Mikonkarin retkeilyalue

Mikonkarin retkeilyalue sijaitsee Pattijoen etelä- ja pohjoishaarojen välisessä maastossa. Alue koostuu kolmesta värein merkatusta reitistä: Mikonkarin kierros, Rivin reitti ja Parrin polku. Parkkipaikoitus löytyy Lohenpyrstöntien varresta uimarannan kohdalta, sekä ihan tien päässä Lohenpyrstön päärakennuksen ja karavaanarialueen vierestä.

Mikonkarin luontopolku.
Käpyjä polulla. Kuva: Anu Kiviniitty

Mikonkarin retkeilyalue

Keltaisella merkitty Mikonkarin kierros on yhteensä 1,7 km ja sen varrella sijaitsee lintutorni, uimaranta ja luontoaiheisia opastauluja erilaisista luontonähtävyyksistä. Punaisella merkityn Parrin polun, 800 m, alku löytyy SF-Caravan Lohenpyrstön kaakkoisrajalta, ja se johtaa Parrinkallioille Mansikkakarintien varteen. Rivin reitti, 2,5 km, alkaa Lohenpyrstöntien varren isolta parkkipaikalta ja johtaa metsäkirkon kautta aina Pattijoen pohjoishaaran rannalle lähelle Rivin satamaa. Joenylityspaikka on suunnitteilla vuodelle 2023, mutta tällä hetkellä reitti päättyy joelle.

Mikonkarin alueelle on tehty vuonna 2006 kaavoitussuunnitelmien yhteydessä kasvillisuus- ja luontoselvitys.

Mikonkarin kalasataman vastarannalla, Pattijokisuun varressa sijaitsee Mikonkarinlahden merenrantaniitty -luonnonsuojelualue, joka on suojeltu sen erityisen luontotyypin takia.

Mikonkarissa on mahdollista kuunnella luontopolun reitin opastukset mobiililaitteesta joko korvanapeilla tai ilman.

Lataa Google Play -kaupasta Glopas-sovellus

Parkkipaikkojen tarkat osoitteet
Leirikeskus Lohenpyrstö: Lohenpyrstöntie 52, 92140 Pattijoki
Mikonkarin uimaranta: Lohenpyrstöntie 20, 92140 Pattijoki
Pattijoen veteraanimaja: Mikonkarintie 127, 92140 Pattijoki