Raatihuoneen keskusleikkipuisto

Suurin, monipuolisin ja kaunein keskusleikkipuistomme on loistavalla paikalla Raatihuoneen edustalla rantapuistossa osoitteessa Rantakatu 43. Se rakennettiin v. 2022 osana Pikkulahden kaavoitusta ja kaupunkisuunnittelua. Leikkipuistolle on varattu reilusti tilaa ja sen viereen on tehty laaja parkkipaikka toki myös muuta parkkeeraustarvetta ajatellen. Meren läheisyys on otettu puistossa teemaksi niin välineiden kuin värienkin suhteen.

Puisto sopii kaiken ikäisille pienokaisista aikuisiin asti. Monenlaiset kiikut muodostavat pitkän rivistön kolmilanka-aidan vierellä. Tällä minimoidaan kiikkujan riski osua ohi juoksevaan kaveriin. Alueen keskellä on pienimmille tarkoitettu leikkialue, jota verhoaa sininen hiekkatekonurmi. Se kuvastaa merta. Keskellä on hiekkapintainen Robinsonin saari majoineen. Myös hai, valas ja mustekala löytyvät leikittäviksi. Vanhemmille on vieressä pöytäpenkkiryhmä ja penkkejä seurata jälkikasvun leikkimistä.

Puiston ehdoton vetonaula on iso merirosvolaiva, jossa on lukemattomia toimintoja tutkittavaksi ja leikittäväksi. Karuselleja on kolme erilaista ja maatrampoliineilla voi hyppiä kaiken ikäiset. Tekemistä ja leikkimistä on tarjolla ihan jokaiselle. Liikkumista helpottavat kivituhkakäytävät, ja penkkejä lepotaukoihin on useita. Alue on valaistu ja siellä on tallentava kameravalvonta. Roska-astioita löytyy kaksi. Leikkipuisto on osa vehmasta puistoaluetta, joten sen istutuksiin on myös paneuduttu erityisellä huolella.

Leikkivälineet:
Iso merirosvolaiva, joka on ankkurissa Helenan saaren rannassa
Lautakeinuja
Taaperokeinuja
Linnunpesäkeinuja
Perhekeinu
Verkkokaruselli
Monsoon kolmilapainen karuselli
Supernova karuselli
Tasapainorata
Kaksi maatrampoliinia
Kumirouheesta tehty mustekala
Hai ja valasjousikiikut
Robinsonin saari
Papukaijaliukumäki
Vaakakeinu
Hiekkalaatikko
Merirosvolaiva.