Hiihtoladut ja latukartat

Raahessa on laaja latuverkosto eripuolilla kaupunkia. Keskusta ja lähilauiden liepeillä kulkevilta puistoladuilta pääset sujuvasti siirtymään valaistuille laduille, joita pitkin pääsee Raahen hiihtomajalle, jossa on tarjolla eri mittaisia hiihtolatulenkkejä. Alpuanharjun hiihtomajalle pääsee Lampinsaaren ja Vihannin suunnasta. Luisteluhiihtoon tarkoitetulla baanalla on myös Fat Bike-pyörillä ajaminen sallittu kaikilla hiihtolatuosuuksilla. Pyöräilyllä ei saa rikkoa perinteisen hiihdon latu-uraa.

Raahen latukartat

Raahen latukartat
Laita rasti kohtaan Ulkoilu ja liikunta, ja reitit ilmestyvät karttaan.

Raahen saariston taskukokoisia latukarttoja laitetaan jakeluun liikuntapaikoille ja infopisteisiin. Latureittien lisäksi karttaan on merkitty saarien palvelupisteet, vaarapaikat (Jätevedenpuhdistamon purkuputken suun alue) ja karikot koordinaatteineen.

Reittikartasto Taajamaladut (pdf)
Reittikartasto Ladut (pdf)
Jäälatukartta (pdf)
Mattilanperän latukartta(pdf)

Ladut, jotka eivät ole ylläolevissa latukartoissa

Sauvonmäen latu

Latu sijaitsee Vihannin kuntakeskuksen läheisyydessä. Lähtöpaikkoina ovat Ukonkantin parkkialue, Eteläntien ja Pyhäjoentien risteys sekä Utusentiellä oleva parkkialue. Ladun mitta on n. 10 km, riippuen lähtöpaikasta. Latu kulkee vaihtelevassa maastossa. Valaistus on suurimmassa osassa latua, ainoastaan Kirkkojärveltä kouluille menevällä ladulla ei ole valaistusta.

Vihannin urheilukenttä-Alpuanharju

Latu kulkee enimmäkseen tasaisessa maastossa kuntakeskuksesta Alpuanharjun hiihtomajalle. Latu yhdistyy ennen hiihtomajaa Alpuanharju-Lampinsaari valaistuun latuun. Muuten ladulla ei ole valaistusta. Lähtöpaikkoina toimivat Alpuanharjun hiihtomaja (Hiihtopaikantie 107) sekä urheilukenttä (Urheilukentäntie 1). Ladun pituus on n. 12 km.

Alpuanharju-Lampinsaari

Latu kulkee enimmäkseen tasaisessa maastossa Alpuanharjun hiihtomajalta Lampinsaaren koululle. Ladulla on valaistus. Lähtöpaikkoina toimivat Alpuanharjun hiihtomaja (Hiihtopaikantie 107) sekä Lampinsaaren koulu (Kaivoskatu 9). Ladun pituus on n. 5 km.

Lampinsaari-Korvenkylä

Latu kulkee enimmäkseen tasaisessa maastossa Lampinsaaren koululta Korvenkylään. Ladulla ei ole valaistusta. Lähtöpaikkana toimii Alpuanharjun hiihtomaja (Hiihtopaikantie 107).

Rinti-latu

Latu kulkee ST1-huoltoaseman ja Vihannin urheilukentän välisessä maastossa. Ladulla ei ole valaistusta. Latu liittyy Urheilukenttä-Alpuanharju latuu. Pituus n. 2 km. Lähtöpaikkana toimii Vihannin urheilukenttä (Urheilukentäntie 1).

Ylipään ladut

Ladut kulkevat pääasiassa Ylipään ja Koskenkorvanperän välisessä maastossa. Laduilla valittavissa paljon eri mittaisia lenkkejä. Osa ladusta on valaistu. Lähtöpaikka osoitteessa Kastellintie 1152.

Hummastinvaaran latu

Latu kulkee Raahen itäpuolella Hummastinvaaran alueella vaihtelevassamaastossa. Reitillä on ainoastaan perinteisen hiihtotavan latu. Latua ei ole valaistu. Lähtöpaikka osoitteessa Harakkamäentie 12. Ladulle voi myös siirtyö Olkijoen levähdyspaikalta, valtatie 8:n varrelta.