Tontit

Raahen kaupunki tarjoaa tontteja sekä myyntiin että vuokralle. Vapaat tontit on löydettävissä kootusti niille varatuilta sivustoilta. Raahesta on mahdollista vuokrata myös oma siirtolapuutarhapalsta.

Tontin varaus

Tontit luovutetaan vuokraamalla tai myymällä.

Tontin voi varata kuudeksi kuukaudeksi varausmaksua vastaan. Omakotitontin varaus maksaa 200 euroa ja muut tontit alkaen 400 euroa.

Tontin vuokraus

Niillä alueilla, joilla valtuusto on hyväksynyt vuokrausehdot, tekee vuokrauspäätöksen kaupungingeodeetti. Muilla alueilla vuokrauspäätöksen tekee kaupungingeodeetti, kaupunginjohtaja tai kaupunginhallitus, riippuen vuokrattavan tontin arvosta. 

Alueita vuokrataan myös lyhyemmillä sopimuksilla erilaisiin tilapäisiin tarkoituksiin. Näiden alueiden vuokrat määritellään tapauskohtaisesti.

Tontin myyminen ja ostaminen

Kaupungin maakauppa-asioiden valmistelun hoitaa tonttitiimi. Niillä alueilla, joilla valtuusto on päättänyt tonttien myyntiehdot ja hinnat, tekee myyntipäätöksen kaupungingeodeetti. Muilla alueilla on kauppakirja hyväksytettävä kaupunginjohtajalla, kaupunginhallituksessa tai kaupunginvaltuustossa, riippuen myytävän kiinteistön kauppahinnasta.

Kun kaupunki ostaa maata, tekee ostopäätöksen kauppahinnan suuruudesta riippuen joko  kaupunginjohtaja, kaupunginhallitus tai kaupunginvaltuusto.

Vapaat tontit

Tonttipörssistä löydät Raahen kaupungin vapaat omakoti- sekä muut tontit.

Uudet tontit

Uudet tontit-sivulta löydät tontit, joissa on tonttihaku menossa.

Siirtolapuutarha

Raahen kaupungin ryhmäpuutarha- eli siirtolapuutarha-alue sijaitsee Arkkukarissa, Siniluodon lahden rannalla. Alue on kaunis ja luonnonläheinen. Kaupungin keskustasta sinne ajaa autolla kymmenessä minuutissa ja polkupyörällä puolessa tunnissa.

Alueella on yhteensä 57 puutarhapalstaa. Palstojen koko on noin 350 neliömetriä, ja vuosivuokra noin 100 euroa/palsta.

Lisätietoja siirtolapuutarhayhdistykseen liittymisestä ja sen toiminnasta voi kysyä osoitteesta arkkukarisiirtolapuutarha [at] yahoo.com

Vapaat siirtolapuutarhapalstat kartalla

Yhteystiedot

vs. kaupungingeodeetti
Hannu Patanen
puh. 044 439 3583
hannu.patanen [at] raahe.fi

tontti-insinööri
Juhani Leinonen
puh. 040 830 3194
juhani.leinonen [at] raahe.fi