie (heti 8-tieltä käännyttäessä) ja Koulupolku (Hongapalon koulu).

Latukartta (pdf)

Haapajoki-Tarpio latu 5,5 km

Latu on yhdyslatu Haapajoelta Ketunperäntielle, josta edelleen pääse valaistua latua pitkin Raahen hiiihtomajalle ja siitä eteenpäin. Ladulla ei ole valaistusta ja välillä Ketunperäntie- Haapajoen latu on ainoastaan perinteisen latu. Latu on vaikeusasteeltaan helppo. Lähtöpaikka osoitteessa Haantie 75 (Haapajoen koulu) tai Raahen hiihtomaja.

Latukartta (pdf)

Haapajoen latu 1,1 km

Latu kulkee Haantien pohjoispuolella. Ladulla on valaistus, ja latu on vaikeusasteeltaan helppo. Lähtöpaikka osoitteessa Haantie 75 (Haapajoen koulu).

Latukartta (pdf)

Ladut Raahen hiihtomajalta Pattijoelle 3,2 km, Kylmäniemelle 4,1 km ja Jokelaan 3,3 km 

Latuja pitkin saavutat hiihtäen hiihtomajan latuverkoston. Ladut ovat vaikeusasteeltaan helppoja. Kylmäniemen ladulta voit jatkaa eteepän merenjäälle tehtäville jääladuille. Jokelaan menevällä ladulla ei ole valaistusta, muuten ladut ovat lähes kokonaan valaistu.

Latukartta (pdf)

Kuuselan latu 0,9 km

Latu kulkee Pattijoella Kuuselanmäellä, lähellä valtatie 8:aa. Ladulla on valaistus, ja latu on vaikeusasteeltaan helppo, ladulla on vain yksi nousu ja lasku. Lähtö- ja parkkipaikka osoitteessa Kuuselantie 2.

Latukartta (pdf)

Koivuluodon latu 1,6 km

Latu kulkee Koivuluodon urheilupuistossa. Ladulla on valaistus, ja latu on vaikeusasteeltaan helppo. Lähtö- ja parkkipaikka osoitteessa Ollinkalliontie 9 (jäähalli).

Latukartta (pdf)

 

Piehingin latu 1 km

Latu kulkee Piehingin kaukalon läheisyydessä. Ladulla on valaistus, ja latu on vaikeusasteeltaan helppo. Lähtöpaikka osoitteessa Aronlammentien (Piehingin kaukalo).

Latukartta (pdf)

Sauvonmäen latu 9 km

Latu sijaitsee Vihannin taajaman läheisyydessä. Lähtöpaikkoina ovat Ukonkantin parkkialue, Eteläntien ja Pyhäjoentien risteys sekä Utusentiellä oleva parkkialue. Ladun mitta on noin 9 km lähtöpaikasta riippuen. Latu kulkee vaihtelevassa maastossa. Valaistus on suurimmassa osassa latua, ainoastaan Kirkkojärveltä Pyhäjoentielle menevällä ladulla ei ole valaistusta.

Latukartta (pdf)

Vihannin urheilukenttä - Alpuanharju 11,8 km

Latu kulkee enimmäkseen tasaisessa maastossa Vihannista Alpuanharjun hiihtomajalle. Latu yhdistyy ennen hiihtomajaa Alpuanharju-Lampinsaari latuun. Ladulla ei ole valaistusta. Lähtöpaikkoina toimivat Alpuanharjun hiihtomaja (Hiihtopaikantie 107) sekä urheilukenttä (Urheilukentäntie 1).

Latukartta (pdf)

Alpuanharju - Lampinsaari 5,4 km

Latu kulkee enimmäkseen tasaisessa maastossa Alpuanharjun hiihtomajalta Lampinsaaren koululle. Ladulla ei ole valaistusta. Lähtöpaikkoina toimivat Alpuanharjun hiihtomaja (Hiihtopaikantie 107) sekä Lampinsaaren koulu (Kaivoskatu 9).

Latukartta (pdf)

Rinti-latu 1,2 km

Latu kulkee SEO-huoltoaseman ja Vihannin urheilukentän välisessä maastossa. Ladulla ei ole valaistusta. Latu liittyy Urheilukenttä-Alpuanharju latuun. Lähtöpaikkana toimii Vihannin urheilukenttä (Urheilukentäntie 1).

Latukartta (pdf)

Ylipään latu 1,1 km

Latu kulkee välillä Kalliontie-Kastellintie. Ladulla on yksi isompi nousu, muuten vaikeusaste on helppo. Ladulla on valaistus. Lähtöpaikka osoitteessa Kastellintie 1148. Ladun vieressä, Kalliontien puoleisessa päässä, on valaistu mäenlaskupaikka.

Latukartta (pdf)

Hummastinvaaran ladut 4,6 km, 8,3 km, 14,1 km, 21,3 km

Ladut kulkevat Raahen itäpuolella Hummastinvaaran alueella vaihtelevassamaastossa. Reitillä on ainoastaan perinteisen hiihtotavan latu. Latua ei ole valaistu. Lähtöpaikka osoitteessa Harakkamäentie 12. Ladulle voi myös siirtyä Olkijoen levähdyspaikalta, valtatie 8:n varrelta. Hummastinvaaran latuja siihen asti, kun lumitilanne sen sallii.

Latukartta (pdf)

Aurinkoinen hiihtolatu
Hiihtolatu
Raahen latukartat

Kartasta löytyy myös muita palveluita Raahen kaupungin alueelta.
Koirahiihtovuorot talvisin tiistaina klo 19-21, sekä perjantaina ja sunnuntaina klo 20-21. Koiran kanssa tai koiravaljakolla voi kulkea laduilla ainoastaan kyseisinä aikoina ja seuraavilla latuosuuksilla: Raahen hiihtomajan lenkit, Jokela-Raahen hiihtomaja ja Vihanti-Alpuanharju-Lampinsaari.
Hummastinvaaran latua ylläpidetään siihen asti, kun lumitilanne sen sallii. Tänä aikana reitillä voi kulkea vain hiihtäen. Ladun ylläpidon lopettamisen jälkeen reittiä saa käyttää kaikki ulkoilijat. Reitti on kaikkien ulkoilijoiden käytössä jälleen seuraavan talven ladun tekoon asti.