Ison-Kraaselin luontopolku

Iso-Kraaseli on Raahen toiseksi suurin saari. 

Natura 2000 -alueeseen kuuluvassa Isossa-Kraaselissa kiertää 2,3 km luontopolku, jonka varrella on 15 opastaulua. Kesäisin saarella on lampaita. Luontopolku on otettu käyttöön vuonna 2010 ja polkua on raivattu kesällä 2013. Saaren ja sen rakennusten kunnostaminen on toteutettu Raahen kaupungin ja Euroopan aluekehitysrahaston kustantamana.

Saareen voi rantautua, mihin vain veneellä pääsee, mutta luotsituvan kohdalta on myös pienvenelaituri. Etäisyys saareen on Museon rannasta noin 3,4 km. Lyhimmillään matkaa mantereeseen on vain hieman reilu 200 metriä meripelastusseuran majalta, Lapaluodosta.

Saaressa voi myös yöpyä. Iso-Kraaselin luotsitupaa vuokraa MeriRaahe. Luotsituvassa toimii kesäkahvila ja kevätjäiden aikaan hiihtokahvila. Tarkemmat tiedot majoituksesta, aukioloajoista ja tapahtumista: www.meriraahe.fi

Kesäisin saaristoon järjestetään risteilyjä, jotka pysähtyvät Isossa-Kraaselissa. Saaren koordinaatit ovat 64°40’46”N, 24°24’19”E

Iso-Kraaselissa on mahdollista kuunnella reitin opastukset mobiililaitteesta joko korvanapeilla tai ilman.

Lataa Google Play -kaupasta Glopas-sovellus tai linkistä https://play.google.com/store/apps/details?id=com.glopas.rec

Glopas on helppokäyttöinen ja turvallinen ääniopastesovellus kaupunkeihin, matkailunähtävyyksiin ja luontopoluille. Lataa tämä sovellus, jos vierailet Glopas-opastetussa kohteessa.

Sinapinkeltainen, korkea puurakennus, minkä takana Taskun pooki.
Iso-Kraaselin luotsitupa. Kuva: Raahen kaupunki.