Puistot ja puistometsät

Raahen kaupungissa on puistoja ja puistometsiä yhteensä noin 1000 hehtaaria, ja tästä noin 250 hehtaaria on istutuksia ja hoidettavaa nurmipintaa.

Raahe on vihreä ja vehmas kaupunki meren äärellä. Vuosikymmenien aikana Raaheen on rakennettu monipuolinen puistojen ja puistometsien verkosto, ja lisänsä tuo runsas katupuiden käyttö liikenneväylien varrella. Meren rannat ovat pääsääntöisesti kaikkien yhteisiä ulkoilualueita.

Keskustan puistot ovat olleet peruskorjausten kohteena viime vuosina, joten puistossa on runsaasti nuoria, vuosien kuluessa runsastuvia istutuksia.

Puistojen hoito

Raahen kaupungin kunnossapito ja rakentaminen yksikkö vastaa puistojen kunnosta. Puistoissa ei ole talvikunnossapitoa.  Havaituista epäkohdista voi ilmoittaa sähköpostiin osoitteella palaute.tekninentoimi [at] raahe.fi. Palautetta voit antaa myös sähköisellä Yhteydenotto-lomakkeella, kun valitset vastaanottajaksi teknisen toimen.

Puistot kartalla

Raahen kaupungin puistot on sijoitettu alla olevaan selkokarttaan. Voit vaihtaa karttapohjaa Karttatasot -painikkeen kautta. Voit tarkastella karttaan sijoitettuja puistoja karttaa suurentamalla. Kartan lisäksi löydät puistojen osoitetiedot jokaisen puiston omalta esittelysivulta.

Suurenna puistojen sijaintia kuvaava kartta.