Kirjastopalveluja kotiisi

Kirjastopalveluja kotiisi on pääkirjaston vuonna 2017 aloittama ilmainen palvelu sellaisille asiakkaille, jotka eivät itse pääse asioimaan kirjastossa ja joilla ei ole mahdollisuutta muulla keinoin saada kirjastoaineistoja itselleen. Syynä palvelutarpeeseen voi olla esimerkiksi korkea ikä, sairaus tai vamma.

Palvelun piirissä oleville toimitetaan kerran kuussa, kuukauden kolmantena keskiviikkona, vapaaehtoisten kirjakuriirien toimesta kirjakassi, joka sisältää asiakkaan toiveiden mukaan kerättyä kirjastoaineistoa. Kuriireina toimivat Lions Club Raahe/Kreivin vapaaehtoiset.

Lisätietoja asiasta saa palvelupäällikkö Kirsi Katajalta, puh. 040 135 6804 tai kirsi.kataja [at] raahe.fi.

Celia-kirjaston palvelut

Celia-kirjasto palvelee niitä, joille lukeminen on sairauden, vamman tai muun toimintaesteen vuoksi vaikeaa tai mahdotonta. Käyttäjä vastaa itse lukemisesteensä oikeellisuudesta eli siitä, että hänellä on oikeus käyttää Celian palveluita. Kirjallista todistusta lukemisesteestä ei tarvita. Celian äänikirjapalvelun käytön voi aloittaa 4-vuotiaana.

Celian maksuttomien palvelujen käyttäjäksi rekisteröidytään omassa kirjastossa Jos asiakkaan on vaikea tulla kirjastoon, omainen tai tuttava voi yhteyshenkilönä hoitaa rekisteröitymisen asiakkaan puolesta valtakirjalla.Celianetin kirjautumistunnukset tulevat asiakkaan sähköpostiin heti rekisteröinnin jälkeen. Rekisteröitymisen yhteydessä asiakas valitsee, liittyykö hän äänikirjapalvelun vai CD-kerhopalvelun asiakkaaksi. Äänikirjapalvelun käyttäjä lainaa ja kuuntelee kirjat tietokoneella, tabletilla tai kännykällä. Kuunteleminen vaatii Pratsam Reader –sovelluksen kännykälle/tabletille. Lainata voi jopa 300 kirjaa kuukaudessa. Kerhopalveluun liittynyt saa 1–5 CD-äänikirjaa kuukaudessa suoraan kotiin, mutta hän voi lainata lisäksi Celianet-tunnuksillaan omavalintaisia CD-äänikirjoja. Kerralla lainassa saa olla 14 CD-äänikirjaa. CD-levyjä ei palauteta.

Raahen kaupunginkirjastossa on lähes 200 Celia-kirjastosta tilattua Daisy-äänikirjaa, joita lukemisesteiset asiakkaat voivat lainata kirjastokortilla. Rekisteröitymistä ei tarvita. Kuunteluun vaaditaan Daisy-soitin tai tietokone, jossa on CD-asema ja äänikortti sekä lukuohjelma. Myös jotkin mp3-tiedostoja toistavat soittimet käyvät. Jos asiakas ei halua ostaa soitinta itse, hän voi saada soittimen lainaksi Näkövammaisten liitosta täyttämällä lomakkeet.

Lisätietoja pääkirjaston asiakaspalvelusta, puh. 040 135 6799 tai kirjasto [at] raahe.fi

Vanhus lukee kirjaa.
Kirjastopalveluja kotiisi, kuva Pixapay
Pääkirjasto
Rantakatu 45
92100 Raahe
puh. 040 135 6799
kirjasto [at] raahe.fi

 

 

 

Celia-kirjasto

Linkki Viittomakieliseen kirjastoon