Dynasty-tietopalvelun saavutettavuusseloste

Raahen kaupungin Dynasty-tietopalvelun kautta esitetään kaupungin toimielinten kuulutuksetviranhaltijapäätökset sekä esityslistat ja pöytäkirjat.

Raahen kaupunki on laatinut selosteen järjestelmätoimittaja Innofactorilta saatujen tietojen pohjalta 1.3.2022. Järjestelmätoimittaja on arvioinut palvelun saavutettavuuden.

Verkkopalvelun saavutettavuuden tila

Dynasty-tietopalvelu täyttää saavutettavuusvaatimukset osittain. Innofactorin mukaan tietopalvelun saavutettavuus on WCAG 2.1 -ohjeistuksen tasolla A.

Ei-saavutettava sisältö

WCAG 1.3.1 A Informaatio ja suhteet

Verkkopalvelussa käytetään tietojen esittämisen taustalla taulukkoa. Taulukon kaikkia sarakkeita ja soluja ei ole merkitty asianmukaisesti ruudunlukijan käyttäjille.

Asiakirjapohjien otsikkorakenteissa on osittain puutteita. Asiakirjapohjien korjaus on aloitettu kriittisyysjärjestyksessä ja loput korjaukset saadaan tehtyä vuoden 2022 aikana. Asiakirjapohjien korjauksista huolimatta järjestelmä poistaa PDF-tiedostosta mallipohjaan merkityn pääotsikon (otsikko 1) ja muuntaa sen rakenteeltaan leipätekstiksi. Lisäksi järjestelmä poistaa tiedosto-ominaisuuksiin merkityn, selväsanaisen otsikon.

WCAG 1.4.10 AA Responsiivisuus

Toteutustapa on responsiivinen, mutta pystysuuntaisella mobiilinäytöllä tekstin koko jää liian pieneksi.

Huomasitko saavutettavuuspuutteen verkkopalvelussamme?

Kerro saavutettavuuspuutteet meille ja teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi. Voit antaa saavutettavuuspalautetta verkkolomakkeella. Valitse palautteen kohteeksi Raahen sähköiset asiointipalvelut ja kirjoita palvelun nimi vaadittuun kenttään. Vaihtoehtoisesti voit antaa saavutettavuuspalautetta myös sähköpostitse osoitteeseen kirjaamo [at] raahe.fi. Vastaamme palautteeseen neljäntoista (14) päivän kuluessa.

Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit antaa palautteen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Valvontaviranomaisen yhteystiedot ovat:

Etelä-Suomen aluehallintovirasto/Saavutettavuuden valvonnan yksikkö

puh. 0295 016 000 (vaihde), saavutettavuus [at] avi.fi

https://www.saavutettavuusvaatimukset.fi/