Tontit

Raahen kaupunki tarjoaa tontteja sekä myyntiin että vuokralle. Vapaat tontit on löydettävissä kootusti niille varatuilta sivustoilta. Raahesta on mahdollista vuokrata myös oma siirtolapuutarhapalsta.

Uudet tontit

Uudet tontit-sivulta löydät tontit, joissa on tonttihaku menossa.

Omakoti- ja rivitalotonttien myyntikampanja

Yli 100 tonttia on nyt myynnissä alennettuun hintaan. Tontteja on tarjolla eri puolilta Raahen kaupunkia sekä taajama- että haja-asutusalueilta. Omakotitonttien koot vaihtelevat n. 700-5000 m² ja rivitalotonttien n. 3000-8000 m² välillä.

  • omakotitonttien hinnat 0,5-2 €/m²
  • rivitalotonttien, hinnat 1-3 €/m²

Tontit sijaitsevat Honganpalon, Tarpion, Palonkylän, Vihannin, Haapajoki-Arkkukarin, Ylipään ja Alpuan alueilla. Kaikkiin vapaana oleviin tontteihin pääsee tutustumaan Tonttipörssissä, josta löytyvät myös päivitetyt tonttikohtaiset myyntihinnat. Varaukset ja lisätiedot tonteista saa tontti-insinööriltä.

Kampanjahintaisia tontteja ei vuokrata.

Tontin varaus

Tontit luovutetaan vuokraamalla tai myymällä.

Tontin voi varata kuudeksi kuukaudeksi varausmaksua vastaan. Omakotitontin varaus maksaa 200 euroa ja muut tontit alkaen 400 euroa. Tontin varauksesta tehdään erillinen päätös joka toimitetaan hakemuksen jättäneille.

Varausmaksua ei palauteta tontinluovutuksen yhteydessä.

Tontin vuokraus

Niillä alueilla, joilla valtuusto on hyväksynyt vuokrausehdot, tekee vuokrauspäätöksen kaupungingeodeetti, maankäyttöinsinööri tai tontti-insinööri. Muilla alueilla vuokrauspäätöksen tekee kaupungingeodeetti, kaupunginjohtaja tai kaupunginhallitus, riippuen vuokrattavan tontin arvosta.

Alueita vuokrataan myös lyhyemmillä sopimuksilla erilaisiin tilapäisiin tarkoituksiin. Näiden alueiden vuokrat määritellään tapauskohtaisesti.

Tontin myyminen ja ostaminen

Kaupungin maakauppa-asioiden valmistelun hoitaa tonttitiimi. Niillä alueilla, joilla valtuusto on päättänyt tonttien myyntiehdot ja hinnat, tekee myyntipäätöksen kaupungingeodeetti. Muilla alueilla on kauppakirja hyväksytettävä kaupunginjohtajalla, kaupunginhallituksessa tai kaupunginvaltuustossa, riippuen myytävän kiinteistön kauppahinnasta.

Kun kaupunki ostaa maata, tekee ostopäätöksen kauppahinnan suuruudesta riippuen joko  kaupunginjohtaja, kaupunginhallitus tai kaupunginvaltuusto.

Vapaat tontit

Tonttipörssistä löydät Raahen kaupungin vapaat omakoti- sekä muut tontit. Karttapohjalle saa valittua mieleisensä taustan ja monenlaista lisätietoa vasemmasta valikosta, kuten esimerkiksi alueen asemakaavan, retkeilyreitit ja julkiset palvelut. Tonttipörssin kautta jätetty hakemus ei johda automaattisesti tontin varaukseen. Varauksesta tehdään erillinen päätös, joka toimitetaan asiakkaalle. 

Siirtolapuutarha

Raahen kaupungin ryhmäpuutarha- eli siirtolapuutarha-alue sijaitsee Arkkukarissa, Siniluodon lahden rannalla. Alue on kaunis ja luonnonläheinen. Kaupungin keskustasta sinne ajaa autolla kymmenessä minuutissa ja polkupyörällä puolessa tunnissa.

Alueella on yhteensä 57 puutarhapalstaa. Palstojen koko on noin 350 neliömetriä, ja vuosivuokra noin 100 euroa/palsta.

Lisätietoja siirtolapuutarhayhdistykseen liittymisestä ja sen toiminnasta voi kysyä osoitteesta arkkukarisiirtolapuutarha [at] yahoo.com

Vapaat siirtolapuutarhapalstat kartalla

Yhteystiedot

kaupungingeodeetti
Mikko Moilanen
puh. 040 135 6952
mikko.moilanen [at] raahe.fi

maankäyttöinsinööri
Hannu Patanen
puh. 044 439 3583
hannu.patanen [at] raahe.fi (hannu[dot]patanen[at]raahe[dot]fi)

tontti-insinööri
Juhani Leinonen
puh. 040 830 3194
juhani.leinonen [at] raahe.fi (juhani[dot]leinonen[at]raahe[dot]fi)

Leila Keränen
toimistosihteeri
puh. 040 135 6817
leila.keranen [at] raahe.fi